Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mommy majeczki

Dziecko 14 miesięcy - wystarczająco duże na naukę nocnikowania?

Polecane posty

Gość mommy majeczki

Czy to możliwe nauczyć 14 miesięczniaka siusiać i robić kupkę do nocnika. Dziś cały dzień córeczka chodzi w majteczkach. Taki upał, że to horror wsadzać dziciaka w plastikowego pampersa. No i przy okazji sadzam ją od czasu do czasu na nocnik. Poki co nic nie zrobiła do nocnika. Posiedzi na nim 30 sekund i spyla. Uprałam już dziś 6 par majtek. :P To w ogóle możliwe, by takie małe dziecko załapało w czym rzecz? Czy to mission impossible?

Gość sraty pierdaty
moja raz zrobila ale to tak w ostatniej chwili udalo mi sie nocnik pod dupcie podstawic. teraz ma 16mies, wie do czego to sluzy ale jeszcze sie do niego nie zalatwia.

Ja zaczęłam sadzać dziecko na nocnik od kiedy potrafiło samodzielnie siedzieć, nie potrafi jeszcze wołać (ma 11 mc) ale czasem coś tam zrobi.Jak sadzam to muszę go czymś zabawić bo inaczej długo nie posiedzi

Gość sztuka terria
Dla mojego dziecka tej samej wielkości to raczej mision impossible :O Parę razy kupa wylądowała w nocniku, ale raczej przez przypadek i od razu synek chciał wziąć ja do ręki :O Słyszałam, że są dzieci co sikają na nocnik w wieku 6 miesięcy, ale to nie moje :)

Gość to zalezy bardzo
to bardzo zalezy od dziecka, jedne juz w wieku roku sa gotowe, inne jeszcze dlugo nie pierwszym pytaniem jest: czy dziecko siusia w nocy? jesli sie nie przebudza i rano pielucha jest sucha, to dziecko jest gotowe do nauki 9pisze o przebudzaniu bo przy pobudce zazwyczaj sie siusia i potem spi dalej, stad pielucha rano nigdy sucha nie bedzie) - oczywiscie nie znaczy to ze zalapie od razu ale swiadczy o umiejetnosci kontrolowania potrzeb takich wlasnie jak oddawanie moczu, czyli kwestia czasu jest by zaczelo wolac siusiu i sygnalizowac ze chce, czy po prostu usiadzie na nocnik ale... nic na sile! mozesz zaczac wysadzac jak sama robisz siku i tlumaczyc przy tym, ze mama robi siusiu i dziecko tez robi siusiu

Gość taka mała łobuziara
moja ma 15 mc i własnie od 3 dni korzysta z nocnika A drugi grajacy zdzałal naprawde duzo ten grajacy postaci słonika wpadki tez jej sie zdarzaja

możesz próbować! mój można powiedzieć od czasu gdy skończył rok ładnie siusia na nocnik. teraz uczę go siusiania na dworze. bo jesteśmy dużo na podwórku i nie chcę co 15-20 minut do domu biegać (mieszkam w bloku), więc uczy się podlewać drzewka :P na razie raz mu się udało!

Na pewno nia ma takiego dziecka ktore w wieku 6 miesiecy wola na nocnik.Sika-fakt,bo jak sie posadzi na kilka godzin to biedne w koncu siknie.Wiem,ze sa matki ktore sadzaja dziecko przed rokiem na nocnik.ale dziecko siedzi,bo musi,bo mu każą.Ja tez swoje tak sadzalam,wiedzialam kiedy bedzie robilo kupe,wiec zawsze po obiadku na nocnik..ale jak zaczal chodzic to niestety nie udalo mi sie go utrzymac. poczekaj jeszcze troche,conajmniej pol roku.Ja posadzilam swojego syna jak mial 20miesiecy i nauka trwala tydzien.