Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaja24

Clotrimazol w 1 trymestrze ciąży

Polecane posty

Witam dziewczyny! Chciałam żebyście podzieliły się swoimi doświadczeniami w zakresie leczenia grzybicy pochwy w pierwszym trymestrze ciąży. Dlaczego lekarze przepisują clotrimazol skoro są ku temu przeciwwskazania. U mnie rozpoznano stan zapalny i przepisano globulki dopochwowe i maść do smarowania (clotrimazol), biorę te leki ale jestem w stresie i chciała bym się dowiedzieć czy ktoś był w podobnej sytuacji. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Gość ja stosowalam w 1 trymestrze
dokladnie to 1 globulke dopochwowa , mieszkam w UK i mialam przepisany DOKLADNY odpwiednik leku clotrimazol. te glubulki tutaj sa tak mocne,ze jedna wytarcza. Moje dziecko ma teraz ponad 2 lata i jest zdrowe -wiec raczej mi, ani jemu, to nie zaszkodzilo :) uspokojona? 🌻

glubulki dopochwowe. moje dziecko ma teraz 2 lata.jest zdrowe. jak widac, nam to ni zaszkodzilo. :)

Dziękuję ci za odpowiedź:) Ja mieszkam w Austrii i tu lekarz przepisał mi właśnie ten lek a z kolei lekarz w Polsce był temu przeciwny. Ja biorę po jednej na wieczór przez 6 dni. Uspokoiłaś mnie :) dziękuję. Jestem w 6 tygodniu ciąży i dlatego chucham i dmucham :))

nie ma za co :) wcale Ci sie nie dziwie, ze tak chuchasz i dmuchasz dobrej nocy !