Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona13

depilacja pastą cukrową

Polecane posty

Dziś pierwszy raz przygotowałam pastę cukrową i mam problem z rozsmarowniem jej i nałożeniem na skórę. Otóż tak ją przyrządziłam: 2,5 łyżki cukru , 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki wody. Gotowałam to wszystko, czasem mieszałam aż do momentu gdy przybrało kolor ciemnego bursztynu i zaczęło się to pienić. Następnie zostawiłam do ostygnięcia i to się zrobiło tępe, jak chciałam top podgrzać poprzez włożenie słoika do gorącej wody to tylko trochę się to stopiło i tyle. W ogóle się nie da tego wziąść do ręki i zrobić kulkę. Czy ktoś może mi powiedzieć co zrobiłam źle? I jak rozpuścić tę pastę i w jaki sposób ja po kolei nakładać?

Gość bez_endu
na chwile wsach do mikrofalówki

Gość używająca depilatora
no niestety z tą pastą to jakaś masakra, ja kupiłam gotową na allegro i tez nie potrafię tego czegoś użyć, zwłaszcza w taki upał.

a ja myślałam że będę miała takie gładkie super nogi a tu nie mogę tego rozwolnć:()

Gość eonboeinbw
Moze zle proporcje,ja robie z 1 szkl cukru dwoch lyzek wody i pol szklanki cytryny. prawie zawsze wychodzi

Gość eonboeinbw
Nigdy nie jest bardzo twarda,nie wiem jaka Ci wyszla ale np. taka jak kamien nie jest.Ja wkladam na chwile pojemnika z ta pasta do goracej wody i jest OK, w mikrofali nie porbowalam.To ma byc taka konsystencja plasteliny.

gdy ją włożyłam do gorącej wody to się troche rozpuściła ale nie była jeszcze jak plastelina. Gdy chciałam ją wyjąć i uformować momentalnie zastygała:(

Gość eonboeinbw
*pojemnik To nie wiem:( moze poczytaj w necie jest duzo przepisow na paste cukrowa, czasem trzeba zmarnowac wielecukru i cytryn zeby zrobic dobra... niektorym brakuje cierpliwosci i kupuja na allegro. Powodzenia:)

A może jednak jest tutaj ktoś kto się zna na depilacji pastą cukrową?