Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamcia3442

pekniety szew

Polecane posty

Gość kamcia3442

pek mi szew , jestem 11 dni po porodzie czy moge uzyc tatum rosa ??

Możesz. W każdym razie 11 dni po rana jest już zabliźniona.

Gość kamcia3442
No wloasnie nie jest, bo rana sie rozeszla i mam wielka dziure :(

nie używaj tr - dzwoń na IP i pytaj co robić, prawdopodobnie będzie ponowne szycie

Gość kamcia3442
jutro pielęgniarka przychodzi i sie zapytam co robić, nie boli mnie i dzis to sie chyba stalo :p wiec poczekam do jutra ale wole czym odkazajacym sie podmyc wiec czy moge w koncu te tr ??

Po 11 dniach rana powinna być zabliźniona. jeśli jest dziura, to najprawdopodobniej wdała się infekcja. warto, by ktoś pobrał wymaz z rany (choć istnieje tylko cień szansy, że publiczna służba zdrowia to zrobi) - ale zapytać nie zaszkodzi.

Jak poczekasz do jutra to już nie będzie czego szyć. ja bym się bała, że zostanie wgłębienie :-) O infekcji nie wspominając, jeśli masz ranę to nie ma co czekać do jutra.

Gość kamcia3442
ja mam małe dziecko które karmie piersią nie mam z kim jego zostawić bo mieszkam w zasranej angli (sorki za wyrazenie) dlatego do jutra chce poczekac

Gość no jasne
nie no jasne.... siedz dalej na kafe z pomyslem przemycia glebokiej rany tantum rosa.... po co wymyslili telefony nie? tak trudno zadzwonic i zapytac co robic... to siedz i dalej czekaj na zakazenie rany, ciekawe kto sie dzieckiem zajmie jak beda musieli zatrzymac cie w szpitalu przez to, ze jednak nie przyjechalas od razu... niektore matki maja cos z glowa...