Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość voterka

Drogie mamy, na kogo zagłosujecie w wyborach?

Polecane posty

Gość voterka

Byłam wczoraj na urodzinach babci, dużo starszych osób i wszyscy zagłosują na Kaczyńskiego... Ja, lat 30, napewno na niego nie zagłosuję. Jeszcze nie jestem pewna ale albo na Komorowskiego albo na Napieralskiego... A wy? pójdziecie na wybory? jestem ciekawa na kogo oddacie swój głos.

Gość rqet5476ui89o
ja wczoraj oglądałam debate na Tvp1 . Był Komorowski, Kaczynski, Pawlak i Napieralski. Chciałam głosować na Komorowskiego ale po tej debacie zmieniłam Zdanie. Zagłosuję na Napieralskiego.

Gość rqet5476ui89o
Na temat in vitro tylko Napieralski miał zdecydowanie pozytywne zdanie ! Chce by ta metoda była refundowana przez NFZ. Komorowski i Kaczyński raczej są przeciwni. Wolą by powstawały klinki do leczenia niepłodności.

Gość voterka
Chciałam prosić wszystkie mamy aby poszły zagłosować. Zróbcie to dla swoich dzieci

Gość a ja na Kaczynskiego
a ja zagłosuję na Kaczyńskiego ponieważ uważam że dobro naszego kraju nie jest dla niego obojetne, bo jeśli wygra Komor to władza będzie w jednych rękach, zresztą Komor już obsadza co się da swoimi ludzmi

Gość robi się interesująco
Napieralski jest za aborcją ?

Gość po pierwsze
Gratuluję zwolenniczce pana Kaczyńskiego. Pamiętaj, że jak ( nie daj Boże) będziesz miała probleb z zajściem w ciążę, to cię pan Jarek wsadzi do pudła. Zagłosuję na Komorowskiego.

Gość nie ma na kogo głosować
Ja nie idę na wybory, bo muszę leżeć, ale zagłosowałabym chyba na Napieralskiego. Kaczyński i Komorowski? no cóż nie umiem wybrać mniejszego zła.

Gość halina ze świebodzina
w ogóle komorowski jest tępy jak mój lewy but, próbuje się zachowywać jak donald, ale robi to strasznie niezdarnie, np. w czasie debaty usilnie gestykulował, ale wygladało to jakoś tak nienaturalnie i w ogóle zarzuca hasełkami, nic mądrego nie mówi, poza tym schudł by trochę ;)

Gość do mamcia
a ja zaglosuje na Olechowskiego bo go znam i lubie a w 2 turze na Kaczynskiego bo nienawidze Komorowskiego

Gość rqet5476ui89o
Prawda ! PIS złożył już jakiś czas temu projekt by lekarzom którzy dokonuja zapłodnienia metodą in vitro groziła kara więzienia !! :O A czy Napieralaski jest za aborcja ?? Chyba nieeee

Gość fwefewf
Pomysl sobie zyczenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myslec o czyms czego naprawde pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, ktora mi wyslala ta wiadomosc powiadziala, ze jej zyczenie spelnilo sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomosci. Wypowiedz zyczenie jak skonczy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... ****Wypowiedz zyczenie**** Wyslij te wiadomosc w ciagu 10 minut do 10 osob Jesli tego nie zrobisz stanie sie przeciwnosc Twojego zyczenia.

Gość obywatelka
Na pewno nie na Kaczyńskiego. Waham się nad Komorowskim i Napieralskim. Do wczoraj miałam ugruntowane zdanie, chciałam głosować na Komorowskiego ale po obejrzeniu debaty zmieniłam je. Zagłosuję na Napieralskiego. Ps. Tak naprawdę nie ma na kogo głosować, ale trzeba spełnić obywatelski obowiązek:). I tutaj sprawdza się powiedzenie "gdzie 2 się bije trzeci korzysta".

