Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochanaWturku

związek z turkiem ... pochodzenie tureckie

Polecane posty

ale mi sie oni nie podobaja! w zyciu nie mialam z nimi doczynienia, a nawet nigdy nie bylam w turcji i nie mialam okazji ich widziec :P a to zdj co poslalam to tylko chcialam pokazac ze jest koles pochodzenia tureckiego w reprezentacji niemiec. Czy to wstyd że dziewczyna lubi oglądać pilke nozna? Gdybym nie oglądala to nawet bym nie wiedziala ze tam ktos taki gra ;|

Gość no i dobrze
niektore tak potrzebuja i lubia

Gość mam jak najgorsze zdanie
o nich,mieszkam w niemczech i widzialam juz wiele,nikt mnie do nich nie przekona

Gość najdziwniejszy
ewlinka lubisz pilke? :classic_cool: to skoro tak to jeszcze w szwajcarii gra hakan yakin, tez pochodzenia tureckiego :p

Gość najdziwniejszy
a to wstyd jest? :D nie mowie, ze sie maja podobac, tylko ze jest, skoro juz zaczelas :p to napisz kogo obstawiasz do mistrzostwa, potem sprawdzimy :D

wiesz , nie kazdy facet umi zaakceptowac to ze dziewczyna oglada piłke nozna... mi sie wydaje ze hiszpania bedzie mistrzem a Tobie jak sie wydaje?

Gość ciekawymenn
Ewelinka a jaki jest twoj typ?;)

mialam watpliwa przyjemnosc poznac duzo turkow, moze z 4 dalo sie normalnie porozmawiac, ale tylko dlatego ze akceptowali roznice kulturowa. Masa mysli, ze tylko oni maja racje, poza tym ich ulubione powiedzonko to "fuck your boyfriend and my girlfriend, they wont know anyway!" Nie polecam tej nacji.

Gość najdziwniejszy
nie wiem dlaczego ktos mialby tego nie akceptowac, mnie to bardziej ciekawi :D no ja tez hiszpanie i to nie ze wzgledu na ten mecz z nami szkoda, ze nie mozemy sie zalozyc i zobaczyc kto wygra :D

Gość kotku pytam bo
chce cie zaplodnic;)

Poniewaz oni juz tak maja, najpierw proponuja seks, zdrade na partnerze, a jezeli sie nie zgodzisz to wyzywaja od szmaty bo nie jestes dziewica

Gość najdziwniejszy
tak awaryjnie moge na niemcow postawic, wiec jak zdoba mistrzostwo, to umowmy sie, ze wygralem :p :D

Gość teklik
ostatnio dowiedziałam się, że mój przodek był Turkiem trafił do Polski w czasie Odsieczy wiedeńskiej. I tak wymieszała sie ta krew ja nie wyglądam na Turczynkę choć mój dziadek i siostry ojca tak. Ale mamy charakterystyczne długie nosy i uparty charakter. Interesuje mnie wygląd Turków jakie maja oczy i czy zdarzają się niebieskoocy. Moje nazwisko rodowe Teklik poszukuję Turków o takim nazwisku. Pozdrawiam

Gość Turasy..
robią dobre kebaby i na tym należy zakończyc kontakty z nimi

Gość product not outdated
eweLinka jest sexy:) A SWOJA DROGA TRZYMAJCIE SIE OD TURKOW I MUZULMANOW Z DALEKA JESLI NIE CHCECIE BYC NIEWOLNICA ISLAMU LUB NASTEPNA KOCHANKA.

