Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wesola85

wczeste poranki- mama padnieta

Polecane posty

Moj 3 miesieczny synek budzi sie bardzo wczesnie (okolo 5-6) i nie moge go tego oduczyc. Moze ktos wie, co robie nie tak. Maly idzie do lozka okolo 7.30-8.00. Zasypia zazwyczaj bez wiekszych problemow (byl placz ale kupilismy grajka z projektorem na suficie i to go usypia). Budzi sie okolo 12.00 na butelke, zazwyczaj szybko wraca do snu. No i wlasnie, budzi sie kolo 5.00-6.00. Co mam robic? Wiem, ze maly nie bedzie spal do poludnia, ale zeby tak chciaz do siodmej.

Gość nmjhdfiweu
Mój tez sie tak budzi ,ale chodzi spać o 19 ,wiec licze się z tym ze wczesniej wstanie

Nie przejmuj sie to sie przestawi moja ma 4,5 miesiaca do zeszlego tygodnia budzila sie codzien o 5 a teraz o 6,30 wiec spoko :)

Gość moj ma 10 mies
i od zawsze sie budzi 5.30 :-o ewentualnie 5 :-o chodzi spac 20-21 :-o

Gość sdsadsaf
Czy dziecko nie może się już obudzić o 5-6 rano, bo ty tak nie chcesz? Durna matka, która nie wie chyba co to macierzyństwo i wyrzeczenia z tym związane. Daj dziecku wstawać, o której chce, bo nie zmusisz go do wstawania według twojego widzimisie.

Gość tfdsnf
moj 5 misieczny syn wstaje tak co dzien..nie w tym niczego zlego przeciez nie jestes jakas nastolatka ja mam 21 lat i nie narzekam do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic i do tego porannego usmiechu malenstwa...

Moj budzi sie tez kolo 6ej,dostaje butle i klade go z powrotem,wlaczam karuzele-on sie do niej cieszy,a ja dosypiam ;)

Przykro mi ektorzy uwazaja, ze jestem wyrodna matka. To nie prawda. Staram sie opiekowac moim maluszkiem jak najlepiej. Ale jestem tez czlowiekiem i wtawanie o piatej rano jest dosc meczace.

mój wstaje ok 6. i ja tam się z tego ciesze! teraz jak było tak gorąco to już przed 7 mogliśmy być na dworze, wiec przed tym największym upałem. dla mnie najważniejsze jest to ze synek ładnie spi w dzień i przesypia cala noc bez pobudki. wieczorem zasypia obecnie ok 21-21.30. jak był malutki też tak wstawał z tym ze w nocy budził się co godzinę - półtora.

mój też tak wstawał na początku, teraz śpi i po 11-12 godzin, ale zaczął tak ładnie spać dopiero od 3 miesiąca. Dużo cierpliwości życzę! na pewno dziecko polubi dłuższe spanie :)

Gość a moim zdaniem da się nauczyć
dziecko swojego rytmu dnia! mam 2 dzieci starszy chodzi do szkoły na 2 zmiany jak młodszy się urodził miał na druga zmianę i wstawali razem ok 9! w następnym półroczu oboje budzili się już o 6 tak jak starszy wstawał do szkoły! u nas jest tak że staramy się zmęczyć małego wieczorem - wcale nie usypiamy go na siłę! 2 - 3 dni jak trzeba wstać wcześniej to marudzi a później po prostu wcześniej zasypia ok 19.... za to jak rano jest cicho to śpi dłużej ....ale wieczorem idzie spać ok 22