Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsxsx

czy lekarz rodzinny może przepisać tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość xsxsx

Witam, Od pół roku biorę Microgynon 21- dziś byłam u swojego ginekologa i przepisał mi trzy recepty na kolejne porcje Microgynonu, niestety na jednej z nich widnieje liczba 1., a na pozostałych 2. W związku z tym, że chodzę prywatnie i nie chcę wydawać za jedną receptę 150 zł czy mogę udać się do lekarza prywatnego i pokazać mu recepty i poprosić o receptę na jeden Microgynon? Lekarka wie, że biorę tabletki. Czy nie ma problemu z taką receptą? ps. sprawdzałam na googlach, lecz wszystkie tematy dotyczą osób które wcześniej nie brały tabletek i boją się iść do ginekologa po nie. za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczna

Gość ja zawsze zostawiam książeczke
w rejestracji z racji tego że biorę tez leki na przewlekłe choroby i zawsze tam dopisuję tabletki antykoncepcyjne i zawsze mi lekarka wypisuje

Z tego, co wiem, lekarz rodzinny może przepisać taką receptę. A jak jeszcze pokażesz te, które dostałaś prywatnie i wyjaśnisz sprawę, to raczej nie powinno być problemu.

Gość liczbapi
możesz, lekarz rodzinny powinien wypisać receptę i na tabletki anty i na inne przewlekłe choroby np. na tarczyce, cukrzyce itd

Ale przeciez można wziąć odpis z apteki, tzn. wykupić jedno opakowanie a na drugie dostać odpis i wykupić za miesiąc

Gość gość
Jeśli ładnie poprosisz lekarza rodzinnego to Ci powinien dać receptę na tab. anty, mi zawsze przepisuje i nie mam problemu :)

Gość gość
Ale po co robic zamieszanie? Ma racje ktos powyżej. Bierzesz jedno opakowanie, a w aptece zostawiasz receptę i za miesiąc przychodzisz po kolejne opakowanie. Żaden problem.

Gość gość
Dopiero zauwazylam, ze to stary temat. Po co go wywlekacie?

Gość gość
musisz mu powiedzieć o wielkiej chcicy