Do Teklik(-; prawdziwi Turcy maja ciemne włosy i błękitne oczy, ci z oczami ciemnymi to Kurdowie. Większość Tatarow ma rownież niebieskie oczy, a mówienie o Kurdach Turasy ubliza Turkom, to tak jak na nas mówią , ze my z Rosji(-; bo graniczymy z tym państwem(((-: a dowiedziałam się tego tez niedawno i sama byłam w szoku- pozdrawiam(-;

Do Teklik(-; prawdziwi Turcy maja ciemne włosy i błękitne oczy, ci z oczami ciemnymi to Kurdowie. Większość Tatarow ma rownież niebieskie oczy, a mówienie o Kurdach Turasy ubliza Turkom, to tak jak na nas mówią , ze my z Rosji(-; bo graniczymy z tym państwem(((-: a dowiedziałam się tego tez niedawno i sama byłam w szoku- pozdrawiam(-;

Gość Paulitta_
Czytając Wasze wypowiedzi upewniam się co do jednego: Polacy to straszni rasiści! I pomyśleć, że jak należymy UE to od razu jesteśmy lepsi! Mnie zastanawia wszechobecna tu otwarta wrogość i nawet agresja do Turków, a połowa z Was nawet nie była w tym kraju! Prawda jest taka, że obraz jaki tu przedstawiacie znacie z mediów: bo jak muzułmanin to terrorysta, a w najlepszym wypadku sadysta, która znęca się nad swoją kobietą. Po pierwsze - Turcja to nie Iran czy Arabia Saudyjska! Owszem wschód Turcji jest bardziej konserwatywny, ale zachód, a tym bardziej Istambuł czy Akara to bardzo nowoczesne, proeuropejskie miasta. Wiem co mówię, bo sama tam byłam i widziałam na własne oczy. A jeśli chodzi o związek z Turkiem ( bo sama też mam takie doświadczenia), to wszystko zależy od konkretnej osoby. Cóż my 'zaściankowi Polacy', 'unioeurpejscy nuworysze' wszystko wiemy z telewizji czy "Rozmów w toku", tacy jesteśmy obyci! A prawda jest taka, że każdy związek z obcokrajowcem to wyzwanie i sztuka kompromisu. Związek z Turkiem to dodatkowe wyzwanie, bo wchodzi w grę inna religia, kultura ( nie znaczy, że gorsza). Mój Turek ma dwadzieścia parę lat czyli należy do młodego pokolenia Turków, którzy w większości chcą się kształcić ( mężczyźni jak i KObiety!), wyjeżdżają za granicę na różne stypendia i ogólnie uświadamiają Polaków jak krzywdzące są ich opinie!! I na koniec powiem, że jesteśmy razem w Polce, razem studiujemy i jesteśmy szczęśliwi. Dementuje plotkę o 'Turasach brudasach', w zamian powiem, że mój Turek jest bardzo troskliwy i opiekuńczy.Nie ogranicza mnie w żaden sposób, spokojnie mogę mieć kolegów- znajomych, jest prawdomówny i ciepły. Nie myślimy na razie o poważnej przyszłości, ale doskonale zdajemy sobie sprawę, że będzie wymagało to obupólnych wyrzeczeń. A nam Polakom życzę więcej dystansu do spraw, o których nie mają zielonego pojęcia.

Gość Beng
Nie rozumiem uprzedzen niektorych osob. Przeciez nie mozna oceniac czlowieka ze wgledu na jego narodowosc. Czy w Polsce malo jest takich skurczybykow, ktorzy traktuja kobiety jako maszyny rozrodcze, kucharki, sprzataczki i dupodajki? Od 18 miesiecy moim mezem jest Turek, mieszkamy razem w zmirze, mam syna z poprzedniego zwiazku. szczerze powiedziawszy jestem najszczesliwsza kobieta pod sloncem. Moj poprzedni zwiazek byl pasmem niepowodzen, nie raz zdarzalo sie ze moj partner POLAK podniosl na mnie reke. A moj Turek? Jest lagodny jak baranek, akceptuje w pelni mnie i moje dziecko, w koncu moj syn ma prawdziwego ojca. Jest delikatny, wyrozumialy i przy tym niespotykanie przystojny :-D polscy mezczyzni wstydzcie sie! Tu w Turcji nie do pomyslenia jest aby mezczyzna byl nieogolony (rowniz pod pachami) albo przesiakniety potem czy aby nie mial ladnych, zadbanych dloni! Maz jest muzulmaninem co prawda nie zbyt radykalnym. Nie karze mi nosic chusty czy okrywac reszty czesci ciala. W pracach domowych pomaga mi kiedy tylko moze. Wspaniale gotuje, kazdy sobotni objad nalezy do niego :-D pracuje tu w Turcji ale nie mam zadnego obowaiazku dokladania chocby zlotowki do domowego budzetu poniewaz taka jest zasada: jesli pracuje, wszystko co zarobie przeznaczam tylko i wylacznie na swoje potrzeby. On jako mezczyzna, glowa rodziny ma obowiazek utrzymac dom i rodzine. Zycie w Turcji moze nie jest takie kolorowe na jakie moze wygladac. W sezonie jest super, kasa leci strumieniami poniewaz oboje pracujemy w turystyce natomiast w czasie martwego sezonu musimy zyc z oszczednosci. Ale nie narzekam, mamy na wszystko co jest niezbedne do zycia, splacamy kredyt za dom. Nie wiem moze to mi sie akurat poszczescilo i znalazlam prawdziwego aniola. Chociaz z tego co widze wielu moich znajomych Turkow prowadzi podobne zycie, sa zeuropeizowani. Mam nadzieje, ze wiele pomoglam. Choc jak juz powiedzialam nie ma okreslonej nacji na udany zwiazek zalezy to od konkretnej osoby, jej charakteru, osobowosci, przysposobienia.

