Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akrylik

Jakie są objawy obniżenia brzucha i kiedy to następuje???

Polecane posty

Gość akrylik

czy to są widoczne zmiany?

yyy objawem obniżenia brzucha jest... obniżenie się brzucha :P widoczne zmiany są - to obniżenie brzucha :P następuje różnie. ok 2 tyg przed porodem ;)

dokładnie tak jak meaa pisała :) trochę dziwne pytanie. obniżenie brzucha jest jednym z objawów przepowiadających poród. to tak jakbyś pisała, np jakie są objawy wymiotów, czy częstego oddawania moczu, a no właśnie wymioty, albo częste oddawanie moczu :P brzuch obniża się, moze to powodować ucisk na pęcherz moczowy i łatwiejsze oddychanie. brzuch może sie obniżyć, ale nie musi. zwykle występuje to na 2 tyg przed porodem.

Gość akrylik
bo słyszałam, że właśnie łatwiejsze oddychanie i ustąpienie zgagi, która mnie męczy strasznie oraz jakiś ucisk gdzieś w środku... poza tym termin z usg a z miesiączki różni się u mnie 2 tyg., a jestem w 35 tc

Gość akrylik
no gdzie te wszystkie mądralińskie :))

ty mądralińska :P to co opisałas to nie są objawy objawów tylko skutki obniżenia brzucha :P przecież to logiczne. masz brzuch wysoko to on uciska na żołądek i płuca i cieżko ci się oddycha i jest zgaga. jak brzuszek się opuści to zgaga powinna ustąpić i lepiej powinno się oddychać. ale to nie takie fajne aż jest bo wtedy będzie mocniej naciskać na pęcherz i będziesz jeszcze częściej sikała, albo i na odbyt i możesz mieć ciągłe uczucie parcia. może też powodować kłopoty z chodzeniem, większe bóle spojenia łonowego, czy kręgosłupa. każdy kij ma dwa końca, a końcówka ciąży to nie bułka z masłem :P oczywiście wszystko to moze wystąpić ale nie musi!