Gość notaaak
argument "zagłosuję na Kaczyńskiego bo nienawidzę Komorowskiego " to mnie powalił, jeśli ludzie podczas wyborów będą kierować się sympatią do któregoś z polityków to nic dziwnego, że potem na jakimś ważnym stanowisku siedzi osioł. Po prawdzie to niestety, ale nie ma na kogo głosować w tych wyborach bo według mnie żaden z kandydatów nie jest odpowiedni na stanowisko prezydenta Polski. Kaczyński w tej chwili robi kampanie na podstawie współczucia, mnóstwo emerytów mówi, że zagłosuje na niego bo taką tragedię przeżył, że trzeba go wspomóc, Komorowski to dobrze wysłowić się nie potrafi i działanie pod batutą Tuska mu marnie wychodzi, takie ciepłe kluchy z niego i niemota, że szkoda gadać, a poza tym Kaczyński i Komorowski jakby nie było to prawica, więc może mają inne zabawki, ale są z jednej piaskownicy tak na prawdę i czy ten czy ten wygra to będzie taka sama popelina w Polsce jak była za rządów Lecha. No może Komorowski nie jest taki perfidny i mściwy, bo Kaczyński to już ma w swojej małej główce chytry plan jak rozpieprzyć to wszystko co inni zbudowali. Napieralski znowu chrzani słodkie słówka i nie jest wstanie mocno obronić swoich poglądów....reszta kandydatów to w ogóle porażka, wiec nie będę komentować. A to że któryś z panów kandydatów już planuje swoich ludzi umieścić na stanowiskach to coś zupełnie naturalnego w polskiej polityce, PIS po wygranych wyborach pięknie wykosił koalicjantów ze wszystkich ważnych stanowisk i posadził swoich ludzi wszędzie. PO zrobi to samo, czy każda kolejna partia, która dorwie się do władzy.

Gość mamciaaaaa
Napieralski ma 36 lat i dwoje małych dzieci (dziewczynki). Zagłosuję na niego. Niektóre jego pomysły: Konkretna pomoc rodzinie. Jestem zwolennikiem utworzenia i szybkiej realizacji Narodowego Programu Budowy Przedszkoli, tak, by były one dostępne dla wszystkich dzieci. Wystąpię z taką inicjatywą. Modernizacja armii i wycofanie wojsk. Opowiadam się za szybkim wycofaniem naszych wojsk z Afganistanu, przy poszanowaniu zobowiązań sojuszniczych Polski jako członka NATO. Uważam, że modernizację polskiej armii należy systemowo związać z polskim przemysłem obronnym.

Gość po pierwsze
Zapominamy tu o jednej bardzo ważnej kwestii. Otóż nasz Prezydent nie może tak naprawdę nic. To, że mówi, że pomoże, zrobi itd. to jeden wielki blef. Jedyne co może to zawetować ustawę. Dlatego ja nie zagłosuję na Kaczyńskiego. On z pewnością przyjąłby ustawę o zakazie in vitro. Bo to jego partia to wymyśliła.

Gość moja babcia i jej znajome
zaglosuja na Napieralskiego :P ja zaglosuje na Pawlaka albo Napieralskiego, nie wiem kto zaplacil TVN za te ich wyssane z palca sondaze i nakrecanie ludzi ze tylko rozgrywka bedzie miedzy Komorowskim i Kaczynskim ale z tego co sie orientuje Napieralski i Pawlak sa tak samow ysoko na liscie i wcale bym sie nie zdziwila gdyby sondaze okazaly sie z doopy wziete gdyby tylk ludzie zaczeli sami myslec a nie wierzyli w 'jedyne zrodlo prawdy' jakim dla nich jest odbiornik TV :O

Na nikogo, a jak już to na żadnego z " faworytów " Komorowski, bo nie ogłosił klęski zywiołowej... bo to ponowne koszty kampanii, od nowa podpisy ( których by nie zebrał już ) no i podejmowanie decyzji o NBP ;) Tak samo jak Tusk, oboje uważają, że tylko bogatym się należy. 2 Kaczyński, byłam za 1, ale za 2 nie będę nigdy :)

