Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yaga 001

Co mi jest?

Polecane posty

Gość yaga 001

Głupio mi o tym pisac ale chce sie kogos poradzic, nie mam czasu na latanie po lekarzach, chodzi o to ze mam problem z przewodem pokarmowym, bardzo czesto mam skurcze w dolnej czesci brzucha i wtedy goni mnie do toalety, nie mam biegunki ale taki luzny kał, czasem musze tak 3, 4 razy pojsc, a potem to przechodzi. Nie biore lekow, bo bo parorotej wizycie w wc nic mi juz nie jest. To nasila sie podczas stresu, ale tez z nienacka gdy niczym nie jestem zestresowana. Moze wy tez tak mieliscie, moze wiecie co mam zrobic zeby skonczyly sie moje bole brzucha.

Gość malanowski
wez stoperan

Gość sa dwa rodzaje
zespol jelita drazliwego.

Gość yaga 001
Tez tak myslalam ale nie mam zaparc tylko wrecz przeciwnie, poza tym pojawia sie to nie tylko podczas stresu...

Gość sa dwa rodzaje
zespol jelita to nie zaparcia i nie tylko podczas stresu,to takze sprawa odpowiedniej diety.

też jestem za ZJD, zmień diete i mniej stresu, ew. ziolka uspokajajace

Gość yaga 001
no niestety stresu chyba nie da sie uniknac...fakt, bardzo sie stresuje sesja, egzaminami, szczolnie ustnymi ktorch teraz mam duzo...postaram sie zmienic diete na lekkostrawna, moze to cos da, bo poki co jem co mi wpadnie w rece...

Gość alekssiaa
o zesz... ja to mialam jeszcze w marcu . to jelito drazliwe... a masz takie burczenie jakby przelewanie w brzuchu?

Gość yaga 001
mam takie przelewanie, potem silne skurcze ktore znikaja i za pare chwil znowu sie pojawiaja i poki nie pojde to wc to mi nie przejdzie, strasznie sie z tym mecze

Gość sa dwa rodzaje
zacznij jesc wiecej potraw gotowanych,unikaj cytrusow,praktycznie gotuj wszystko co tylko sie da,wiem,ze to nie latwa sprawa,ale roznice zauwazysz prawie natychmiast.

Gość aleeksia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_jelita_drażliwego napewno masz to, oj jaka masakra albo jak sie stresowałam to zaczęo mi burzec i byly odglosy piardniecia:P a najgorsze ze powstrzymać sie nie da..

Gość aleeksia
zaczęło*burczeć/* sorry za literówki jbc.

Gość yaga 001
dzieki wszystkim za pomoc i powazne potraktowanie problemu, postaram sie cos robic zeby pozbyc sie tego bolu

Gość aleeeeksia
nie pozbedziesz sie go,on z czasem sie nasila , lec do lekarza po tabletki na zlagodzenie,staraj sie nie stresowac , jedz regularnie lekkie rzeczy pozdrawiam:)

Gość sa dwa rodzaje
nie strasz jej,wiem co Ci radze bo sama przez to przechodzilam,owszem to nie przejdzie jak reka odjal,musisz sie przestawic na lekkostrawne jedzonko i oczywiscie non stop sie go trzymac,a wszystko ustapi,z czasem gdy stresow bedzie mniej mozesz na nowo i powoli wprowadzac ,,normalne jedzenie"-cokolwiek to znaczy dla innych.

Gość yaga 001
wlasnie obawiam sie ze nie bede miala czasu na robienie lekkich i zdrowych dan...te bole nie sa jakies mega meczace ze mam je np. codziennie, ale pare razy w miesiacu, jednak nie jest fajne latanie do kibla pare razy dziennie i zwijanie sie z bolu np. przed egzaminem. Postaram sie teraz zdrowiej odzywiac, moze zobacze poprawe. A co do lekow to one nic nie daja, musze isc wtedy i tak do toalety i wtedy przechodzi.