Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewusia22

Moj chlopak planuje wakacje nie pytajac sie co ja o tym mysle

Polecane posty

Gość 12345654321
no chwilunia ale ja zamieszkalam z narzeczonym dopieor po slubie nie zylismy razem w zwyczajnym znaczeniu a jakos nie mial problemu z takimi rzeczami czesto pytal czy potrzebuje na cos pieniadze typu ksiazki ubrania jedzenie leki dla kota itp odmawialam ale wiedzialam ze w razie czego moge na niego liczyc caly czas kibicowal mi w dokonczeniu studiow i nawet nie chcial slyszec zebym znowu wrocila do pracy powiedzial ze na prace mam czas jak sie wyyksztalce i na tym wedlug niego polegal tez zwiazek dzisiaj on mi pomaga a jutra ja jemu bo takie mam wyksztalcenie ze zaniedlugo bede zarabiac wiecje od niego

Gość 12345654321
no chwilunia ja uwazam ze w zwiakzu nie ma wydzielania pieniedzy ale oczywiscie jesli oboje pracuja to powinni poczywac sie do wpsolnych wydatkow z tym ze kazdy wedlug mozliwosci

Gość no chwilunia
ale narzeczony to ktos inny niz chlopak. Bez wzgledu na to gdzie mieszka ;)

o_kruszynka - myślę identycznie i też tak mam w związku. Nawet jeśli narzeczony był jeszcze chłopakiem zawsze razem rozwiązywaliśmy kwestie finansowe. Raz ja miałam kasę i płaciłam raz on, zarówno za rzeczy drogie jak i zwykłe lody. Nigdy sie o to nie kłóciliśmy, u nas jakoś to przeszło naturalnie. Gdy planowaliśmy wakacje to zawsze rozmawialiśmy ile mamy kasy, jak ją wydać, czy nas stać na pojechanie nad morze czy raczej zostajemy na miejscu. I jest tak do tej pory. Zazwyczaj też ja planuję wyjazdy, ale zawsze proponuję i albo oboje chcemy gdzieś jechać, albo idziemy na kompromis :-) W związku to chyba naturalne, żeby obydwojgu pasowało i urlop był urlopem a nie mordęgą i stresem czy mi wystarczy kasy.

Gość Annna87
U mnie jest tak, że razem ustalamy wakacje i to z najmniejszymi szczegółami, chociaż nachodzi mnie czasem ochota, by mój facet sam się wszystkim zajął, zamiast pytać wciąż- czy to i tamto mi pasuje. Kwestia kasy na wakacjach- jest równy podział, taki jak zaproponował Tobie Twój chłopak. Jedno na paliwo, drugie na domek, jedno na jedzenie, drugie na pozostałe przyjemności. Dzieje się to jednak ogólnikowo i nie trzymamy się sztywno tego... A już na pewno nie rozliczamy z kaski. Co do reszty "stawiania", nie ma u nas reguły, ale też istotne jest to, że jesteśmy razem prawie 5 lat. Także inaczej się już traktujemy i cieszy mnie, że mój partner się zgadza, bym postawiła mu kino, czy kolację. Właściwie kwestia pieniędzy i fundowania jest nam OBOJĘTNA i nie przywiązujemy do niej wagi. To prawie jak wspólna kieszeń, mimo, że nie mieszkamy jeszcze razem. U nas nigdy nie było rozliczania i jedno drugiemu kupuje tak- jakby kupowało sobie. :)

Annna87 - dokładnie tak jak u mnie. I pomimo, ze to już 6 lat razem, wspólne mieszkanie itp. to jednak zawsze decyzje były dyskutowane. I nieważne czego dotyczyły.

nie wyobrazam sobie zeby moj luby sam za nas o czyms decydowal wszystkie decyzjie typu nowy mebel nowy samochod czy wakacje sa przedyskutowane :) jesli on mowi ze macie jechac tu i tu to cos tu nie tak a co bedzie jesli sie kiedys pobierzecie ? tez bedzie rozdzielal ze on je za swoje Ty za swoje i macie w lodowce oddzielne polki ? :D