Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutriton

Jak wymówić Nutriton ?

Polecane posty

Gość Nutriton

Po angielsku czy spolszczone?

Gość nutriszyn.
ale w jakim sensie i do kogo chcesz tak mówić?

Gość ale alee
jak w Polsce to spolszczone , bo pani w aptece nie zrozumie zangielszczonego :-D

Gość ale alee
tam mały jest mały błąd - literówka NUTRITION - powinno byc czyli jak wyzej -nutriszyn

Gość Nutriton
Faktycznie, zapomniałam o jednym 'i' Nutrition to po angielsku odżywianie i dlatego zastanawiam się, jak to wymówić. Ale może macie rację, że babki w aptece nie zrozumieją :P

Gość panienka z okienka.oho ho ho
nie odżywianie tylko odżywczość ;) i w jakim kontekście chcesz tego użyć? idziesz do apteki i prosisz coś o dużej liczbie składników odżywczych czy co?

Gość ale alee
spróbuj powiedziec po angielsku na poczatek Jak nie zrozumie to powiedz po polsku Ale mysle ,ze będzie wiedziała o co ci chodzi

Gość babki w aptece na studiach
również uczyły się języków obcych i spoko nie martwcie się one wiedzą co jest co... Nie mierz autorko innych swoją miarą, to, że Ty nie umiesz wypowiedzieć słowa to nie znaczy, ze inni tez nie potrafią :O A najlepszy pomysł , jak nie wiesz jak wymówić, napisz na kartce i ją podaj aptekarce- problem rozwiąże się sam.

Gość panienka z okienka.oho ho ho
niech ci będzie. ale myślisz, że farmaceuci to idioci i nie będą wiedzieli? ^^

Gość Nutriton
babki w aptece na studiach - skąd ci przyszło do głowy, że nie umiem wymówić? Ja się tylko pytam, czy tę nazwę wymawiać spolszczoną czy nie.

wiesz, w temacie jest jak byk "Jak wymówić...?" A jak się wymawia Nutrition spolszczone? Pytam z ciekawości bo nie słyszałam nigdy jego spolszczonej nazwy W takim razie dobieraj bardziej odpowiednie słowa, bo widzisz, koleżanka pod pierwszym Twoim postem też zrozumiała Twoje pytanie tak jak ja.

Gość Nutriton
Spolszczone, czyli wymawiasz tak, jak napisane :P Np mogłabyś 100x mówić "oryndż", a i tak niektórzy wymówią "orange"

a dla mnie spolszczone to przetłumaczone :P

hehhe czyli popcorn możemy jako spolszczenie powiedzieć prażona kukurydza. Human resources powiemy dział kadr albo zasobów ludzkich. Nikt nie mówi przecież "spolszczonym" językiem popCorn Tak tylko byłam ciekawa co autorce po głowie chodzi ;)