Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klawiatura z brakującym klawis

Mam dosyć mojej dziwacznej siostry!!!

Polecane posty

Mam dwie córki (5 i 10 lat), które uwielbiają wręcz przebywać z moją siostrą. A ja im tego zabronić nie mogę, bo wiem, że bardzo to przeżyją. Siostra zawsze była dziwna, wiecznie buja w obłogach i wymyśla mnóstwo jakiś dziwnych opowieści, które wpaja moim córką, a one to uwielbiają. Mam inne podejście do wychowania i wolałabym, żeby starsza np. bardziej wciągnęła się w naukę języka angielskiego, a nie świrowała na punkcie elfów, jednorożców i innych dupereli. Rozmawiałam już z nią na ten temat, ale za każdym razem ten sam tekst: Wyobraźnia, dziecięca fantazja i takie tam :/ Najgorsze, że nie mam ich z kim zostawić i przez całe wakacje będą z nią siedziały.

Gość oblogi
co to sa oblogi?

Super, że z całego mojego tekstu zainteresował Cię tylko mój błąd :-o żenujące. obłoki*, teraz poprawniej?

Gość A ja zazdroszczę
Twoim dzieciakom tak superowej cioci. Mi właśnie brakowało tych elfów i wróżek, a był nadmiar "Ucz się!!!" I takim też sposobem moje dzieci też faszeruje odrobiną magii, bo to pomaga rozwinąć wyobraźnie.

Gość Zabroń im interesować
się " tymi duperelami" i każ zabrać za naukę . Tylko potem nie płacz , że masz zamiast wrażliwych , wesołych dzieci , poważne i nudne kukły .

masz poważne i wesołe kukły .

kurde ! No ale wiesz o co mi chodzi :D

Ale elfy, wróżki czy "magia" nie pomoże dzieciom w przyszłości. Po co te głupoty?

w sumie to może jesteś za bardzo przewrażliwiona może troche wyluzuj w sumie to jak im jakieś bajki opowiada które kształtują wyobraznie to dobrze ale wytlumacz dziecku że to tylko wyobrażnia ze tak tylko w bajkach że w życiu codziennym to nie istnieje i moze usiadz z siostrą i porozmawiaj z nią nas spokojnie ze nie chcesz by im tam popwiadywała o cvzymś nie stworzonym

Ale z ciebie debilka :o To są dzieci i powinny się bawić. Na naukę mają czas.

Ale jesteś egoistką :O Dzieciaki jeszcze zdążą się nauczyć rzeczy przydatnych do życia. A ta magia, te elfy, te jednorożce niesamowicie rozwijają wyobraźnię! Poza tym mają po 5 i 10 lat! A ty im już pewnie studia wybrałaś :O

Gość fwerfw
Zaczynam sądzić że to prowokacja.

Gość się pytam
dorośli mają przyjemości takie jak sex i nikt nie krzyczy idź do pracy a nie się seksisz. Tak dzieci mają bajki i magię, po co odbierać im te przyjemności? Na angielski na siłę? Jak ją to nie interesuje to po co ją zmuszasz??? Spełniasz swoje marzenia?

Gość A ja zazdroszczę
O matko. Ale rzeczy niestworzone dla dzieciaków są super, one to uwielbiają. Uwielbiają słuchać tych zaczarowanych słów, które chociaż na tą chwilę zabiorą je w zupełnie inny świat, kolorowy. Głupotą to dopiero jest 10 latce dać do czytania np. "Medaliony" i kazać zweryfikować emocjonalność głównych bohaterów.

Ale to wasz system wychowania, bajki. A nasz jest zupełnie inny. Ja chcę, żeby zrozumiały, że bez nauki będą nikim. I to żadna prowokacja, to jest moje zdanie. A ja się chciałam poradzić, jak z nich to wyplenić.

