Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgegteeg

Do jakiego wieku podaje się D3?

Polecane posty

Gość tgegteeg

j.w.

Gość Małgorzata ta od Mistrza
Do 18 miesiąca życia dziecka

nie mozna sie sugerowac co pisze na buteleczce , dawke i długosc zazwyczaj ustala ci pediatra kazde dziecko jest inne i nie powinno sie samemu odstawic wit d3- u niektórych dzieci za szybkie odstawienie wit moze niekorzystnie odbic sie na zdrowwiu ale o to kazda mama powinna spytać lekarza

Ja swojemu nie podaję,bo podaję mu MULTISANOSTOL i tam jest dzienna dawka zapotrzebowania na D3,więc lekarz nie kazal juz podawać.

Gość tgegteeg
Oj, chciałam tylko wiedzieć z jak długim podawaniem powinnam się liczyć bo już mi bokiem wychodzi. Nie chodzi stricte o witaminę D3 bo w ustaleniu z pediatrą zmieniłam na tran ale o ten rybny zapach tranu nawet na wypranych rzeczach jeśli coś kapnie... Dzięki! To już się orientuję.

a ja mojemu dziecku przestałam podawać witaminy jak zaczęłam rozszerzać dietę pomimo tego, że lekarz zalecał "do wesela". Nie wiem, czy dobrze robię...wydaje mi się że przy urozmaiconej diecie nie ma potrzeby. Witaminy też można przedawkować.

no ale jak jest słońce, dziecko przebywa dużo na świeżym powietrzu to ta wit syntetyzuję się w organizmie. Podawałybyście na moim miejscu (syn ma 11 miesięcy)?? A co z innymi? Jak był mały podawałam cebion multi, ale jak już wspomniałam przy rozszerzaniu diety odstawiłam to.

Gość ale alee
jak sa upału i dziecko codziennie przez całe lato jest na dworze to wit D3 ze słonca powinna wystarczyć Zebyscie czasem nie przedawkowały

Gość ale alee
*upały , a naewt wystarczy słoneczne pogodne dni , bo nie chodzi o temp tylko ogólnie słonce

Gość cebion
i cebion multi mają różne składy :)

Gość nie pogadasz....
nigdzie indziej tylko w Polsce podaje sie d3!sztuczne mleko zawiera d3,jezeli dziecko wypiaj ponad 500ml dziennie i wychodzi na swieze powietrze i slonce to nie trzeba podawac,ale co ja bede wam tlumaczyc.pakujcie witaminy w dzieci!

Gość we francji tez sie podaje wit
d do 2 lat ale ja nie podaje codziennie tylko wetdy kiedy na dworze jest brzydko i nie idziemy na spacer, albo space trwa krocej niz 2 godziny4 a innych witami w gole nie podaje dzieko dostaje je z mlekime i w jedzeniu

Gość ale alee
do nie pogadasz - jezeli nie ma słonca to w miesiacach jesienno -zimowych , jezeli do tego mama karmi piersia to lepiej podawać wit D3 , bo jest wazna Samo swieze powietrze nie wystarczy , potrzebne jest słonce Ale nie słyszałam ,zeby podawać do 3rz , moim zdaniem to zadługo Pierwsze słysze o takim długim podawaniu

Gość nie pogadasz....
jezeli mama karmi piersia o sie podaje oczywiscie

Byłam ostatnio z dzieckiem u alergologa i dowiedziałam się, że ostatnio zostało dowiedzione, że sztuczna wit d3 może powodować u dzieci astmę. Dlatego jeśli dziecko jest w słoneczny dzień na spacerze, to nie dawać już witaminy.

Gość ewelinkaigabrysia
Jezeli karmicie sztucznym mlekiem zobaczcie czy zawiera wit D3. Mi w Belgii doktor nie kazal dawac tej witaminy bo mleko jakie corce podaje zawiera D3

Gość gfdrgdrf
ja podawałam przez jakieś dwa miesiące,później dziecko przeszło na mleko modyfikwoane i przestałam podawać,zresztą bardzo szybko się rozwijał,ciemiączko zarosło się w zaskakującym tempie,także lekarz kazał odstawić

ja swojemu podawałam do kwietnia. Teraz jest słoneczko i już nawet nie jest wskazane. Zresztą pediatra też jest tego zdania. W mleku modyfikowanym tez jest wit d.