Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masajka with red head

Zainspirowana nocnym topikiem mam pytanie o wspólne mieszkanie z rodzicami, gdy

Polecane posty

jest się w związku z facetem. Pewnie niektórzy skojarzą ten nocny topik, budził on wiele emocji ;) Niewtajemniczonych-zainteresowanych odsyłam poniżej: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4498569 A moje pytanie jest takie - co byście zrobili w sytuacji, gdy jesteście jedynakami, macie tylko jednego rodzica i ten rodzic, mimo że wiekowo jeszcze dość młody choruje tak, że ciężko mu samodzielnie egzystować, potrzebuje pomocy osoby drugiej przy codziennych czynnościach. Jako dorosłe dziecko mieszkacie więc sobie razem z tym rodzicem i opiekujecie się nim. I teraz - poznajecie faceta. Fajerwerki, chemia itd. no i dochodzimy do momentu, gdy trzeba by się jakoś zdeklarować co do ewentualnej wspólnej przyszłości. I wtedy okazuje się, że facet - podobnie, jak partner autorki tamtego topiku - nie wyobraża sobie mieszkania pod jednym dachem z załóżmy chorą teściową. Jest zdania, że żeni się z dziewczyną, a nie jej rodziną i chce mieszkać oddzielnie, by mieć swobodę itd. Co robicie?

Gość Karo*
Mam nadzieję,że wybrałabym sobie takiego partnera, który by mnie wspierał w ciężkich chwilach.

Gość autonomiaa.a
wiec, kiedy my zdecydowalismy sie na wspolne zycie, moj partner wiedzial ze mam chorych rodzicow(oboje) a jednak oswiadczyl sie, wzielismy slub, mieszkamy z nimi, i pomaga mi sie nimi opiekowac na miare naszych mozliwosci:)

Gość autonomiaa.a
wspiera mnie bardzo, napewno jest to dla niego nie koniecznie wygodne, ale kocha mnie, wie ze nie zostawie bez opieki rodzicow, i poprostu jest ze mna:) wlasnie uswiadomilam sobie jak bardzo go kocham, i wiem ze wzajemnie:) milego dnia:)

Gość a wydawalo mi sie
No nie kumam dziada.. Chce miec swobode? To niech zostanie kawalerem, albo niech mieszkaja osobno. Wlasciwie bedac na miejscu tej dziewczyny zastanowilabym sie nad byciem z takim partnerem. Wspolne zycie to nie tylko fajerwerki. Amen.

opiekuje się rodzicem. został mi tylko on/ona. rodzice mnie urodzili i wychowali. tego kwiatu to pół światu. btw. nie mieszkam z rodzicami, nie mieszkam w tym samym mieście, nie mieszkam nawet w tym samym kraju. ale gdy tylko coś będzie źle z rodzicami. pakuje się i wracam.

Dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi. :) autonomiaa.a winszuję kochanego Małżowinka ;) Mam nadzieję, że też kiedyś kogoś takiego spotkam... Przynajmniej chciałabym.

Gość a jednak czasem sie zdarza ult
imatum