Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenkazlotko

jak myjecie dzieciom głowy?

Polecane posty

Gość olenkazlotko

No właśnie. Jak to robicie. Bo moje 2 letnie dziecko nie daje sobie umyć głowy. Z każdym myciem jest coraz gorzej. w rezultacie ograniczyłam mycie główki do 1 raz w tyg. Wiem ze są takie ronda na głowy w sprzedaży, ale zastanawiam się czy są jakieś inne sposoby. co o tym myślicie?

Gość gupeek
chwytam za nogi i zamaczam w wiadrze łbem do dołu :classic_cool: tak parę razy w gorę i w dół i po kłopocie :classic_cool::classic_cool::classic_cool:

Gość jakie odwołanie?o co kaman?
myje gąbka z szamponem podczas kąpieli i delikatnie spłukuje-na samym koncu kapania to robie

Gość olenkazlotko
no dobrze, ale jak ja zblizam gabke z woda w kierunku glowy dziecka to ono bardzo sie broni i potwornie krzyczy :(

Gość jakie odwołanie?o co kaman?
dawaj malo wody na ta gąbke-niech będzie zwilżona -ja tak myje dłuzej delikatnie-nie szokowo -spłukuje tez wilgotną- do tego full zabawek we wannie zeby odwrócić uwagę

Gość Dawalam reczniczki
by sobie oczy zaslonili i odchylalam lekko glowy do tylu i polewalam kubeczkiem. a kapalam dwojke blizniakow na raz

Gość saleminka8
nauczyć dziecko trzymania gabki na oczach :P

Siedzi do mnie plecami i patrzy na mnie przechylając głowę mocno do tylu. Ja robię głupie miny a dzieciak się cieszy jak opętany:) głowa jest odchylona mocno do tyłu i nie ma mowy o zalaniu twarzy wodą z prysznica.

jak myje dziecku głowe to spłukuje powoli piane ,wtedy nie płacze tylko się śmieje .Mowię jej że ma główke odchylić lekko do tyłu i po krzyku.