Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmn

Pomocy. Głowa dużo mniejsza niż być powinna ??? Normy BPD, AC, FL

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmn

To moje wyniki: BPD - 60mm - 22tydz i 5 dni AC 205mm - 26tydz i 2 dni FL 45mm - 25tydz i 1 dni Według ost @ jestem w 25tc Pytałam lekarza, bo odrazu zauważyłam tą różnicę, ale lekarz się tylko uśmiechnął, że ja taka panikara i stwierdził, że wszystko jest w porządku... bo to może być +/-2,3tyg, ale mimo to się martwię :( różnica między brzuszkiem, a główką jest duża :(

Gość kochana nie
martw się!! ja też tak miałam tylko na odwrót, główka była dużo większa od reszty ciała o jakieś 3 tygodnie!! potem sie okazało ze za mało waży!! a chodziłam do samych prywatynych gabinetów gdzie były nowe aparaty!! urodził się wazył 3800 główkę miał normalną i wszystko inne tez!! tak po prostu jest, żadko kiedy wszystko się zgadza tygodniami!! nie martw się!!

Gość xxxty..
witaj! miała tak samo. Synek urodził się zdrowy, z wąską i długą (do tyłu) główką (taki ufoludek) obwód 35cm, więc nie małą. Możliwe że u Ciebie może byc podobnie, taką bardziej "jajkowatą" główkę (co mi się osobiście podoba). Teraz ma rok i śliczną proporcjonalną,okrągłą głowę!Pozdrawiam!

Gość nie martw sie
ja mialam tez bardzo duza roznice i okazalo sie ze mam tylozgiecie szyjki macicy i opadnieta macice na tylna sciane i obraz byl zaklamany, lekarz na usg wkladal mi poduszke albo ja wkladalam sobie piesci pod kregoslup ledzwiowy i wszystko wracalo do normy i wymiay sie wtedy zgadzaly

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmn
Też mam tyłozgięcie macicy :) więc mnie pocieszyłaś i mały jest głową do dołu już :)

Gość 45576563647
a moim zdaniem coś NIE TAK

Gość gegegegeggegegegege
Na pewno wszystko jest ok, przecież to są wymiary orientacyjne a głowa nie jest idealnie okrągła, nie da się idealnie zmierzyć.

Gość gegegegeggegegegege
Nie martw się na zapas, rzadko idealnie da się zmierzyć obwód czy długość. Często wielkość dziecka szacowana na podstawie tych wymiarów odbiega od rzeczywistości. Mój synek był szacowany na 3,5kg a urodził się 4,3. Siostry córka miała mieć 3,4 a miała ledwie 2,7