Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcsdfsdf

mleko odyfikowane na wodzie mineralnej

Polecane posty

Gość xcsdfsdf

czy moge zrobic mleko dziecku na wodzie mineralnej nie gotowanej?? tylko lekko podgrzanej??

Gość martuuulka
Ja zawsze tak robilam,wody mineralnej sie nie gotuje.

Gość ja zawsze przegotowuje
uzywam wody zywiec zdroj nie gazowana

Gość ja zawsze przegotowuje
a i to nie jest woda mineralna lecz zrodlana gorska

Gość kachakrakow31
ja tez przegotowuje i tez wode tylko zrodlaną zywiec zdroj

Gość ja od poczatku
robie na wodzie mineralnej,bo po kranowej synek robil okropne kupki.. a czemu mineralnej sie nie gotuje?Ja zawsze przegotowywalam

Gość jezu co za
idiotyczne pytanie-wode dla niemowlat sie gotuje przez 5 minut!!! kretynka.

Gość martuuulka
Ale kranówkę kretynko.

Gość ale nikt tutaj...
ja podgrzewalam tylko zywiec zdroj, synowi nic nie bylo io nie jest

Gość pierdol_niete
jestescie. w kazdej ksiazce pisze ze nawet mineralke sie gotuje. lekarzy nie macie swoich czy co? spytaj a sie dowiesz to nic nie kosztuje. kto pyta ten jest glupkiem przez 5 minut kto nie pyta przez cale zycie-myslenie nie boli ;p

mleko modyfikowane robi sie na wodzie z kranu , musi byc tylko raz przegotowana i miec okolo 70 stopni C.co to za wymysły z woda mineralna!!!

ciagle tylko slysze mineralka , alergeny, zarazki a ja przy moim dziecku nielatalam jak ze sraczka i zdrowa jest jak kon!!truskawki ,pomarancze,i inne takie duperele dawalam od 4 miesiaca i niema zadnych alergi!!!dobrze ze nie mieszkam w polsce!!

Gość weqewqewq
A qrwa na wodzie z klopa róbcie :D Debilki :D

Gość tak?nawet jesli
jest chlorowana?

Gość ewferfwe
Czytałam że dopiero po ukończeniu roku życia dziecko może dostawać mineralną bez przegotowania. Ruszcie głowami, ujęcia takiej wody bywają różne, cykl produkcji też jest obciążony możliwością zakażeń a gotowanie zapewnia bezpieczeństwo. Można się spotkać nawet z radami gotowania przez 5 minut. Takie osoby, jak Martulka (dziecinny nick tak jak dziecinne myślenie) po prostu nie szukają informacji a co gorsza, dezinformują. Dlaczego na mineralnej? Po pierwsze, dla niemowlęcia ważny jest skład wody. Musi być na przykład nisko sodowa. A kranówa to kranówa, bywa różna pod względem składu. Po drugie, na przykład ostatnio w mojej okolicy w kranówce były bakterie e coli a na co dzień w swoim kranie mam wodę "zimną" białą jak mleko i dosyć ciepłą - tak jest zawapniona i zanieczyszczona. Mimo to na początku, z przyzwyczajenia gotowałam ją i dawałam dziecku ale na oko była ohydna i źle pachniała. Teraz więc kupuję wodę mineralną z odpowiednimi atestami i gotuję. Żaden to szczególny zachód a przynajmniej gdy znów wybuchnie jakaś afera z wodą mineralną, to nie będę sobie pluła w brodę że z bezmyślności lub lenistwa podtrułam dziecko.