Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona sloncem

tradzik i hormony- pomocy

Polecane posty

Gość zmeczona sloncem

Witam, tematy juz pewnie takie byly, ale tu sie czesto powtarzaja tematy. Mama pytanie do dziewczyn, ktore wykonywaly badania hormonow, zeby wykluczyc czy sa one powodem tradziku, ktore hormony badalyscie?????? Pozdrawiam serdecznie.

Gość plum plum 30
ja zazwyczaj testosteron byc moze tez warto zbadac estradiol? nie mam pewnosci zapytaj dermatologa, najlepeij endokrynologa

Gość zmeczona sloncem
bylam dzisiaj u dermatologa, liczac,ze w koncu trafie na kompetentnego, okazuje sie, ze znowu dostalam masc, ktora moza kupic bez recepty i nie uslyszalam sla o hormonach. w wieku 27 lat jednak tradzik nie ejst ormalny, zwlaszcza,ze moj wyglada na hormonalny, tak mi powiedziala kosmetyczka. chce zrobic badania hormonow i isc do endokrynologa , oczywsice prywatnie, bo na wizyte czeka sie pol roku u mnie, dlatego pytam, bo chce pojsc juz z wynikami

Gość zbadaj prolaktyne
prolaktyne pora zbadac tez moze powodowac tradzik i wogole wiele innych cudoqw

Gość najlepiej idz od razu
do ginekologa -endokrynologa jeśli w tym wieku masz jeszcze trądzik.A masz jeszcze jakies inne objawy np nadmierne owłosienie, wypadanie włosów?

Gość praaaaaaaaaaaaża
ja badałam testosteron i jakies tam nadnercza.. dokladnie nie wiem jak to sie nazywa.. chodziło mi o to ze mam tradzik na dekolcie, twarzy i plecach jakis czas mialam tez.. ;/ a mam 20 lat wiec chyba juz dojrzewanie minelo.. okazalo sie ze zdrowa jestem i poprostu tak mam i kropka ;] niezle co? u kosmetyczek jak sie oczyszczam to za jakis czas znowu to samo, chodzi mi o tradzik.. (mikrodermabrazja)

Gość zmeczona sloncem
jestem brunetka, w sumie mam troche wlosow na rekach, lekki wasik, ktory depiluje, wiec go nie widuje, ale mam, w sumie mam chyba wiecej owlosienia niz inni

Gość najlepiej idz od razu
no to tak jak pisałam, najlepiej zrobisz jak pojdziesz do gin - endo. bo zwykły endokrynolog Ciebie i tak pewnie odeśle, ja też mialam takie objawy i się okazało ze mam pco, zaczełam leczenie, zmieniłam dietę i z trądzikiem jest o wiele lepiej

Gość zmeczona sloncem
dermatolog sugerowala mi dzisiaj zle odzywianie, ejstem szczupla, ale ejstem taka od zawsze, wyszlo niby na to,ze pewnie nie wiele jem i zle sie odzywiam, a akurat w tej kwestii to dbam o to co jem i odzywiam nie calkiem zdrowo, musze poszukac ginekologa endokrynologa gdzies u mnie w miescie, zrobie badania hormonow i pojde :)

Gość zmeczona sloncem
odzywia calkiem zdrowo mialo byc.. ;)