Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też

fotograf, makijaż, wiązanka - widełki cenowe Warszawa?

Polecane posty

Gość też

Dziewczyny, będę wdzięczna za info o cenach takich ślubnych usług w Warszawie. Czy np. 300 zł za pakiet makijaż ślubny + próbny to dużo? Znalazłam tez wiązanki za 250 zł - i też nie mam pojęcia, czy to raczej dużo czy typowo jak na Wawę?

Gość też
Odpiszecie?

Gość tez narzeczona
nie wiem, nie jestem z Warszawy

Gość też
No dobra, jest tu ktokolwiek z Warszawy? Może powiedzieć coś na temat cen?

Gość dobrnęłam do str 6
Warszawa ślub dwa lata temu: wiązanka 200 zł ale kwiaciarka to przyjaciółka mojej mamy, więc cena była promcyjna (kilkadzesiąt ślicznych kremowych różyczek ułożonych w nietypowy kształt + przybranie), makijaż próbny 100 zł, ślubny 120 zł. Fotografa mieliśmy z rodziny.

Gość też
Dziękuję za pomoc :) W takim razie oferty, które znalazłam, mieszczą się w średniej.

fotografa miałam z warszawy 3000tys, wiazanka 300zł w piasecznie. za makijarz ślubny próbny płaciłam 100zł, a za docelowy 150zł-kobitka z Warszawy. z makijarzu byłammm bardzo zadowolona i od ślubu minął rok ikorzystam z uslug Pani Sylwii regularnie :)

Gość tez sie zastanawiam
Droga Natalko1234, zacznij też regularnie korzystać ze słownika ortograficznego, ponieważ makijaż pisze się przez ż, a nie przez rz.

Gość też
natalka, dzięki! A zdradzisz nazwisko pani Sylwii - makijażystki? Co do fotografa, to powiedz proszę, czy ta kwota obejmowała u Was całość imprezy, tzn. przygotowania + ślub + wesele?

Gość też
aha, ta krytyczna "też" od słownika to nie byłam ja ;)

Gość bardzo łatwo przedawkować
natalko - ja jeszcze bardziej niż tym "ż" martwiłabym się kwotą którą zapłaciłaś za fotografa... 3000000 złotych!?!

Gość też
bardzo łatwo --> na szczęście z kontekstu można wywnioskować faktyczna kwotę ;)

Tak, to pani Sylwia Kołodziejczyk. Szukając wizażystki zależało mi na tym, żeby była to osoba,znająca się na rzeczy, która z makijażem ma do czynienia na co dzień, a nie sporadycznie. Fotograf był od przygotowań w domu do około godziny 2 w nocy na weselu. Potem dobraliśmy odpowiedni termin i umówiliśmy się na plener :) ze zdjęć jestem bardzo zadowolona, są świetną pamiątką. Bardzo łatwo przedawkować- tak tyle dałam za fotografa- 3000000zł, a co zazdrościsz, że było mnie na takiego stać ?? :) A swoja drogą, to po co takie głupie uwagi, temat dotyczy chyba czegos innego?

Gość też
natalka, nie przejmuj się, tu po prostu komuś się najwyraźniej nudzi. Dzięki za namiar na makijaż!

Gość Gośćććć
Największą głupotą jaką można zrobić to skorzystać z polecenia poprzez forum internetowe. Wiem że te polecenia działają i wcale mi nie jest żal ludzi zawiedzionych, zmanipulowanych i oszukanych. Nie ma gorszego w internecie miejsca niż świadczenie i polecanie usług przez fora internetowe. Ktoś kiedyś napisał że każde forum internetowe jest odbytem sieci internetowej i chyba jest to prawdą.

ja z czystym sumieniem mogę polecić swojego fotografa. Przy wyborze kierowaliśmy się jakością sprzętu. Owszem, rozmawialiśmy również z innymi fotografami, których zdjecia tez były ładne- a cena niższa-ale, nie ta jakość. Tutaj pan Krzysztof ma rewelacyjny sprzęt i jakość mowi sama za siebie , ogladalismy równiez jego zdjęcia z za granicy gdzie zrobił swietne ujęcia. I wiem za co płace :) www.wedding.waw.pl

Gość też
Natalka, chętnie. Mój mail: totez@o2.pl Gośćććć --> zauważ, że ja pytam o widełki cenowe. A jeśli przy okazji ktoś mi kogoś poleci, to chętnie sprawdzam trop, co nie znaczy, że natychmiast się na tego wykonawcę decyduję.

Gość Gośćććć
Natalka ty cały czas polecasz swojego fotografa od samego początku jak pojawiłaś się na forum. Dla mnie jednak ważniejsze są zdjęcia i oferta fotografa i innych usługodawców ślubnych niż narzędzia którymi się usługodawcy posługują. W wypadku fotografa takim narzędziem jest właśnie aparat. Musisz być super specjalistką że po aparacie którym fotograf się posługuje możesz ocenić kto jakie robi zdjęcia i komu zaufać. Znam wielu ,,speców" fotografów ze sprzętem z najwyższej półki mających wspaniałe , wypasione strony internetowe a jak widziałem ich zdjęcia to nie wiedziałem czy się litować nad młodą parą czy śmiać. Jestem związany z usługami ślubnymi i sporo rozmawiam z młodymi parami. Większość właśnie wyłącznie narzeka na fotografów a fotografowie znowu narzekają na brak zleceń. Wczoraj młoda para opowiedziała mi jak znalazła fotografa ze wspaniałymi zdjęciami na jego autorskiej stronie które były robione na dachu wieżowca z ładną perspektywą miasta. Zdecydowali się na jego wynajęcie za cenę usługi około 3500zł. Fotograf nic przy spisywaniu umowy nie powiedział że trzeba uzyskać zgodę na wjazd na dach i zapłacić koszty przebywania z nimi dwóch ochroniarzy. Fotograf obiecywał im gruszki na wietrze włącznie z fotografowaniem ich w centrum handlowym na warszawskiej Pradze co też okazało się lipą bo w centrach handlowych nie można robić zdjęć. Zdjęcia ostatecznie wykonał w Botaniku i Łazienkach tak jak robi to większość warszawskich fotografów.

