Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matkaizona..........

nosidełka, chusty- polecamy odradzamy..........

Polecane posty

Gość 1990 :D
p.s rodzę zimą, mieszkam na 1 szym pietrze i mam starsza córke ktora chodzi do przedszkola i absolutnie muszę kupić chuste lub nosidło poniewaz nie ma sensu znosic 2 razy dziennie wózek z góry jak do przedszkola mam 5 min..., które sprawdzi sie lepiej zimą??? chusta czy nosidło, czy dam rad zapakowac niemowle w kombinezonie w taka chuste??? pls o odp

matkaizona.......... no kurcze, wiadomo trzeba dzicko sprawdzac jek juz jest w tej chuscie bi rzeczywiscie wierze ze mogło by sie poddusic jakby bylo zle ułzone, no ale ja jestem panikara i co chwila bym do niego zaglądałą i sluchałą czy oddycha :D z reszta jak juz napisalam to tylko na spacer do przedszkola i z powrotem...

1990 ja sama mam prblem z wyborem, ale wiecej wyczytalam opinii pozytywnych o chuscie wiazanej....nie ukrywam ze boje sie ze nie poradze sobei z wiazaniem, nosidelko jest prostsze w uzyciu... 'ale wiem ze tej chusty co ty pozkazalas link to nie kupie:(

a dlaczegą nie tą????

Gość ttttttttttttttttttttttttt
nie, jeśli chusta - to tylko wiązana jeśli nosidło - to tylko ergonomiczne (mei tai, manduca) i dla samodzielnie siedzącego dziecka

w sumie to ja mam nosidło, tylko ze takie do którego nie włozyłabym dzidzie tak do 3 mies... wiec chyba jestem skazana na chuste, ogólnie jak to twoje 1 sze dziecko i nie masz powodu zeby kupowac (jak w moim przypadku)to bym nie kupiła poniewaz sama mam nosidło, córka była w nim raz :D w ogóle go nie uzywałam...

Gość ttttttttttttttttttttttttt
w takiej "chuście" dziecko ma za bardzo przygięty kark w pozycji kołysta, a byłóo powodem, że te malutkie dziecko w USA się udusilło

a co to właściwie za róznica,wiazana czy nie???

Gość ja też miałam chuste

wiązaną bedziesz mogła używać bardzo długo-wiazania dostosowujesz do wieku dziecka http://cgi.ebay.co.uk/CELEB-BABY-SLING-CARRIER-0-3-yrs-TRAVEL-BREASTFEEDING-/230472241009?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_Carriers&hash=item35a9374f71 a to co powyzej to kieszonka nie nadaje się dla wiekszego dziecka i twój kręgosłup jest obciążony bo masz dziecko na jednym ramieniu polecam tą: http://www.sling.com.pl/ wiązać nauczysz się w 5 min(jak mój mąż się nauczył to ty też będziesz dawała radę:-)

i nie elastyczna ani kółkowa tylko tkana

A jak myślicie mój kochanek zmieści się do tej chusty albo nosidełka? Chciałabym go jakoś przemycić przed swoim mężem albo boje się że mi gdzieś wypadnie i wszystko się wyda :(

Gość pod warunkiem
że nie waży więcej niż 100kg:-)

Gość ja też mam chuste
skoro ja noszę dwulatka,to na pewno także osesek się zmieści do chusty,choćby był w najgrubszym kombinezonie

Gość mama chustowa
zdecydowanie chusta mialam tez nosidlo- dwa razy w nie dziecko wlozylam i wiecej nie probowalam dziecko w nosidle ( bebeconfort) jest jakies takie " powieszone" a w chuscie fajnie sie nosi( plecy moje i dziecka) i maluch jest wtulony w mame lub tate - rewelacyjnie dzialalo na kolki potem starsze dziecko ma wiekszo swobode ruchow w chuscie niz w nosidle chusta to byl najlepsz prezent jaki dostalam dla dzidziusia

Gość A ja nie wiem....
a ja bardzo bym sie chciala dowiedzieć jak wiazać chustę z dzieckiem na plecach....moze macie jakies linki?? Moja córcia ma już 14 miesięcy używałam chusty sporadycznie...mam chustę tkana, wiązana... Z przodu już chyba za duża na noszenie,co?? A jeszcze bym ją poprzytulała,zwłaszcza,że nie lubi się sama tulić....może ją do mnie na siłę trzeba przywiązać na troszke :P

Gość ja tez mam chuste
tu masz linka do wiązania na plecach http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5722204,Wiazanie_chusty___prosty_plecak.html moja ma 2 lata a ja nadal noszę ją często z przodu,natomiast na wycieczki wiążę ją z tyłu,żeby lepiej widziała:-)