Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerrrere

MAŁY KOTEK- problem

Polecane posty

Gość rerrrere

znalazłam dzisiaj małego kotka, ok miesiąc...? oczy ma otwarte , niestety nie potraf sam mleka pic , caly czas miauczy proboe ssac moje palce- dalam mu troche pokaru junior dla kotow jakies miesko a co z mlekiem:( :( ???

Gość bzdziagwa ;)
jest specjalne mleko dla malych kotow z whiskasa powinnas karmic go tym mlekiem ok 8 razy dziennie z buteleczki jak dziekco zeby mogl ssac krowiego melka raczej sie nie daje bo moze miec biegunke i wymiotowac w tej chwili to na pewno nie jest pora na inne jedzenie niz mleko

Gość Teddy 0.
Sprzedaj go Chińczykom na mięso. :)

Gość rerrrere
gdzie takie specjalne mleko sie kupuje, bo dzis po sklepie buszowalam ale nic takiego nie znalazlam, co do krowiego to wiem, a to miesko mu dalam zeby ie zdechl z glodu :o

Gość kfjgvohuhuifhguifh
możesz go ze strzykawki (oczywiście bez igły) poić mlekiem jakimś tłustym

Gość kfjgvohuhuifhguifh
a to mleko jest w sklepach też widziałam w jakiś supermarketach

mozesz go nakarmic takim lekko cieplym mleczkiem przez pepite (kupisz w aptece za grosze) albo jak poprzedniczka napisala ze strzykawki bez igły. Takie kocie ma narazie odruch ssania, wiec nie wypije ci samo mleczka ani nie zje czegos. Proponuje jak nie znajdziesz tego mleka, wziasc zwykle mleko 3,2% podgrzac zeby bylo cieplejsze (ale nie za gorace) i podac mu w formie jaka napisalam wyzej. Pozdrawiam

Gość ja nie mam w co się ubrac
możesz zagotować krowie mleko 3%z odrobiną wody, poczekac aż ostygnie i mu podać, nie sądzę aby mu zaszkodziło... wiele takich małych kotków tak ratowałam z opresji

Gość ja nie mam w co się ubrac
możesz potem koniec czystej szmatki zamoczyć w mleku i podać kotkowi

Gość jak je mieso to nie trzeba juz
karmic jak nie je nic, to sie karmi z butelki

Gość borderka
Hejka! Najlepiej podac preparat mlekozastępczy np. bephara - ma skład najbardziej zbliżony do mleka matki, a co za tym idzie wszystkie najważniejsze witaminy. Mleko whiskasa możesz podawac dopiero od 6 tyg. życia. Najlepiej iśc do sklepu zoologicznego lub lecznicy weterynaryjnej po mleko. Po każdym karmienu kotka należy masowac po brzuszku zgodnie z ruchem wskazówek zegara(np. watką ). Mleko krowie NIE nadaje się dla kociąt - nawet kotom dorosłym potrafi zaszkodzic. Ok. 90% kotów go nie trawi i ma po nim biegunki. co do mokrego jedzenia to np. royal ma linię babycat(suchą też) - pełnowartościowa i dobrze zbilansowana karma. powodzenia!