Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franek nie powiem jak dalej

co myślicie o astronomach?

Polecane posty

pyt. jak w temacie. związalibyście się z panem lub z panią astronomem ?

Gość idz
nie tylko o astronomi i czarnych dziurach:)

Gość do Nat
a gdzie moaz prauje? ciezko o prace po astronomii? pytam z ciekawosci bo kiedys tez marzylam o tych studiach. wyszlo inaczej...

Gość gupeek
coz - astronomem nie jestem (choc ciekawi mnie to i pasjonuje) ale ludzie generalnie sa do takich pasji uprzedzeni. swego czasu spotykalem sie z pewna dziewczyna. gdy zaprosilem ja do siebie do domu, zobaczyla na scianie mape nocnego nieba, a na polkach pare ksiazek o astronomii. stwierdzila, ze musze byc jakims strasznym dziwakiem, bo nikt normalny sie takimi rzeczami nie interesuje, nikogo normalnego to nie obchodzi i w ogole tylko jakies totalne freaki sa w stanie zrozumiec cokolwiek z tym zwiazanego (wiedziala, bo ogladala na discovery program o astronomii) wiele lat temu podczas rozmowy o prace zapytano mnie o zainteresowania i wymienilem wlasnie astronomie, to na "do widzenia" uslyszalem, ze szukaja kogos troche mocniej stapajacego po ziemi, a jesli kogos interesuje astronomia, to znaczy ze taki nie jest. astronomia jest piekna i ciekawa, ale lepiej sie ludziom do pasjonowania sie nia nie przyznawac, gdyz nie sa w stanie tego pojac ;)

mąż nie pracuje w zawodzie:)jego kolezanka po studiach wyleciała na Hawaje do jakiegos wielkiego obserwatorium i tam pracuje.ogólnie tylko 5 osób skonczyło kierunek na jego roku i nie wiem jak u nich z pracą.

fakt, mało osób kończy ten kierunek i wymaga on przykładnia się do nauki. to może odstręczać od związku z taką osobą. tego się obawiam.

Gość sssssssssssssssss
piękny kierunek.... marzę o facecie najlepiej z NASA od razu!!!

Sama chciałam studiować kiedyś astronomię, ale zupełny brak talentu do przedmiotów ściesłych zniszczył moje marzenie, teraz astronomia to tylko jako hobby ;)

W NASA to najczęściej pracują ludzie po lotnictwie i kosmonautyce, chociaż z astronomii i fizyki także ;) ciężko trafić na nasowca

Gość nemezis tez interesuje sie
astronomią:)

Gość do gupeek
gupeek skad jestes?? Pytam bo pierwszy raz mam stycznosc z facetem ktory mialby zainteresowania podobne do moich.

Gość sssssssssssssssss
ja rowniez interesuje sie astronomia mimo, ze scislego umyslu nie mam w ogole. cos tam probuje zrozumiec- nie zawsze, nie wszystko mi sie udaje niestety. astronomie uwazam za piekne hobby, a takim astronomem/astronauta/astrofizykiem nie pogardzilabym o niee ;-)