Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staromodna babcia

Babcine sposoby na rozpoznanie płci :)

Polecane posty

Gość Staromodna babcia

Wiem, że to tylko zabawa i przypuszczenie, ale jestem ciekawa czy się u mnie sprawdzi. Ja jeszcze nie wiem, czy spodziewam się chłopca, czy dziewczynki, ale już mi koleżanki sugerują, co to może być za płeć. Jakie "kryteria" znacie? Ja znam dwa: - ochota na słodkie- dziewczynka, na kwaśne- chłopak - brzuch okrągły- dziewczynka, szpiczasty- chłopak Znacie jakieś inne?

Gość szcześliwa mamusia
witaj ja slyszalam że jak sie ma ładną cerę w ciąży to bedzie chlopak a jak plamki i pryszcze to dziewczynka ale u mnie się nie sprawdzilo . miałam śliczna bużke jak nigdy i urodziłam dziewczynke;)))

Gość je wiem od mamy, że
jak kobieta brzydko wygląda w ciazy podobno bedzie dziewczynka, bo ona zabiera matce urode;) i odwrotnie jak ładnie wyglądasz to bedzie chłopak...

Gość Staromodna babcia
Hehe ciekawe :) matkaizona........... --> idź dziecko lekcje odrób, bo jutro rano do szkoły trzeba iść!!!! :o

Ja na początku jadłam cytrynę jak jabłka a teraz złapało mnie na słodkie (wafelki, lody, polewy czekoladowe, toffi, gofry i inne rzeczy od których mdli na sam widok) . Brzuszek mam dziewczynkowy (wierzę w rozpoznanie po brzuszku, sprawdza się bardzo często) Jestem w 23 tyg. Lekarz na USG widzi dziewczynkę :)

Gość kassssskaaaa
ja mialam gorsza cene niz zawsze jakies pryszcze znikad i jest chlopak....a brzuch faktycznie mam szpiczasty ale zaczal mi sie taki robic dopiero wtedy jak juz znalam plec bo wczesniej go wogole nie mialam, ja w kazdym razie szybko czulam kopniecia wiec to niby chlopak

Gość u mnie sie nie sprawdzilo
tak mi gadala i tesciowa i babki,ze bedzie dziewucha,ze sa pewne a tu chlopak sie urodzil,

Gość cistkowa mazurzanka
a jak nazwalyscie swoje dzieci?

Ja też jestem ciekawa co noszę pod sercem :) dzisiaj byłam na usg ale dzidzia była wstydliwa i nie chciała współpracować:/ Kiedyś słyszałam o takim sposobie aby zawiesic obraczke na nitce i jak siekręci wachadłowo to bedzie dziewczynka a jak robi okrężne ruchy to chłopak :)

ja w pierwszej ciąży miałam cerę jak niemowlę i urodził się chłopak. Teraz mam czoło jak grysik i z usg wynika że ma być dziewczynka, ale to dopiero początki więc nic pewnego.

- mi w pracy wszyscy mówili że dziewczynka będzie, bo fakt miałam problemy z cera, ale teraz już tylko raz na jakiś czas mi coś wyskoczy:) - jem słodkie - mdłości i wymioty w 1 trymestrze -poczułam bardzo wcześnie ruchy w 17tyg, moja pierwsza ciąża, mimo tego iż mama troche ciała - brzuszek mam niby typowo chłopięcy -brzydka cera- córka - słodkie- córka - mdłości i wymioty- córka - wczesne wyczucie ruchów- chłopczyk - szpiczasty brzuszek- chłopczyk No i prawopodobnie będzie synek:) hehe Także zobaczymy:) Zbytnio te zabobony się nie sprawdzają:)