Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeniaaaaaa

POMOCY ;(((( mam juz dosc

Polecane posty

Gość heeniaaaaaa

wyglądam jak chłopak. Kompletnie nie mam biustu. Przeglądam fora dziewczyn które narzekają na małe piersi i chce mi się płakać. Ja nie mam ich W OGÓLE ;( w dodatku za miesiąc kończe 18 lat.. a miesiączkuję od ponad 5... Moje piersi to fałdki tłuszczu wystające o jedyne 2-3 cm.... dodam, że okres mam co ok.3-4 miesięcy.. czy to są zaburzenia hormonalne? ;( czy po porstu taki typ urody?

Gość heeniaaaaaa
;(((

Gość żona popażona,a nie żona popa
Może być jedno,może być drugie,byłaś u gina?

Gość knmlkjn
idź do endokrynologa na 100% masz zaburzenia..hiperandrogenizm

Gość dfoorig
pij dużo mleka oraz rób damskie pompki trochę pomożę, i masuj je pod prysznicem a z czasem się unormuje, młoda jesteś wiec wszystko przed Tobą

Gość heeniaaaaaa
nie byłam u ginekologa.. ale widzę, że musze koniecznie sie do niego wybrac bo dluzej juz nie dam rady. czuje sie okropnie :( jak facet

Gość heeniaaaaaa
pompki? co mi to da? ...

Gość knmlkjn
idz do ginekologa wcześniej. To jest do wyleczenia:) głowa do góry:)

Gość knmlkjn
żadne pompki, dupa a nie pompki...najpierw idź do lekarza zobaczysz co powie...przeczytaj artykuł...

Gość heeniaaaaaa
Brakiem okresu zbytnio się nie przejmuje. Na razie nie planuje ciąży, a jego brak nie ukrywam jest dla mnie wygodny... ale najbardziej niepokoi mnie brak biustu ;/

Gość ftg
idź do lekarza. to mogą byc zaburzenia hormonalne. a twoja mam ma podobnie? zbadaj, tsh, testosteron, progesteron, estrogeny itd

Gość heeniaaaaaa
nie, moja mama i babcia nie mialy nigdy tego typu problemow

Gość ftg
napisałaś że miesiączkujesz od 5 lat, potem że masz grak miesiączki? nie wiem z czego sie cieszysz bo brak miesiączki to sygnał że cos jest nie halo. jak zaczną ci rosnąć włosy na brodzie i piersiach, a jajniki będa nie sprawne to zachcesz miesiączki. idź do lekarza

Gość knmlkjn
martw się brakiem okresu, a nie brakiem biustu...szczerze obstawiam, zespół policystycznych jajników. Ja na Twoim juz jutro siedziałbym na fotelu ginekologicznym gdyby to było możliwe...Biegniej do lekarza..Forum Ci nic nie da! I martw się okresem, i jajnikami, a nie piersiami. Tyle z mojej strony. Zegnam>

Gość ftg
to cos jest nie tak skoro babcia i mama mają cycki. może twój tata jest szczupły? no w kazdym razie warto iść żeby cie ktos fachowy zobaczył. ale zrobisz jak bedziesz chciala

Gość knmlkjn
Ftg ona musi iść do lekarza, nic jej nie pomoże...chyba że wierzy w cuda. I wyleczysz przyczyne, to i piersi urosną.

Gość ftg
gdyby miałą pco byłaby raczej otyła i trądzikowa i miałą bolesne nieregularne miesiączki, i włosy by zauważyła. zreszta jak ma cycki na 2-3cm i nie widzi problemu to wszystko jest możliwe

Gość heeniaaaaaa
Nie dziwcie się, że nie przejmowałam się brakiem okresu ponieważ sądziłam, iż jestem jeszcze w wieku dojrzewania :) a wiadomo, cechuje on się tym iż miesiączki zazwyczaj bywają niereguralne. Dlatego to, że okres mam co 3-4 miesiące (dlatego powiedziałam, może średnio słusznie że praktycznie go prawie brak) wyjątkowo mnie nie martwi. Myślałam, że z czasem to się ustabilizuje. Jednak jak patrzę w lustro i przed oczami mam chłopięcą sylwetke zaczynam kojarzyć fakty.. dochodzą do tego problemy z cerą. Może to rzeczywiście ma coś ze sobą wspólnego (niedobór estrogenu... nie wiem) dlatego proszę o pomoc.

Gość ftg
ale ja jej , że do lekarza musi iść. pociesz się że jeśli to hormony to kuracja homonalna może spowodować reguralne miesiączki, większy biust ( nie umnniejszajmy jego ważności w samoocenie) i unikniesz późniejszych inszych powikłań. zrób koniecznie morfologie, badania hormonalne i idź do ginekologa na usg żeby przelukał jajniki

Gość knmlkjn
może być początek lub niepelnoobjawowe. Często błedem lekarzy-ginekologów jest nie badanie dziewczyny, nieregularnie miesiączkującej pod kątem pco. A diagnoza to że na tle nerwowym. Ja tylko sobie tak pisze...po prostu chce zachecić autorke do pójścia do lekarza. A czy trądzik autorka ma, tego nie wiemy jeszcze.

Gość heeniaaaaaa
Nie jestem otyła. Jestem raczej szczupła. Mam kłopoty z cerą jednak miesiączki nie są wyjątkowo bolesne.

Gość knmlkjn
już wiemy:)

Gość ftg
18 lat i okres co 4-5 miesięcy? no wybacz ale nie jestes już 13 latką. jak zaczyna sie okres to potem on jest co 28-35 dni czasami może sie przesunąć 2 tyg jak sa stresy itd ale nie co 4-5 miesiecy. w tym wieku mogłabys juz urodzić dziecko, nie jestes dzieckiem. idź do ginekologa albo jak sie wstydzisz do endokrynologa

Idź do gina.wiele lat temu koleżanka się cieszyła że ma tak jak ty okres co dwa trzy miesiące..nie poszła a teraz od lat robi się stara zgorzkniała kobieta.męża ma ale jest przez zaniedbanie i głupotę bezpłodna.

Gość heeniaaaaaa
Nie wiedziałam,że może być ze mną coś nie tak związanego z niereguralnym okresem, bo jak już mówiłam, myślałam, że to normalne.. że z wiekiem to się ustabilizuję. Jednak jak na razie nic sie nie zmienia, okresu nie mam już 3 miesiąc a z przodu wyglądam jak deska do prasowania :) Nie chcę prezentować tutaj egoistycznej postawy "pomocy mam mały biust" ponieważ nie mam go w praktycznie w ogóle. I uważam, że to już jest jakaś mutacja..

Gość ftg
czyli nadmiar androgenów, moze niepełne pco bo na to trzeba badań, my ci przez neta nie pomożemy musisz sie zbadać. chyba że masz bmi poniżej 18,5 to jestes za chuda i za mało tk tłuszczowej, przez to za mało estrogenów i miesiączki brak

Gość heeniaaaaaa
Zaczęłam zastanawiać się czy jest ze mną wszystko w porządku bo nie mogę już patrzeć na swój brak kobiecych kształtów

Gość heeniaaaaaa
nie jestem raczej za chuda. Troche tłuszczu tu i tam posiadam.

Gość ftg
nie jestes mutantem, wiele kobiet ma problemy z hormonami, od tego są tabletki i jak ci ktos wyżej napisał potem może być problem większy jak będziesz chciala mieć dziecko