Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h8907666

Wpisujcie kierunki których nie opłaca się

Polecane posty

Gość h8907666

studiować w dłuższej perspektywie, brak pracy, brak możliwości rozwoju. -Architektura -socjologia -Ekonomia

Gość bo polacy to idioci
i co dziecko? myślisz że jak postawisz sobie magistra przed nazwiskiem to będziesz zarabiać krocie? kolejna idiotka której się studiów zachciało... studia powinny być dla wybitnych a nie dla pierwszej lepszej idiotki z maturą

Gość teneryfaaa1
kulturoznawstwo socjologia pedagogika

Gość h8907666
Moja droga, ja poszłam na studia, kiedy jeszcze liczyło się co potrafisz a nie ile masz, nie było wieczorowych za kupę kasy, poza tym po pierwszym roku odpadało 30 % ludzi którzy się nie nadawali. Teraz to jest fabryka nie uczelnia.

Gość jhkjhjhjhjh
architektura? zwariowałas? kupa kasy po tym socjologia historia pedagogika marketingi sringi psychologia i wszelkie humany

Gość wow,co za zawisc
studia dla wybitnych? i jeszcze dla bogatych,co? a moze tylko to drugie? ja zdaje sobie sprawe z tego, ze studia nie zawsze niosa ze soba dostojne zycie w przyszlosci, ale po prostu chce sie uczyc, chce zdobyc wiedze, to dla mnie wyzwanie dostac sie na dzienne studia na dobra uczelnie. chce podjac to wyzwanie. nie mysle az tak o przyszlej fortunie,ale chcialbym znaleźć jakąkolwiek prace w zawodzie,moze byc nawet za 1500 zl. nie rozumiem po co te nerwy, sam jestes magistrem i czujesz sie wybrancem? czy nie poszedles na studia,boś za glupi? to pierwsze z pewnoscia odpada!

Gość h8907666
Kupa kasy? To mit i to mocno naciągany. Obecnie jest kryzys i zastój który może trwać latami, zwolnienia i brak pracy. Jest za dużo architektów, masa ludzi składa cv i odchodzi z kwitkiem albo wyjeżdżają. Nie wiem kto ci naopowiadał takich bzdur. Im mniejsze masz wymagania tym szybciej znajdziesz pracę. 2000 zł pensji w tym momencie to już jest są za wysokie wymagania

ekonomia to taka dziedzina nauki po której można pracować na wielu stanowiskach chyba że ma się wąską specjalizacje. a odnośnie architektury to dość łatwo znaleźć po tym prace

Gość h8907666
Tak się mówi, też miałam taką motywację, chciałam się uczyć, pracować nawet za darmo, ale.. człowiek po 30 ma tego dość, stać cię ewentualnie na kawalerkę i skromne życie.

Pedagogika obecnie bardzo się opłaca. dzieci rodzi się coraz więcej, a rodzice chcą nie tylko posiadać dzieci ale także rozwijac sie zawodowo.

Gość h8907666
może łatwo znaleźć jak wygrasz spośród 30 osób, albo jesteś znajomym. Łatwo też ją stracić, no chyba że lubisz jeżdzić po Polsce

bo co w ogole zadalas takie pytanie? bo mam wrazenie ze chcialas sie powymadrzac i posprzeczac z kazdym :-O