Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony_grab

kobiety w spodniach, getrach itp w takie upały

Polecane posty

Gość zniesmaczony_grab

powinni tego odgórnie zakazać -dla dobra tych kobiet, jak i reszty, która musi na to patrzeć

Gość nie ma to jak gloe nozki co
?

łe tam opowiadasz ...ja mam dziś na sobie leciutkie lniane spodnie gołe nogi i klapki i czuje się świetnie :D no ale getry w taki upał to na prawdę przesada

Gość fetrety45
Dlaczego kobiety chodza w gubych spodniach w takie upały?

Gość bvcbcv
ja zawsze chodze w spodniach ;] tylko na rower mam krotkie spodenki

jaka dzisiaj przszła do mnie mamusia do pracy..łohoho..w ogóle jak lekko i przewiewnie ubrana..ewenement na skalę światową..przezajebista wręcz..

Gość nie chodzi o to czy spodnie
dlugie czy krotkie czy spodnica wszystko zalezy od tego z czego jest ubranie dlugie spodnie z lnu czy bawelny sa na upaly swietne i chronia przed goracem, bardziej goraco bedzie tej z golym tylkiem niz tej w lnianych spodniach coz z tego ze niektore maja miniowki jak sa one ze sztucznych wlokien i i tak w majtach kisiel

Gość zauwazcie ze tam gdzie jest
bardzo goraca ludzie wcale nie sa rozneglizowani tylko przeciwnie nosza koszule z dlugimi rekawami tylko z naturalnych wlokien arabowie nie lataja w majtkach tylko nosza dlugie tuniki z dlugimi rekawami

Gość zielonoooka
a ja mam zielona sukienke na ramiączkach i klapeczki;]

Gość dghyuj,fmhdgbfvdcs
jasne lniane ciuszki sa super

Gość strikemaster
I oczywiście zakaz powinien obejmować przede wszystkim mężczyzn, bo to nam spodnie najbardziej szkodzą. Kobiece narządy rodne wymagają okrywania i ogrzewania, bo zimno im szkodzi, męskim szkodzi przegrzewanie. Jądra w procesie ewolucji zostały wyprowadzone, bo muszą być utrzymywane w temperaturze o 2 do 4 st. niższej od reszty ciała. W spodniach osiągnąć się tego nie da nawet w zimie, bo potrzebny jest do chłodzenia przewiew.

Gość strikemaster
@Zauważcie, coś może w tym być, bo luźna, przewiewna szata osłania przed bezpośrednim wpływem promieniowania równocześnie zapewniając przewiew, ale w przypadku Arabów duże znaczenie ma religia. Wystarczy prześledzić stroje starożytnych z basenu Morza Śródziemnego, ludzie klas wyższych w Rzymie, Grecji i Egipcie nosili długie szaty (to byli nieroby, leżeli w swoich lektykach, więc szaty im nie przeszkadzały) , klasy niższe i wojsko preferowały spódniczki mini. Galowie nosili tylko krótką wersję kiltu (na prawdę krótką). W wielu miejscach w Afryce i Ameryce Płd. do teraz chodzi się nago lub prawie nago. Ile kultur tyle rozwiązań. Za to u nas ubranie, zwałaszcza meskie już dawno przestało być podporządkowane wygodzie, czy przystosowaniu do panujących warunków. Ma wyrażać szacunek dla osób, które spotkamy na swojej drodze, a w świecie chrześcijańskim nie ma lepszego sposobu wyrażenia szacunku niż masochizm.

Gość tertewr
ooo, ja tez mam dziś na sobie kremowe, cienkie lniane spodnie (długie) i jest mi w sam raz :) Bluzkę za to ubrałam z poliestru :O i oczywiście górę miałam koszmarnie spoconą, a dół wcale. Len to w ogole super materiał, jako jeden z niewielu chłodzi skórę

Gość cccccccccghh
jak się wystawi nogę ubraną w lniane spodnie rybaczki, to gorąco odczuwa się bardziej na gołej skórze niż tam, gdzie jest materiał. Dlatego sądzę że laskom z gołymi nogami jest bardziej gorąco.

