Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renia z lublina 25

Boże, jak można tak traktować dzieci!!! Uwaga przerażające!!!!

Polecane posty

Gość ja tez zagłosuje na napieralsk
matko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie czytajcie tyego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koorwa mac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja się popłakałam a ten chłopczyk z części 4/4 przy końcu o jezu ten widok przerażający

Gość jaka petycje?? w Chinach??
najlepiej siedziec na kafe i plakac a czy ktos ma na tyle odwagi zeby pojechac do chin i pracowac w takim sierocincu? albo zaadoptowac takie dziecko? nie, bo kazda matka musi sie sama rozmnozyc zeby byc prawdziwa matka :P a potem takie lumpy siedza i jeszcze krytykuja gwiazdy ze one adoptuja dzieci z afryki czy kambodzy dla slawy :P no comments.

Gość to jest przerazajace
az trudno uwierzy ze w 21 wieku dzieja sie takie rzeczy na swiecie :-(

Gość a widzicie rozwiązanie??
Niestety, wszystkich tych dzieci nie da się zaadoptować na zachodzie, a nawet jeśli będą następne. Chińczycy nie robią tego dla przyjemności, tylko po to by przeżyć, by zapobiec klęsce głodu. Co byście zrobili na miejscu rządu chińskiego? Oddalibyście te dzieci ich rodzicom, aby ginęły w podobnych warunkach - z głodu , zimna, chorób, mieszkając po kilkanaście osób na kilku metrach kwadratowych albo i na ulicy? To smutna sprawa, ale skoro już szykujecie jakąś petycję, zaproponujcie jakieś rozwiązanie?

Gość nie ma w chinach antykoncepcji
??

Jest antykoncepcja i jest legalna aborcja. Przeludnienie jest nadal niestety. Czekam na inne pomysły (sama nie mam żadnego, żeby nie było).

Gość nie ma w chinach antykoncepcji
osobiscie mam to w dupie co tam robia. szkoda tylko, ze dzieci musza placic za to, ze ich przedkowie kopulowali i rozmnażali się jak króliki. na jakie pomysly ty czekasz? jest 1.5 mld chinoli w chinach. niech przestana sie ruchać ile wlezie, to problem biednych dzieci minie. rodzice ponosza wine za to, ze spłodzili potomstwo, a dziecko musi odpokutować. aborcja powinna byc legalna we wszystkich krajach. dzieci powinno sie ratowac ale nic na siłę. antykoncepcji widocznie nie ma, bo nowi wciąż się rodzą w dużych ilościach.

Gość Temat za tematem rap nawijam
Trzeba by zacząć od zwiększenia świadomości wśród Chińczyków. Co z tego, że ktoś da im prezerwatywę, albo darmową aborcję? Ci ludzie żyją ciągle w swoim zamkniętym świecie, gdzie przez wieki nie było mowy o antykoncepcji. Tak matka uczy córkę, że trzeba znaleźć męża i być jego służącą, a nie myśleć o dzieciach! My, ze swoimi internetowymi petycjami*, możemy sobie lamentować i użalać nad losem biednych, małych, chińskich dzieci, natomiast ich los tak naprawdę nie poprawi się do póki w tamtym kraju będzie rządzić terror i Liu Jiu Fliu z dynastii Krótkich Fiutków. * internetowe petycje są nic nie znaczą, nikt się na nie nie powołuje, nikt z wyższych szczebli ich nie czyta, ani nie bierze na poważnie; czas się z tym pogodzić, mimo iż ja również chciałabym, żeby tak licznie podpisywane listy w sprawie bezdomnych piesków lub chińskich dzieci mogły coś zmienić.

Gość spuscic bombe atomową
i zrównać kraj z ziemią w ogóle trzeba przeprowadzić depopulację, nadmiar ludzi szkodzi Ziemii

Gość Może zacznij od siebie
Wysadź się w kosmos i będzie jednego trolla mniej

No właśnie bomba atomowa, depopulacja - fakt to by pomogło, ale akurat nie tym dzieciom. Niestety problem jest o wiele większy niż tylko okrucieństwo systemu totalitarnego. Nie wiem na jakie pomysły czekam. Na takie, które cokolwiek mogą przynajmniej potencjalnie zmienić - bo płacz nad tekstem, spamowanie nim forów, petycje - to co najwyżej poprawi nasze samopoczucie i potrzebę uważania się za dobrego człowieka. Tym dzieciom to nic nie pomoże.

Gość Karo*
Zobaczyłam 2 minuty tego filmu i dalej nie mogę :( Masakra Jak w cywilizowanym świecie możemy na coś takiego pozwalać ???