Gość nowa gracha
do autorki-pomoże!!nawet nie wiesz ,jak bardzo.miałam dwie takie ciocie,dzięki nim nabrałam wrażliwości i wielu innych wartości,cenię sztukę , cenię ludzi ,dostrzegam ich piękno niezależnie od ich wyglądu,nie obawiaj się ,to samo dobro .pozdrawiam!

Gość nowa gracha
ponadto ,to bardzo rozwija,nie tylko fantazję :)

zgadzam się z ta osoba która napisała że dorośli mają sex a dzieci niech mają bajki o tych elfach magii przecież tak naprawde to mają jeszcze czas na nauke niech zapamietaja jakos to dziecinstwo nie odbieraj im tego

Gość A ja zazdroszczę
Chyba koniecznie chcesz, żeby tego dzieciństwa nie miały? Zrozum,że zdążą jeszcze dorosnąć. Teraz niech się cieszą z głupot i słuchają cudownych opowieści Twojej siostry. To jest właśnie dzieciństwo.

Gość iyghjpoiuy7o
''Córką'' ??? A co ty dziewczynko z ortografii miałaś? Pałę zapewne, nie?

Gość a co ma piernik do wiatraka
czyli nauka do bajek? mam całe zeszyty spisane wróżbami a mimo to wygrywałam olimpiady z matmy- fizy :P co to za problem? sama teraz jestem mamą - dzieciaki jak najbardziej moga się bawić w co chcą.... tylko muszą zachować kolejność : najpierw obowiązki później przyjemności.

Gość nie parobekkkkkkk
ale głupia siostra, będzie z dwójką maluchów siedziała całe wakacje, przecież to przerąbane, najmij sobie opiekunkę,

CHŁOPIE NAJLEPIEJ JE ZLEJ PASEM ZA TO, ŻE KOCHAJĄ BAJKI A POTEM WYŚLIJ NA KURS ANGIELSKIEGO W BIZNESIE:( ŻAL.PL JA MAM DWA KIERUNKI STUDIÓW PLUS STUDIA PODYPLOMOWE I GOWNO Z TEGO MAM. KROCI NIE ZARABIAM A TATUS JAK BYLAM MAŁA ZMUSZAŁ MNIE DO GODZINNYCH CWICZEN NA FORTEPIANIE BO SOBIE WYMYSLIŁ, ŻE BĘDĘ PIANISTKĄ. TYLE MIAŁA Z DZIECIŃSTWA. TERAZ FORTEPIAN Z DALEKA OBCHODZĘ. bajki to nie głupoty to przywilej dzieciństwa, nie odbieraj im tego. potem juz w zyciu nie ma miejsca na bajki jest przykra rzeczywistość

Gość A ja miałam babcię
która uwielbiała opowiadać bajki i tak je opowiadała, że zapominałam o bożym świecie, a myślami i duszą byłam właśnie w tej bajce. Dzieci uwielbiają bajki, a Ty każesz uczyć się angielskiego? Zdążą jeszcze.

Gość moim córką
moim córką??????????????????????? dziewczyno! czy ty w dziecinstwie tez sie uczylas? chyba nie ....... jakies swoje niespelnione ambicje zrzucasz na dzieci>?

Nauka nauką a opowieści opowieściami. Jedno drugiego nie wyklucza i jest przydatne. Myślę że w życiu jest miejsce i na naukę i na fantazję. Opowieści rozwijają wyobraźnię dziecka. Każde z dzieci we własnej głowie inaczej widzi te wróżki i jednorożce i wbrew pozorom pomagają w nauce. W szkole dziewczynki będą zmagały się z różnymi przedmiotami. Przypomnij sobie jak byłaś w szkole czy nie musiałaś ruszyć wyobraźnią na plastyce czy technice. Dodam że twoje podejście do nauki jest trochę niepokojące, mam nadzieję że to tylko słowo pisane a w życiu postępujesz rozsądniej, bo z tego co napisałaś wnioskuję że twoje dziewczynki będą stroniły od nauki, bo są do niej zmuszane, a nie zachęcane. Wykształcenie jest ważne, ale zabawa również. We wszystkim musi być zachowana równowaga.