Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana mamuśka Nati

Tandetne pieluchy firmy Pampers

Polecane posty

Zakupiłam wczoraj Pampersy Sleep & Play. Myślałam, że są fajne, bo cieniutkie, a na takie upały dobre dla dziecka. Co się okazało. Dojże zapięcie się nie rozciąga przez co muszę dziecku poluzować pieluchę i ubrać body, żeby się trzymała na pupie to dzisiaj, gdy trzymałam dziecko na rękach konkretnie mnie obesrało. Wszystko wyleciało z tej parszywej pieluchy. I to się nazywa renomowana firma produkująca pieluchy. Inne pieluchy z Pampers są bez zastrzeżeń jak dla mnie, więc jak można takie pojedyncze badziewie wprowadzić na rynek. Porażka. Wszystko brudne: ja, dziecko umorusane, ciuszki i podłoga. Pytań nie mam. Czy któraś z was też miała przygody z pieluchamu Sleep & Play?

Nikt się nie wypowie?

Gość wrzesniowa mamuska
ja uzywam tych pieluszek i musze przyznac ze trzeba zalozyc je dobrze bo inaczej moze wyplynac kupka lub siusiu. mi sie to kilka razy przytrafilo. poza tym jestem z nich zadowolona, sa bardzo przewiewne od kad ich uzywam ani jednego odparzenia a nie stosuje zadnych kremow przeciw odparzenia

Gość Czarny PR
mamuska, Ty się nie denerwuj, tylko naucz sie zakładać dobrze pieluchy. Ja tam problemu z nimi nie mam.

Gość zdenerwowana mamuska a ile
miesiecy ma dziecko?

Gość zdenerwowana mamuska a ile
pytanie kierowane do autorki :)

Gość my mamy drewniane lozeczko
Gatki w kwiatki - u nas pieluszki Huggies sprawdzily sie w pierwszych 2 miesiacach. Pozniej kilkakrotnie probowalam je kupic,ale te "nienoworodkowe" nie sprawdzaly sie. Uzywamy wiec Pampersow, plusem jest tez ze sa zdecydowanie tansze od Huggies

Gość autorko bo nie umiesz zakladac
dlatego

Gość autorko bo nie umiesz zakladac
albo nie dopasowalas rozmiaru

Gość wrzesniowa mamuska
ja używam tych pieluszek bo u mnie sprawdzają się najlepiej, świetnie chłoną, są cieniutkie i bardzo przewiewne dziecko nie ma po nich żadnych odparzeń (testowałam inne i kończyło się odparzeniami bądź uczulały)moja córa ma 10mies a tych pieluszek używam już 5mies jestem zadowolona akładaj pieluszki dokładnie a nic nie wycieknie

Gość Pomorzanka 22
Jest tu ktos z pomorza/

u nas najwiekszy rozmiar Huggies zostawial odciski, jednak pampers sa nieco bardziej elastyczne, szczegolnie jak sie ma duze dziecko pampers simple dry sa nieperfumowane - takie proste, nienasaczane,ale rozmiar jest do 5 a my nosimy 6.

gatki - krotkie sprostowanie: nie w Polsce, opakowanie wyglada podobnie jak sleep&play, jest pomaranczowe,pieluchy sa cienkie, jak papierowe i mam porownanie ze sa "suche", sama celuloza w srodku, w skladzie nie ma zadnych substancji nasaczajacych

Gość wfwrfw
Ja kupiłam to gówno czyli Pampersy raz. Okazało się że dziecko ma cały czas pod nimi mokrą skórę. Wcześniej, dzięki innym pieluchom jak Huggies i DaDa, nawet nie wiedziałam że to możliwe a żadne odparzenie nigdy się nie zdarzyło. Zużyłam pakę jak najszybciej i obecnie niedobrze mi od samego patrzenia na wszelkie produkty tej marki. To najgorsze ścierwo jakie może być!