Gość Karo*
Chyba nie zasnę dzisiaj :( :( :(

Gość lm link
matko.. obejrzalam film.. i teraz mam przed oczami ciagle te dzieci, a te ostatnie w 4 czesci........ kurde plakac mi sie chce, nigdy czegos takiego nie widzialam i załuje ze obejrzalam...

Gość renia z lublina 25
up

Gość renia z lublina 25
Nie miesci mi się w głowie to że mozna tak traktować dziecko. Zawsze byłam przeciwniczką aborcji, ale w tyum przypadku może lepiej żeby usuneli a nie pozwalali dziecku przeżywać takich męk za życia. To co oglądałam mozna zaliczyć do horroru, tyle że większosć z takich filmów to fikcja PO TO ŻEBY SIE BAC I DOSATARCZYC SOBIE EMOCJI, TEN FILM O TYCH DZIECIACH JEST PRAWDZIWY, dziwi mnie że nic z tym nie mozna zrobić :( A gdzie Bóg że na to pozwala?

Gość eee lipaaa
myślałam ze to jakis film i jakiegos hard cora z rana obejrze a tu czytac trza lipa na maksa

Gość ja przez pare tygodni nie mogł
am dojsc do siebie po obejrzeniu tego filmu:( Dla mnie to niezeroumiałe, ze Usa nie walczy o prawa dla tych dzieci, boją sie Chinoli zapewne.

Gość kjurwa mam dosc dziekuje
za takie zycie ze swiadomoscia ze w tych chinach ludzia sie w glowach popierdoliło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to są pojeby , zgnite kutasy i kurwy co same kiedys byly dziecmi! ja pierdole ! gdzie czlowiek ma serce? chyba juz teraz tylko w dupie.:(

Chiny to kraj socjalistyczny i nic nie da się zrobić a ten kto będzie sie stawiał zostanie usunięty. Można walczyć o ich prawa, a nawet trzeba, ale nikt nie chce wojny ani z chinami ani z japonią. A do tych osób które piszą o adopcji- jak jesteście takie mądre to same zaadoptujcie! Czy naprawdę jestem taką samolubną krową bo MOGĘ i CHCĘ mieć swoje dzieci? Nie rozumiem Was, wychodzi na to, że powinnam się wstydzić, że jestem w ciąży i że będę miała swoje dziecko a nie adoptowane. A poza tym jest tyle chętnych osób do adopcji które po jakims czasie rezygnują, a dlaczego? Biurokracja i miliony nonsensownych przepisów. To jest odpowiedź.

Gość guwniane te sadarze
tam nie ma boga oni go nie znają Chiny ze swymi 3 milionami i 760 tysiącami żołnierzy są krajem o najliczniejszej armii na świecie. Blix podkreślił w raporcie, że Chińczycy zmodernizowali swą armię, a udane zestrzelenie satelity meteorologicznego udowodniło, iż kraj ten jest zdolny do działań militarnych w przestrzeni kosmicznej. budżet obronny Chin (77,9 miliarda USD) ile za to można kupić jedzenia

Gość jaa25
ja oglądałam to w 2009 i nigdy więcej nie odważe się tego oglądnąć, prawda jest taka że człowiek człowiekowi zgotował taki los, nie na marne Czesław Niemen śpiewa piosenke pt. Dziwny jest ten świat, naprawde przykre jest to co dzieje się w 21 wieku

Gość ladaco
guten apetiten , i teraz doopy widzicie ze jesteście ze tak powiem nie pożądane wiec sie nie ma co tak malować i do fryzjera fruwać:D

Gość kjurwa mam dosc dziekuje
Pani.Kara masz racje w 100 % tez bede miec wlasne dzieci i to nie wiarze sie z tym ze w chooj zal mi tych dzieci.nie pojade do chin i nie zabiore dzieciaka do domu bo bede miec wlasne,.na takie cos stac angeline jolie ale mnie nie.nie chce patrzec na to wiecej bo w chooj mi ich zal.bardzo zal,placze nad tym ze ludzie to swinie! nie maja serca ! a nawet gdyby bylo tak ze bierzesz jedno dziecko do domu a co z resztą? pluć sobie w pysk , że reszta dalej to przechodzi?

Gość woch
co za piekło

Gość Ja bym chciala
Moze jeszcze nie teraz ale za 2-5 lat moglabym sie zastanowic nad adopcją takiego dziecka.Ciekawe jakie są formalności

chiny robia probley z adopcją dlatego cięzko jest zadoptowac takie ziecko uwazaja ze dbaja o obywatela...własnie widac na ty filmie;(