Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amandddalena

Inteligentni ludzie, najlepiej pracujący na poczcie powiedzcie wy mi

Polecane posty

Gość Amandddalena

czy mogę wysłać gitarę pocztą jako paczkę polecona? Jeśli tak to ile to będzie kosztowało, wymiary: długość 102 szerokość w najszerszym miejscu 42

Gość Amandddalena
Bardzo proszę o pomoc w co ja mam ją zapakować żeby sie nic nie stało jej?

Gość papuniiiiaaniua
na poczcie nie pracuja inteligentni ludzie -.-; a wyslac możesz.

Gość papuniiiiaaniua
odradzam Ci poczte, mi kilka paczek zgubili i kilka pobili (perfumy). lepiej wyslij kurierem, DHL em?

Gość Amandddalena
no niby lepiej ale jak sie to robi i ile to będzie kosztowało? Ja mieszkam raczej w małej mieścinie i nie wiem.

ja takze odradzam poczte - jeden wielki balagan a w razie uszkodzenia przesylki nic Ci nie oddadzą. Wejdz w neta i poszperaj w firmach kurierskich - ja osobiście polecam schenkera. wejdz na strone wybranej firmy i tam wszystko bedzie napisane. Najczesciej trzeba zadzwonic pod wskazany numer a kurier przyjedzie i zabierze paczke. Ot cala filozofia ;) Potem na tej samej stronie dzieki numerowi listu przewozowego bedziesz mogla na bieżąco obserwować status przesyłki

Gość Amandddalena
Ja chyba jednak wybiorę pocztę, najbliższa firma przewozowa jest 7- km dalej... Tylko proszę o odpowiedz na pytania zawarte powyżej

Gość Amandddalena
tj. ile to będzie kosztowało, jaki to gabaryt i w co to opakować pudełka po gitarze nie mam tylko pokrowiec.

Gość mała mmi
a to allegro :D ? do mnie gość sam przyjechał po gitarę. jakieś 50 zł, wysyłka z kombinacjami, ja bym jeszcze zleciła im do zapakowania. ale kurier taki jakby hmm.. bezpieczniejszy

Gość don żuan
rusz dupe i zapytaj na poczcie leniwcze

Gość Amandddalena
50 zł? chyba żartujesz... No inteligencie jutro to raczej nie zapytam...

Gość Amandddalena
a nie wiem gitara 4\4 to pewnie tak na oko jakieś 5kg?

Gość Amandddalena
od 3-5 nie wiem nie ważyłam

Gość Amandddalena
no tak, wiem też sprawdzałam na stronie poczty polskiej, tylko nie wiem czy to gabaryt A czy B

no tam tez jest opisane co to jest gabaryt a a jaki to gabaryt b..

mozesz wyslac tez z zadeklarowana zawartoscia.. czyli zaplacisz ponad 20zł

Gość sylkaaaaaaaa
Też wysyłałam ostatnio gitarę pocztą, zapakowana była w futerał . Zapłaciłam ok 80 zł , ale to był priorytet z ubezpieczeniem i zadeklarowana wartością czy jakoś tak. Czyli pełen wypas.

Gość Amandddalena
a w co mam ją opakować? da sie kupić folie bombelkową na metry na poczcie? Ile to będzie kosztowało mniej więcej? I w samym pokrowcu mam wysłać w środku obłożoną folią?

na poczcie masz kartony bąbelkowe.. najlepiej to obłóż babelkami gitare i potem dodatkowo w ten karton. i wyślij ją na warunkach specjalnych z zadeklarowana zawartoscia. podaj cene gitary to ci powiem ile to bedzie kosztowac.

Gość Amandddalena
wartość to 200zł na czym to polega, w przypadku uszkodzenia zwracają pieniądze?

na warunkach szczególnych + zadeklarowana zawartosc 200zł.. paczka od 2 do 5kg kosztuje 30zł.

Gość sylkaaaaaaaa
Autorko Ja wysyłałam gitarę basową, a tobie chyba chodzi o zwykłe "pudło" wiec zapłacisz mniej bo waga mniejsza.

Przesyłka pocztowa na warunkach szczególnych W ramach usługi "Przesyłka pocztowa na warunkach szczególnych" mogą być nadawane przesyłki, których zawartość stanowią: 1. płyny, gazy, rzeczy łamliwe, kruche wymagające specjalnego traktowania podczas przemieszczania i doręczania lub inne rzeczy których szczególnego traktowania życzy sobie nadawca, jeżeli nie są to rzeczy niebezpieczne oraz nie stanowią zagrożenia dla ludzi, mienia lub środowiska, 2. żywe rośliny, ptaki domowe i ozdobne oraz rzeczy oznaczone jako "rzecz o krótkim okresie trwałości". UWAGA: Przesyłki z zawartością określoną w punkcie 2 nie mogą być nadawane na poste restante, skrytki pocztowe i przegródki pocztowe. Wymiary przesyłek wynoszą: * minimum: 150 mm x 200 mm - dla strony adresowej przesyłki, * maksimum - 3 000 mm dla sumy długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość, przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1 500 mm. Maksymalna masa przesyłki wynosi 30 kg. Za dodatkową opłatą Poczta Polska oferuje nadawcy "Przesyłki pocztowej na warunkach szczególnych" możliwość skorzystania z następujących usług komplementarnych:

Traktowanie przesyłki jako przesyłki z zadeklarowaną wartością - świadczenie to polega na przyjęciu do przewozu i doręczeniu przesyłki rejestrowanej, za której utratę, ubytek zawartości lub uszkodzenie Poczta Polska ponosi odpowiedzialność do wysokości wartości przesyłki podanej przez nadawcę. wazne tutaj, zeby odbiorca otworzyl paczke przy listonoszu i sprawdzil, ze wsio jest ok.

Gość Uboot
Ale się nawakiłem;? Po vco wysyłasz gitarę. Naucz sier leoiej graĆ gITARA YTO NOEVPUDER

Gość Amandddalena
a wyniesie mnie to? bo che tak: *paczka pocztowa z zdeklarowaną wartością * gabaryt B * wartość 200zł] * waga od 3-5kg