Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mowisz i masz

Wszytsko o włosach !

Polecane posty

Dziewczyny ja robię raz w tygodniu maseczkę, a więc dwa żółtka, dwie łyżki oliwy i trzy łyżki oleju rycynowego. Na dwie godziny na suche włosy, folia i ręcznik. Mam strasznie zniszczone przedłużaniem i rozjaśnianiem, prostowaniem, kręceniem. Po tej maseczce fajne są mięciutkie

Idealny temat dla mnie:D ja też dużo stylizowałam włosy (od kilku lat prostuje i kręcę na zmianę do tego suszarka) no i włosy nie chciały rosnąc od jakiegoś czasu powiedziałam sobie dość:) wzięłam się za niej i widzę malutką poprawę:) dodam tylko ,że przez te wszystkie zabiegi mam teraz bardzo cieniutkie włosy zaczęłam je wzmacniać tabletkami Salfazin do kupienia w aptece bez recepty :) Ma w sobie cynk więc świetny na łamiące włosy:) do tego kupiłam również w aptece naftę i nakładam maseczkę z żółtka cytryny i nafty co jakieś dwa tygodnie. Używam również odżywki wax henna i na same końcówki odżywki L'OREAL (niestety droga bo ok 60-70zł) ale skuteczna:) Myję dość często włosy więc staram się dobierać jak najłagodniejsze szampony teraz chyba jednak będę kupować dziecięce :D no i oczywiście staram się ograniczyć prostownicę suszarkę praktycznie całkiem odstawiłam a włosy same ładnie sie kręcą. Zobaczymy co z tych moich prób wyjdzie :) Powodzenia dziewczyny :)

Dzieki dziewczyny za te polecone przez was odzywki ,maseczki. Dzisiaj kupie nafte i zobacyzmy jak to będzie. Zauwazylam ze od czestego stosowania odzywek bardziej przetłuszczają mi się włosy.. czy to mozliwe ? musze myc je codziennie . Czy jest jakis sposob na to zeby nie przetluszczały sie tak często ?

Duży wpływ ma stres wiem po sobie... u mnie głównym ,,złym punktem'' jest szkoła teraz wakacje się zbliżają to i paznokcie nie pękają, i włosy w lepszej kondycji... i znowu makabra od września:(

noo nareszczie koniec tej szkoły.. ;) mi tez własnie udało zapuscic sie paznokcie a zawsze łamały mi sie i rozdwajały. Nie wiem czego to przyczyna jest :) a ile masz lat ;) ?

Gość truskawencjaaaa$
no i jestem;p