Gość Gośćććć
Racja, miało być o widełkach cenowych. Warszawa, Kraków, Szczecin Trójmiasto: Kamera legalnie działająca firma to koszt 1600 do 2500 zł. Fotograf legalna działalność to koszt od 1600 do 2200 zl Poznań, Łódź: Kamera legalnie działająca firma 1400 do 2000 zł Fotograf legalnie działająca firma od 2000 o 3500 zł Podałem średnie ceny w których można znaleźć naprawdę bardzo dobrego fachowca. Ci którzy liczą po 1600 zł wcale nie są gorsi od tych liczących sobie po 2500zl czy więcej. Ich niższa cena bardzo często wynika z większej ilości zleceń niż tylko wykonywany jeden ślub w sobotę. Znam fotografa który w tym roku ma sporo ponad 100 zleceń gdzie jego widełki kształtują się pomiędzy 1600 zł a 1800 zł. Kilkanaście razy miałem okazję z nim współpracować i widziałem jego zdjęcia. Inni z branży liczą sobie za taką fotografie około 3000 zł i więcej. Jego polityka polega na tym aby mieć jak najwięcej zleceń i dzięki temu jak najwięcej w przyszłości poleceń. Czasy się zmieniają ilość ślubów powoli maleje a rośnie ilość fotografów. On bardziej myśli co będzie za rok czy dwa i myślę ze prowadzi bardzo słuszną politykę.

Gośćććć- tutaj pszczółka polecila swojego fotografa, wiec jeżeli z usługi byłam bardzo zadowolona to czemu nie? Przed swoim ślubem temat fotografa przerabiałam niejednokrotnie. Ja przywiązuje wagę do szczegółów. Zależy mi na tym, że jak oddam zdjęcia do dużegooo powiększenia to zdjęcie nie straci na jakości i nie będzie to "ziarno". W przypadku mojego fotografa sprzęt był super, a zdjęcia rewelacyjne.

Gość Gośćććć
Pani natalka1234 przecież to pani jest tym fotografem. Sprzęt, ziarno i wiele innych nazw ozywają tylko fotografowie. Co ma sprzęt do dużego powiększenia??? Zawsze myślałem że wielkość powiększenia zależny od wielkości skonwertowanego z Raw pliku Jpg. Cały czas poleca pani fotografa a nie poleca pani innych usługodawców.

Gościuu- chyba źle patrzysz poniewaz autorce polecilam rownież wizażystkę. Jesli twierdzisz, że jestem fotografem to jestem śmieszny! zerknij na forum ciąża i macierzyństwo wypowiadam sie tam z tego samego nicku bo w grudniu zostane mamą :) Za to mam wrażenie, że to Ty jestes fotografem skoro tak CIe drażni że pochwaliłam dobrego fachowca. aaa i nie trzeba byc fotografem żeby uzywac slowo "ziarno", bo jak to inaczej nazwać..

Gość Gośćććć
Nie fotografem ale bardzo blisko fotografii. Resztę się domyśl. Co do tej dobroci twojego fotografa to sprawa gustu. Jednym się będzie podobał a innym nie. Strona fotografa bardzo rzadko pokazuje jego wiarygodne umiejętności. Takich wiarygodnych stron w polskim internecie jest tak dużo że można je na palcach obu rąk policzyć. Zresztą pierwszy raz usłyszałem aby wybierać fotografa na podstawie narzędzia jego pracy. Śmieszą mnie polecenia osób których nikt nie zna.

Tak więc ja wyraziłam swoją opinię-ze zdjęć jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o narzędzie pracy-jest to bardzo ważne. Tak jak już pisałam, mogę mieć ochotę dużo zdjęcie powiększyć, żeby można było powiesić na ścianie-dlatego dla mnie osobiście było to ważne. To tak samo jak wybierałam kamerzystę-ważne było żeby nagranie wyglądało dobrze wizualnie-ale najważniejsze było czy będzie nagrane w HD.

Gość CD...
Co tu ma sprzęt do formatu zdjęć?. Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ważne jest jaka jest wielkość pliku zdjęciowego a nie wielkość aparatu. Wystarczy że fotograf wie jak robić zdjęcia w RAWach i fotki będą super.

Gość też
Gośćććć --> dziękuję za widełki. Już się zdecydowałam na fotografa (znaleziony w necie, ale nie za pośrednictwem forum). Płacę 2100 zł (Warszawa). Pakiet nie zawiera tzw. reportażu z przygotowań i umówiliśmy się na zdjęcia tylko z początku przyjęcia.

U nas ceny za bukiety - komplet Bukiet dla Panny Młodej, Świadkowej i dwie butonierki od 250zł ( w bukiecie PM np 30 dużych ładnych i świeżych róż). Możliwa dostawa pod wskazany adres w warszawie :) www.auradeco.pl