Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20 latka w ciąży

BEZROBOTNA W CIAŻY-JAK SIĘ DO TEGO ZABRAĆ?PILNE!!!!!

Polecane posty

Gość 20 latka w ciąży

Mam 20 lat,właśnie skończyłam szkołę średnią i zaszłam w ciąże(5 miesiąc) Zastanawiam się jakie zabrać dokumenty aby zarejestrować się jako bezrobotna i czy wtedy będę ubezpieczona na czas ciaży i porodu? Mam szanse na jakieś dopomogi?Dodam tylko że ojciec dziecka z którym nie mam slubu ale żyjemy razem,pracuje za granicą.Bardzo proszę o rady,już doświadczone mamy.

Gość Proste jak but
Nawet jesli nie bedziesz ubezpieczona to w ciazy opieke masz bezplatna. Nie ciagnij od panstwa skoro Twoj facet siedzi za granica i dobrze zarabia.Są bardziej potrzebujący

Chyba tylko dowod osobisty i moze swiadectwa z ukonczenia szkoly, ale tego nie jestem pewna.

Gość ifg
Będziesz ubezpieczona jako bezrobotna, dziecko też. Dopytaj się tylko w swoim UP czy nie potrzebujesz jakiegoś świstka ze szpitala, że urodziłaś (ja tak miałam). Co do jakiś zapomóg no to wiadomo becikowe jak urodzisz 1000 zł., jeśli Twój dochód nie przekracza 504 zł. to dostaniesz też drugie becikowe (też 1000zł.). Jeśli Twój dochód nie przekracza tych 504 zł. to możesz iśc do Opieki i powinnaś też chyba dostać zasiłek. Najlepiej idź i się dopytaj.