Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowana892

jazda na rowerze a odchudzanie

Polecane posty

Gość zaczarowana892

hej! mam takie małe pytanko, ile mogę schudnąć jeżdżąc na rowerze co dwa dni około 20km, i np. przy odstawieniu słodyczy czasie 1 mies.

Ja jeżdżąc na rowerze stacjonarnym, codziennie po godzinę czasem dwie i z dietą bez słodyczy, słodkich napojów i z mniejszymi ilościami jedzenia zrzuciłam w ciągu pół roku 38kg :)

Gość aż tyle....?
chyba się nie uda, zanim organizm zdecyduje się zrzucać najpierw przez 2 tyg będzie się zastanawiał co się dzieje...czy przypadkiem nie zwolnić trochę metabolizmu bo np idą ciężkie czasy ... tak to się dzieje , ludzie zaczynają sięodchudzać ograniczają jedzenie a organizm zwalnia spalanie bo myśli że idzie głód...często ludzie piszą że waga im stoi chociaż są na diecie

Gość zaczarowana892
wow:) super ja ważę 56 kg i mam 163 wzrostu 3 kg mi wystarczy:) a czy jazda na rowerze pomoże pozbyć sie celulitu? bo to jest chyba najgorsze

Gość zaczarowana892
no i oczywiście nie mam zamiaru przechodzić na głodówkę, bo to i tak nie ma sensu bo długo bym nie dała rady

Gość moniaczek1234
ja np. postanowiłam skakać na skakance o.k 2 dziennie po 15 min. i gdzinke jazdy na łyżworolkach. i czekam na efekty. a Wy jak myslicie ile mi sie uda zrzucic w 1 miesiac?

Twoja waga nie jest aż tak duża więc "zrzut" też nie będzie aż taki duży. W moim wypadku moja masa ciała dochodziła prawie do 100kg więc... :o a co do celulitu u mnie schudło wszystko więc cięzko mi powiedzieć czy to pomoże. A co do "zastanawiania" sie organizmu i zwolnienia metabolizmu to jest fakt, ale przy odpowiednim ograniczeniu diety czy on tego chce czy nie traci się kilogramy. 1 kg czystego tłuszczu to 7000kcal, czyli trzeba mieć taki niedobór kalorii żeby ten kg zrzucić (mówię o tłuszczu, nie wodzie) i własnie potem żeby wrócić do normalnego jedzenia trzeba stopniowo zwiększać ilość kalorii bo organizm tylko czeka aż dostanie trochę więcej i odrazu to odkłada.

Gość zaczarowana892
ja skacząc na skakance około 200 podskoków i 15 min. kręcenia hula hop przez tydzień, miałam 2 cm mniej w talii ale kilogramy nie wiele się ruszyły

Gość taa niedobra pupa
Nieprecyzyjne pytanie - zależy, ile jesz słodyczy. Odstawienie słodyczy nie oznacza schudnięcia. Żeby schudnąć traeba jeśc poniżej zapotrzebowania energ. Ja zresztą chudłam jedząc słodycze. A ile schudniesz można obliczyć: 1 kg to 7000 kcal.

Gość córka bodzia
ogólnie bardzo lubie jeździc na rowerze ale nie polecam przy odchudzaniu, lepiej jest biegać, wtedy pracuje wiecej mieśni i schudniesz szybciej bo wkładasz w to wiekszy wysilek. Ponadto jesli bedziesz duzo jeżdzila na rowerze, a chcesz chyba co drugi dzień, to wyrobią Ci się mięśnie ud (tuż nad kolanami) i łydek, a to nie bedzie wyglądało zbyt estetycznie - wiem z doświadczenia :) plusem jazdy na rowerze jest ujędrnianie pupy, ale biegając, lub wykonując odpowiednie ćwiczenia w domu tez można sobie wyrobić tyłeczek :)

Gość zaczarowana892
słodycze, hymm sporo sporo, niestety uwielbiam słodycze:) im akurat ciężko mi sie oprzeć:( ale zamierzam:) ogólnie z jedzemien to nie wiem czy jem az tak dużo:/ śniadanie kromka chleba z pomidorem czy cos lub płatki w szkole jakaś bułka potem obiad około 17 no i potem juz nic... czasem jakies przekąski dochodza ... ale bieganie... niee tylko nie to nienawidzę biegać:/

Gość taa niedobra pupa
Powinnaś jeść minimum 5 do 6 razy dziennie. W odstępach około 3 godzin, najlepiej o podobnej porze. Powinnaś tez nauczyć się liczyć kalorie - ale bez przesady - bo to może stać się męczące. Jak odłożysz słodycze - to prawdopodobnie będziesz jadła więcej normalnego jedzenia - bo organizm będzie się domagał kalorii. Żeby schudnąć zapotrebowanie energ, musi być ujemne -- ale nie za mocno - bo rozwalisz metabolizm, najlepiej 10-15 % jeśc mniej - ok. 1500 - 1700 kcal. Wwwtedy schudniesz nawet bez ćwiceń. Jak dodajesz ćwiczenia - musisz danego dnia zjeść trochę więcej. Rower moim zdaniem jest dobry - nie obciąża serca i stawów, a mieśnie żeby były ogromne to by trzeba więcej pedałować.