Gość sharonnnnnn
Byłam w Turcji nie raz i czasami od niektórych czułam taki odór że mało co nie zwymiotowałam, smród nie do opisania, wiec nie gadaj kobeito że wszyscy turcy to takie czyścioszki. Moja koleżanka jest z Turkiem, odkąd przyjechał do naszego kraju ona zerwała kontakt ze wszystkimi swoimi przyjaciółmi!!! Już wcześniej wszędzie z nią laził i koleżanka mogła zapomnieć o wyjściu z samymi dziewczynami. Najlepsze jest to że tak ją otumanił że ona sama poczuła że kontaktu ze znajomymi nie potrzebuje, nie musiał jej zabraniać. Oni potrafią tak zmanipulować głupią zakochaną kobietą. Dodam jeszcze że koleżanka wcześniej była duszą towarzystwa i często spotkała się ze znajomymi, Teraz już dziewczyny nie ma ...

Gość Beng
A czy Ty sie nie pocisz? Nalezy wziasc pod uwage to, ze oni maja nieco inny zapach potu, ktory prawdopodobnie wlasnie poczulas. Tak samo jest na przyklad z murzynami. My jestesmy powiedzmy sobie tak jakby ,,przezwyczajeni" do zapachu naszego potu natomiast ich odczuwamy intensywniej. Ale mniejsza z tym, wiadomo ze zdarzaja sie wyjatki tak jak i w kazdym miejscu na swiecie, wiec jak juz powiedzialam nie nalezy ufac i tworzyc nowych stereotypow. W tej kwestii mam akurat troche doswiadczenia. Tez balam sie tego zwiazku na poczatku bo slyszalam roznego rodzaju opinie na temat Turkow, ale zaufalam i nie zaluje :-D

Gość ojojojk
Jak się już polką ozenią to zazdrosni okrutnie (jego kobieta jest na kawie z koleżanka a on chce właśnie tą koleżanke do telefonu żeby sprawdzić czy przypadkiem mężczyzna nie jest) a przy tym, o hipokryzjo stukają wszystko co się rusza... przynajmniej ci których ja miałam okazje poznać

Gość hmmmmm:)
a jakich poznałaś i gdzie?

Gość ojojojk
Jeden maż koleżanki, zdradza ja na prawo i lewo (ona o tym nie wie) jak pojechała do turcji bardzo jej się zwyczaje np całowania męskiej części rodziny po rękach nie spodobały (z reszta nie poddała sie tym zwyczajom) Mąż drugiej koleżanki. 10 turków poznanych na seminarium w Inegolu mającym na celu integrację w Unii Europejskiej. Byli tam u siebie, próbowali zaliczyć prawie każdą zupełnie ignorując słowo nie i próbując coraz to znowu dzień w dzień a potem jak przyszło do zaproszeń na FB jeszcze okazało sie ze wiekszosć z nich jest w stałych związkach... obłuda i tyle