Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Ile w takim razie jestem juz w ciązy??

Polecane posty

Gość ala ma kotaa
gin pewnie policzył 4 tydzień licząc od owulacji a nie ostatniej miesiączki.

Gość Mamma.Mia.
Ja jak byłam w 4 tygodniu ciąży czyli 6 od pierwszego dnia ostatniej miesiączki moja fasolka była praktycznie kropką mającą serduszko :) To było widać na usg. A w 12 tygodniu fasolka miała 40 mm :)

Gość Mamma.Mia.
A własnie sobie przypomniłam w tym 6 tygodniu ta kropeczka miała 4 mm :)

Tak nie ma na to reguly :) Tyle powinnas wiedziec juz ze kazda ciaza jest indywidualna.

Gość Mamma.Mia.
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=572 Tydzień Szósty Zarodek jest zawinięty w kłębek, dlatego najczęściej podaje się jego wielkość tzw. ciemieniowo-siedzeniową od czubka głowy do pupy. Pod koniec szóstego tygodnia zarodek ma 4 mm długości, jest wielkości połowy paznokcia najmniejszego palca. Tydzień Siódmy Wydłużają się rączki i nóżki, a na ich końcach pojawiają się płetwy, z których wykształcą się dłonie i stopy. Zarodek podwaja swoją długość: mierzy teraz 8-10 mm, jest wielkości pastylki.

Gość Mamma.Mia.
Dokładnie, ja jak poszłam na pierwsze Usg to lekarka długo szukała tej kropeczki i to samo usłyszałam, że na następnej wizycie dowiem sie więcej, ale potrafiła mi obliczyć według ostatniej miesiączki mniej wiecej kiedy nastapiło zapłodnienie :) A kiedy idziesz do lekarza na drugą wizytę?

Gość Mamma.Mia.
Stawiam na 7 tydzień :) Bo to by się zagadzało, że byłaś u Niego w 6 tygodniu od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a On Ci powiedział, że jesteś w 4 tc ale liczył od dnia zapłodnienia. Na początku też mi było to ciężko ogarnąć, ale z czasem nabiera się wprawy:) 3mam kciuki, daj znać po następnej wizycie, który to tydzień? Pozdrawiam

Wiec jesli jestem w 7 tyg, od momentu ostatniej miesiączki to ile tyg mam odjąć od 9 miesięcy, aby obliczyc moment porodu?? serio tego nie kumam..myslalam, ze poprostu stwierdza sie, ile kobieta jest w ciązy i tyle, a nie ile od daty ost miesiączki, a ile od czegos tam;p

Gość Mamma.Mia.
Zobacz :) 26 kwietnia miałaś ostatnią m-kę czyli 26 maja mija pierwszy miesiąć, więc jesteś w drugim bo mamy już 11 czerwca :) ale jezeli On Ci liczył ciąze od dnia zapłodnienia czyli mniej wiecej od około 11 maja a byłaś i Niego 7 czerwca to policzył Ci 1 miesiąc. Mnie tak samo lekarka powiedziała ze jestem w 4tc a na karcie napisała 6 tc, ale w końcu to zrozumiałam, na następnej wizycie lekarz ci pewnie wszystko wyjasni. Ciąże powinno liczyć się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, tak mi powiedziała moja gin :)

Gość Mamma.Mia.
Datę porodu wyznacza się w oparciu o regułę Naegelego. To proste obliczenie pozwoli ci z dużym prawdopodobieństwem oszacować, kiedy na świat przyjdzie twoje dziecko. Od daty 26.04.2010 odejmujemy 3 m-ce. Otrzymujemy 26.01.2010 do tego dodajemy 7 dni czyli przewidywany poród jest na 31.01.2011 :)

Gość Mamma.Mia.
Acha, zapomniałam dodać, ten termin to prawdopodobna data porodu, której cykl miesiączkowy jest regularny i trwa dokładnie 28 dni. Jeśli natomiast cykl jest dłuższy, np. o 4 dni, wtedy przewidywany termin porodu będzie odpowiednio o 4 dni późniejszy. A jeśli jest krótszy, to poród nastąpi wcześniej. Oczywiscie i tak zawsze mówi się o 2 tygodniach ruchomych w przód i w tył :)

Gość lalala91
hej, masz 19 lat?:)

Gość lalala91
a tak pytam bo masz na nicku 19:)

Gość Mamma.Mia.
No to gratuluje :) Ja idę teraz w poniedziałek, jestem w 20 tc i może się dowiem kto mnie tak kopie, synuś czy córcia :) Hmmm.... chyba, że będzie wstydliwe i się tyłkiem odwróci :p

Gość lalala91
bardzo mi przypominasz z twarzy taką Marzene;p

Gość Mamma.Mia.
My Mamusie musimy trzymać się razem :)