Gość kamila21
Co do odchudzania skakanka jak i biegi oraz domowe ćwiczenia typu brzuszki jak najbardziej polecam w 3 miesiące skacząc po 1000 razy obunóż na skakance 1:1 codziennie, do tego biegając raz na jakiś czas i rozciągając się zeszło mi 23 kilo wszystkim to polecam bez zadnych ograniczen wystarczy regularne ćwiczenie nic wiecej bez diet. Ja jadłam wszystko i ćwiczyłam robiłam to co wyżej opisałam wiec dziewczyny polecam wszystkim :))

Gość ases
raczej niewiele . Ja jezdziłem 80 km co dwa dni i nie schudłem wcale...

Gość ases
bieganie jest lepsze na odchudanie .A jesli nie lubisz biegac to mozesz spacerowac przez godzine dziennie i schudniesz na pewno .

Gość gość
sport nie odchudza- bo zwieksza apetyt i wrecz powoduje tycie - kobiety co uprawiaja sporty sa masywnymi umiesnionymi klocami

Gość gość
Ja jezdzilam całe zeszłe lato i...no cóż... schudlam niewiele a łydki mi się tak umiesniły że wygladalam jak rzymski piechór :/

Gość gość
nie ma roznicy jaki rower wazne sa checi

Gość morawa
Rower też jest ważny. Bo możesz mieć chęci, a kupić jakiś naprawdę niewygodny i awaryjny sprzęt to na chęciach poprzestaniesz. Rowery Kellys są bardzo dobre na jazdę terenową http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/f/kellys:392,e,7/ . Pojeździsz trochę po górkach, tak z 3 razy w tygodniu a zobaczysz jak szybko waga Ci spadnie

Gość gość
Tyle ile bedziesz cwiczyc tyle schudniesz, tu nie ma rady takiej, ze na rowerze nei schudniesz wiecej niż 15 kg np. Jakby chciala kupic rower to bardzo polecam to miejsce www.activsport.eu

Gość jakencki
Akurat dokładny pomiar czasu na zawodach jest możliwy dopiero przy takich rozwiązaniach, jak to - http://www.gtiming.pl/ Ale wiadomo - coś takiego wykorzystuje się dopiero na zawodach sportowych - bo tak na prywatne potrzeby nie ma to sensu.

Gość gość
Witam! Ja jeżdżę na rowerze już 3 tygodnie po ok 40 km (2 godz i 15 min) codziennie . Przytyłam 2 kg i mój zapał ostygł bo miałam schudnąć. Tak samo było z bieganiem biegałam powoli 1 godz codziennie od początku listopada do końca kwietnia i przytyłam 8 kg. Dieta dukana tylko 2 tyg nie schudłam ani grama ale za to spuchłam na twarzy zwłaszcza pod oczami. Nie wiem czego jeszcze spróbować. Ale może po 40-ce tak już musi być, że kobiety (niektóre) zaczynają przypominać wieloryby.

Oczywiście, że jeżdżąc na rowerze schudniesz. Dieta nie musi być, aż tak rygorystyczna. Wystarczy jeść zdrowe posiłki, regularnie i małe porcję:) Ja jeżdżę na rowerze już 2 miesiące, schudłam tak na spokojnie 6 kg. Zaopatrzyłam się nawet w specjalny strój, Tobie też radzę:) Tutaj jest artykuł o tym co wybrać na rower, jaką odzież http://www.lifebox.pl/odziez-rowerowa-jaki-stroj-na-rower/.

Gość gość
jeżdżę na rowerze już drugi miesiąc, tak po godzince dziennie i schudłam jakieś 4 kg, więc da się! ale to trochę zasługa roweru - kupiłam niedawno śliczną białą damkę Indiany, aż chce się jeździć *.*

Jeżdżę na rowerze od 2 lat (3 razy w tygodniu). Wiem, że jest to dobry sposób na odchudzanie ale również na poprawę kondycji. Chciałabym was zapytać co uważacie na temat rowerów elektronicznych http://4tiger.pl/najbardziej-popularne-rowery/ . Zastanawiam się nad nimi ponieważ chciałabym aby moja mama tez coś robiła dla zdrowia. Pozdrawiam

Gość gość
jazda na rowerze na pewno bardzo wspomaga odchudzanie. Ja ostatnio sobie kupiłam nowy w sklepie http://www.goride.pl/. Generalnie codziennie jeżdżę, przynajmniej 20 km. Widzę efekty. Inna sprawa, że sprzęt mam dobry, w dobrej cenie kupiłam.