Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwielbiam zwiedzać

Piękne miejsca w Anglii..znacie-piszcie.

Polecane posty

Gość uwielbiam zwiedzać

Uwielbiam jeździć na wycieczki znacie jakieś ciekawe miejsca??nie zależy mi na muzeach itp.uwielbiam podziwiać piękne widoki jeżeli znacie takowe wysyłajcie linki:)piszczcie co warto zobaczeć pozdrawiam.

Gość halineczka
durdle door, dorset

Gość halineczka
lulworth cove

Gość tak czasami poczytam
Lake District??gdzie to dokladnie jest??piekne okolice!!

Lake District rzeczywiście jest świetne. Moje ulubione to Lake Windermere. Polecam też Whitby nad Morzem Północnym. Niesamowite miejsce. Na wzgórzu górują ruiny starego opactwa, które były inspiracją dla Bram Stokera do napisania Draculi. To miejsce trzeba zobaczyć. http://www.bbc.co.uk/tees/content/images/2007/09/06/rob_barlow_whitby_470_353_470x353.jpg http://www.georgeledger.co.uk/images/Favourite%20locations/Whitby%20goths/whitby%20abbey.jpg Fajne też jest Yorkshire Dales, zwłaszcza Burnsall i Bolton Abbey. Warto przy okazji odwiedzić Grassington. Jeżdżę czasem też do Blackpool i Scarborough (mam blisko, mieszkam w Bradford). Niedawno odkryliśmy super miejscowość, idealną na rodzinny wypoczynek na plaży: Withernsea. Ładna plaża.

Gość a moze sama sie podzielisz
pieknymi miejscami, ktore warto zwiedzic/zobaczyc ja moge polecic: eastbourne/beachy head dover bournemounth swanage/old harry rock/corfe castle lulworth/durdle door portland cheddar gorge kornwalia-cala jest piekna Llandudno Becky Falls Dartmoor Clovelly village jesli lubisz orgody/jeziora to polecam te str http://www.gardenvisit.com/gardens/ na male szlalenstwa to safari park, parki rozrywki np thorpe park, legoland, wioski modelowe

ja mieszkam w North Yorkshire (Harrogate) i Whitby tez bardzo mi się podoba. Blackpool nie lubię, Scarborough jeszcze ujdzie, ładna jest w tych rejonach Robin Hood Bay. Wspólnie z mężem bardzo lubimy łazić po górach, więc Yorkshire Dales i Lake District odwiedzamy często.Za miesiąc włazimy na Ben Navis w Szkocji, nie mogę się doczekać, tam są dopiero widoki:)

a za tydzień wypad na 4 dni do Walii, Snowdon:D Czy może ktoś polecić jakieś pola namiotowe lub b&b ?

Blackpool może nie tyle mi się podoba, co je lubię. Typowo rozrywkowa miejscowość. Czasem mam ochotę poszaleć w Pleasure Beach :) Warto też obejrzeć Snake Pass w Peak District.

no faktycznie, pierwszy raz na tych torach zrobił na mnie wrażenie:) zerknęłam na zdjęcia Snake Pass, też tam byłam, nie wiedziałam nawet że to się tak nazywa. Chciałabym pojechać do Kornwalii ale to chyba w przyszłym roku bo urlopu nie wystarczy a to za daleko na weekendowy wypad. Zapomniałam wspomnieć o pięknym zakątku zwanym Flanborough Head, dla miłośników przyrody, ptaków. I podbijam temat:)

Gość uwielbiam zwiedzać
Dzieki wielkie za odpisanie!!!!!!!oo rany tyle pieknych miejsc bedzie gdzie jezdzic:):):)

W Kornwalii byłam w Truro i Exeter. A dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do York, po raz enty ;) Ale fajnie było, bo był festiwal jedzenia i były przysmaki z różnych stron świata. Nasz bigos też :)