Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jankabezwiamka

Mam 26 lat i poprosili mnie wczoraj o dowód w pubie :/

Polecane posty

Gość jankabezwiamka

Cześć. Chciałam wczoraj kupić piwo w pubie i poproszono mnie o dowód osobisty, a mam prawie 27 lat. Nie wyglądam jak dziecko. Jestem normalnie zbudowana i juz mam chyba pierwsze zmarchy:) Kiedyś częściej mnie proszono o dowód ale to było dla mnie całkiem normalne bo nigdy nie nosiłam ostrego makijażu i nie ubierałam się zbyt poważnie. Ale wczoraj? Hmmm...Mam się cieszyć czy martwić. Bo już sama nie wiem :/

Gość ja bym się chyba cieszyła
chyba, że wygladasz jak mała szara myszka. to już nie jest powód do radości:p

Gość cfvvbnnm,
Ja kiedyś widziałam taką akcję w pubie,że barmani specjalnie prosili o dowód takie 30-latki,a potem mieli z nich polewkę :D :D :D

Gość jankabezwiamka
dodam jeszcze ze jak byłam po to piwo to miałam na twarzy maske myszki miki i ogonek doczepiany

Gość ja mam 23
i musialam pokazac dowod kupujac reddsa:P

Gość jankabezwiamka
Cieszę się, że wyglądam na młodszą ale bez przesady. Nie chcę aby mnie uznawano za niepełnoletnią bo naprawdę nie wyglądam jak dziewczynka. Nikt mi nie daje 26 lat, co najwyżej 23 lata. A najczęściej 20, 21. Podrywają mnie studenci I roku. Grrrrrr ;) Mam zacząć chodzić w garsonce? :o

Gość jankabezwiamka
hehehe...barmanowi zrobiło się bardziej głupio niż mi. Być może to przez mój wzrost bo liczy sobie 160 cm. Nie wyglądam na swoje prawie 27 bo zawsze o sibie dbałam ale zaczyna mnie to wkurzać.

Gość ale to dobre
w kinie bileterka zażadała od żony dowodu.Mieliśmy po 25 lat.Grzecznie tą osobe odprawiłem ale na z filmu nic nie miałem,bez przerwy pękałem ze śmiechu.

Gość ale to dobre
ciesz sie z tego:D

Gość ale to dobre
aż pęknął mi odbyt i wypadło mi jelito najpierw poleciała sraka

Mnie jak miałam 18 nie pytali a teraz jak juz jestem dawno po 20-stce nie ma opcji zeby nie zapytali. No ale coż,taka ta młodzież w tych czasach wyrośnięta że trudno się połapać :P

Gość nam to zupełnie
to fatalnie ze nie wygladasz na kobiete

Gość ike1976
Ja jak robiłam sobie kolczyk w pepku to pan ze studia piercingu tez mnie poprosił o dowód .Tylko ze ja miałam wtedy 30 lat :D Nawet to skomentowałam czy chce sprawdzic dlaczego taka stara to robi a on mnie wysmiał i powiedział ze nie wie jak to robie ale w zyciu nie dałby mi 30 lat i ze sam ma 28 :D Nie jestem niska i nie mam dziecinnej twarzy . Ciesze sie ze do dzis nikt nie wierzy ze mam tyle latr ile mam i ze dwoje dzieci dobrze odchowanych posiadam :D

Gość jankabezwiamka
wyglądam. Mam normalne kobiece kształty. Tylko delikatną urodę i sie mocno nie maluję bo mi to nie pasuje. No nic, chyba musze się zacząć inaczej ubierać i malować bo tak dalej bć nie może :o

Gość angelikatika
To jeszcze nic... Mieszkam za granica. Wygladam jak kazda inna kobieta w wieku ok 25lat. Raz: Zapytali mnie o dowod w Lidlu kiedy kupowalam... czekolade nadziewana alkoholem. Dowodu zapomnialam... wiec nie sprzedali. Dwa: Zapytali mnie w supermarkecie bo kupowalam piwo. Stwierdzili ze dowod im nie starczy(mimo ze moge sobie z nim otworzyc konto w banku czy chcoiazby przekroczyc granice kraju) i musi byc paszport, koniecznie UE i takie sa przepisy, ewentualnie prawo jazdy europejskie..

Gość ciesz się, że wyglądasz na
młodszą. Jak będziesz miała 50 i będą ci dawać 40 to dopiero radocha:) Ja mam 35 i też mi tyle nie dają. A urodzilam 2 dzieci. Więc luz:)

Gość ja bym sie cieszyla jak
dziecko :) Mnie juz o dowod nie pytaja :P

angelikatika, czy Ty też masz wrażenie, że prawo jazdy ma za granicą większe znaczenie niż dowód? A o to z dowodem to bym się kłóciła, bo nie każdy musi mieć dziś paszport.

Gość Tataska
Chwalisz sie czy zalisz? Ja bym sie nie cieszyla. Najlepiej wygladac na swoj wiek i tyle. A nie zeby mnie traktowali jak gowniare.

Gość angelikatika
No ja wlasnie paszpotu juz nie mam, tzn mam niewazny i to stary ze zdjeciem na ktorym wygldam jak dzieciak(bo tez dzieciakiem wtedy bylam)...:/ Ostatnio gdzie nie pojde to musze sie klucic zeby przyjeli dowod. Osotnio sie rejestrowalam u lekarza bylo to samo, w banku jak chcialam zmienic adres to samo. Niby Unia a kurcze wszyscy tacy niedoedukowani... im sie chyba wydaje ze nasz dowod to jak karta karta stalego klienta w sklepie bo oni nic takiego jak nasz dowod nie maja...

No tam jest napisane jak byk po ang. IDENTITY CARD... Tutaj można mieć dowód, ale mało kto go ma, jak coś to paszport albo prawo jazdy. Z dowodem nie miałam jeszcze problemów, ale to dlatego, że wszędzie legitymuję się paszportem albo starą legitymacją studencką (z czasu, kiedy jeszcze tu studiowałam).

Gość jankabezwiamka
Niestety po czasie okazało się że mój portfel zginął :O chyba nie chodziło o wiek a o zawartość mojej kieszeni.

Gość taa niedobra pupa
Ja mam 32 i w zeszłe wakacje jak byłam w restauracji to kelnerka spytała mnie o dowód. Ale siedziałam w lekkim półmroku ... Zdarzają mi sie takie sytuacje do dziss, na szczęście coraz rzadziej.

Gość dowodzik...u mnie
zawsze a mam 29 skonczone, wygladam młodo tak na 18 lat he he :)

haha ja mam prawie 25 i też nie wyglądam na tyle :) o dowód pytana jestem często, oprócz miejsc, gdzie mnie już znają :P a do tego, jak nie mam makijażu i płaskie buty, to oglądają się za mną chłopcy w wieku 15-17 :D

Gość hehe dobre mi ja też miałam
ja mam 27 lat, moje dziecko uważają za moją siostrę często pytają mnie o dowód, w pracy mylą mnie z licealistami, ostatnio laska podeszła do mnie i pytam mnie "ile masz lat 14-15, ja mówię że 27 a ona na to kurwa przegrałam zakład" ale ja bardzo lubię jeśli ktoś obniża mi wiek, choć te gówniary znaczy licealistki za bardzo mnie mierzą bo nie mają świadomość ile mam lat, a gdyby mnie postawić koło nich to wyglądam na młodsza d nich