Gość cccccccccghh
jesli o getry chodzi i inne obcisłe rzeczy to zgadzam się - pod tym pewnie skóra mocno się poci. Najlepiej zakładać przewiewne, luźne ubrania z naturalnego materiału (bawełna lub len).

Gość upsidedoWn
mnie zas przerazaja faceci w pelnych butach w takie upaly :o

Gość upsidedoWn
i kobitki macie racje - len gora :) ja dzis tez w bialych spodniach z lnu i jakiejs tam bluzeczce :)

Gość dziewczę z kafe
Najlepsze w takie upały są długaśne, powiewne cygańskie spódnice.. :)

Gość kluska w sosie śledziowym
a ja siedzę w skarpetkach z owczej wełny i kożuszku :D haha od samego napisania mi cieplej :) pozdrawiam wszystkich, którym gorące :) ps. też macie problem z tym co kto nosi....:P

Gość pytanie zasadnicze
pomysl jelopie, ze niktorzy pracuja na powaznych stanowiskach i nie moga sobie pozwolic na "luz" nawet w taki upal:o ale co ty, dzieciaku, mozesz to tym wiedziec...

Gość strikemaster
No tak, niektórzy zajmują nawet zbyt wysokie jak dla nich stanowiska. Coś mi się jednak wydaje, że choroby się stanowiskami nie kierują i atakują gdy tylko da im się okazję np. niedostosowanym do warunków ubraniem. BTW obrażanie innych na forach dostojeństwa twojemu stanowisku nie przydaje.

Gość laseczka yass
a ja nosze jak jest cieplo zawsze spodniczki, bluzki na ramiaczka itp i sandaly na obcasie. i wszyscy sie na mnie gapia i nie rozkmniam dlaczego.. :O zadna ze mnie super laska, gruba tez nie jestem, zeby sie gapili "co za pasztet w minowie". nie wiem o co kaman. co w tym dziwnego ze zakladam latem letnie ciuchy? zwlaszcza ze wiekoszsc kobiet ubiera sie niemal identycznie jak ja...

Gość kasik1212
a ja dzisiaj chodzilam w japakach.

Gość kasik1212
A ja dzisiaj chodziłam w japąkach.

ha tez chodze w spodniach, ale przewiewnych, za kolano np. i koniecznie jasne. Nie narzekam, jest mi ok.

Gość na powazniejgg
jak pracuje w /sądzie np. to nie moze sie ubrac w sukieneczke na ramiaczka jak na plaze

W takie upały jak ostatnio nie ubieram niczego, co sięgałoby poniżej połowy uda:o Podziwiam kobiety chodzące w dżinsach i innych długich spodniach. Przecież to można się zapocić na śmierć:o

Gość gfdfgdfggfdggfgfgd
Od 1 klasy liceum słuchałam, jaka to jestem chuda, jakie mam chude nóżki itd. Od tej pory noszę tylko i wyłącznie spodnie, mimo, że ostatnio usłyszałam dużo komplementów na temat nóg - że są długie i zgrabne. Mimo to nadal mam "traumę" i po prostu źle bym się czuła będąc tak "goła"...

Gość AGNIESZKA Warsz.
Strikemater juz na kilku watkach spamujesz o uwielbieniu do meskich spodnic. Wyobraz sobie , ze ludzie na stanowiskach musza wygladac odpowiednio , a nie smiesznie i żałośnie. Skoro w twoje genitalia jest tak goraco zaopatrz sie w przewiewne lniane spodnie. Miliony facetow nie ma z tym problemu tylko takie nieliczne przypadki jak ty. Jeszcze jedna dygresja: martwisz sie o swoja męskość ,a z mężczyzną masz niewiele wspolnego:D