Generalnie to wszyscy oni nadaja sie do rzadzenia jak do pchania karuzeli..Wszyscy wiele mowia,ale jesli przejmuja juz paleczke,nie robia nic..Czym wy Polacy jeszcze sie ludzicie ? Ze bedzie lepiej ,hehe kiedys napewno..zycze tego🌼

Gość mamciaaaaa
A ja myślę, że może być lepiej :) tylko ktoś rozsądny musi dojść do władzy

A ja zaglosuje na Napieralskiego wlasnie dlatego,ze nasz prezydent i tak nic nie moze,to niech chociaz ladnie wyglada :P

Gość kto jeszcze sie wypowie
upppppppp

Gość głosuję na
Napieralskiego. Kogoś trzeba wybrać:)

Gość notaaak
kfiatuszku - Komorowski nie ogłosił stanu klęski żywiołowej, ponieważ gdyby to zrobił, to musiałyby być przesunięte wybory prezydenckie aż do jesieni, a znowu kraj bez prezydenta nie może funkcjonować dłużej niż ileś tam dni. To wszystko zapisane jest w konstytucji i konstytucjonaliści się głowili nad tym jak wybrnąć z tych przepisów, ale ważniejsza jest polityka a nie dramat społeczeństwa :O W ogóle na tej tragedii to co niektórzy sobie kampanie wyborcze budowali, jeździli na wały dla ściemy, tylko żeby głosy pozyskać, a ludziom nie w głowach głosowanie na krawaciarzy z warszawki tylko każdy tam myśli jak zacząć życie od początku, a te dranie jeszcze nawymyślali przepisy i wprowadzili biurokracje odnośnie odszkodowań, czy zapomogi....nóż się w kieszeni otwiera! W Polsce nigdy nie będzie mądrej polityki, żeby tak było, to trzeba by było wywalić wszystkich pachołków z sejmu i wybrać rząd od początku. Ale mądry człowiek nie pójdzie do polityki bo tam uczciwość i dobro ludzi się nie liczy tylko władza, kasa, stołek, kombinacja i złodziejstwo :(

Gość kasssssiaa
Tylko Napieralski po tym co wczoraj sie nasluchalam na debacie a pewnie nie przejdzie dalej wiec juz nie pojde na druga ture :P

a mnie wkurzyło to co Napieralski powiedział o in vitro, że powinno być refundowane. Wiem, że zaraz mnie zjedzą tu, ale ja sobie nie życzę, żeby moje podatki szły na refundację in vitro, kiedy ledwo starcza na wykonywanie zabiegów ratujących życie, kiedy w czerwcu kończą się pieniądze w szpitalach i oddziały są zamykane i wreszcie kiedy tyle dzieci nie ma domów i rodzin. I chociaż wiem, że on gówno może, to sama gadka mnie wkurzyła i na niego nie zagłosuję, a chciałam.

Gość Ja też na Napieralskiego
W sumie gadał wczoraj jak jakiś niepoprawny marzyciel bo z tych jego postulatów to nawet 50% nie da się w naszym państwie zrealizować:-) ale przynajmniej jest młody i ma zapał do pracy. Jego uśmiech wczoraj był co prawda trochę przyklejony do twarzy bo pewnie kroś organizujący kampanię kazał mu sie cały czas uśmiechać ale i tak wole jego niż pozostałych kandydatów którzy dużo gadaja, popisuję się twardością, inteligencją i obiecują cuda a g.ówno potem robią. Pawlak też według mnie wypadł ok choć on ma za małą siłę przebicia. A co do aborcji to Napieralski jest za aborcją bo lewica zawsze jest za aborcją. Problem polega na tym że jak dochodzą do władzy to się boją przeciwstawić kościołowi i dlatego ŻADNA partia w Polsce nie jest w stanie zmienić obowiązującego prawa.