Gość moją córcię
pieluszki pampers strasznie uczulały, dla niej najlepszym rozwiazaniem byłu bella happy

Gość kauczukowe rolki
przecież wiadomo że ten soft n play to taka tańsza wersja pampersa- nazwałabym ja może ekonomiczną? |:P Wiec się nie dziw...

Zgadzam sie z autorką.Pieluszki pampers bardzo sie "popsuly",pamietam,gdy starsza corka była mała były to naprwde reweacyjne pieluszki,teraz u młodszej coreczki kupiam je dwa razy i juz nigdy wiecej,po jednym "siusnieciu" wygladaja jakby dziecko miało ją na sobie kilka godzin,po nocy zawsze musiłam przebierac wszystko,a czesto w ciagu nocy:od body po pizamkę:((teraz kupuje huggies albo biedronkowe Dada,ktore sa o niebo lepsze od pampersów.

Gość nie jest mandaty
moje dzieci także miały uczulenie na pampersy i na chusteczki także. Córka miala nawet uczulenie na huggisy i bella happy wiec zaczełam uzywac DADA Z biedronki i ludzie kochani jestem niesamowicie pozytywnie nimi zaskoczona .:D ktos mi ostatnio powiedzial że nie zamierza oszczedzac na dziecku wiec DADA nie kupuje tylko pampers uśmiałam sie jak cholera bo tu nie chodzi o oszczedzanie tylko o nieprzepłacanie za free :D i o zdrowie dziecka a skoro czuje sie dobrze w czyms za 30 zl to dlaczego mam placic 50 :D

Nie wiem kobieto czego Ty chcesz od tych pieluch... ja wczoraj je kuplam zeby synowi bylo chlodniej niz w hugissach ale nic nie wycieklo ani dziecko nikogo nie obsralo. Musialas zle zalozyc.

Pisałam o huggiesach i tak ,jak jestem zadowolona z pieluszek to chusteczki tej marki sa na ostatnim miejscu ze wszystkich:((tak cienkie,ze juz przy wyjmowaniu z opakowania sa porwane:((badziew!! A czy uzywaliscie pieluszek z Kauflanda??Wickies czy cos takiego??28 zl za 80szt rozm.5-10 kg i tak sie zastanawiam,czy maja ceratke czy bawełnę??

J. bez urazy ale prosze opuśc ten topik! Obecnosśc twojej osoby sieje tylko niepotrzebne zamieszanie a przeciez nie o to nam wszystkim chodzi... 🖐️

Sluchajcie , jak dla mnie ejstescie zwyklym szambem i scierwem. To nie ja zaczelam kogos obrazac tylko jakas pomaranczka. Zdenerwowana mamo nati, wez sbie relanium na uspokojenie i nie mow mi co mam robic bo mam to gdzies. a wasze obrazanie to olewm cieplym moczem jak i was. Zegnam

to leć 🖐️

Gość mam pytanie wazne.........
idz idz tego swojego bachora nakarm krowim mlekiem bo na wiecej cie nie stac!!!i w koncu przebierz mu pieluche, bo szkoda w taki upal jego odparzonego tylka!!

Gość dołuj jenny
jakie to upokarzające :(

Gość zdenerwowana mamuśka Nati.
No więc wracając do mojego tematu. Jak mogę źle pampersa założyć? Do góry nogami? Zakładam tak jak zwkle, ale muszą go trochę luźniej zapiąc, bo boczki nie są rozciąliwe przez co dziecko ruszając nóżkami obtarło by sobie uda :-/ Ma 4 miesiące. Oczywiście każdy ma inne poglądy, ale ja tylko podzieliłam się z wami moim zdaniem na temat tych Sleep and Play. O niebo lepsze są Active Baby, bo moim zdaniem mniej śmierdzą perfumami. A nawet samej sobie nie założyłabym podpaski naperfumowanej kij wie czym. Nawet Dada są lepsze, bo założyłam na noc i zero przecieków. Może grube i trochę sztywne, ale dobrze chłoną.

Gość zdenerwowana mamuśka Nati.
I widzę, że komuś się mój nick spodobał buhaha :D