Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amutna

swędzi,piecze,boli

Polecane posty

Gość amutna

Hej. mam pewien problem. boli mnie wejscie do pochwy,a także pochwa i wargi stromowe.Mam także biały śluz. Gdy kocham sie ze swoim chlopakiem to odczuwam taki bol ze szok.Samo wejscie juz mnie boli. Nie wiem co to moze byc??? i co jest tego przyczyna????

Gość truskawencjaaaa$
grzybiczne zapalenie pochwy albo upławy idz z tym do ginekologa ja mialam podobne objawy i poszlam do ginekologa dostalam lek i jest juz wszystko w porzadku

Gość amutna
a skad sie to bierze???

Gość truskawencjaaaa$
powiem CI szczerze ze nie wiem ale w rozmowie z moja ginekolog co do uplawow mowila ze to normalne dostalam takie tabletki bralam je i wszystko juz jest dobrze a tez sie emczylam wiec idz do lekarki mowie ci :)

Jakaś bakteria...np facet miał brudne ręce i cię dotykał, zła higiena ( nie mówie, że jesteś brudasem) czasem uwarunkowania genetyczne, źle wypłukana bielizna, ale najczęstszą przyczyna sa bakterie.

Gość truskawencjaaaa$
to nie jest nic mega strasznego bo to idzie normalnie wyleczyc tylko nie radzila bym z tym zwlekac bo to meczace im szybciej to wyleczysz tym lepiej dla Ciebie:)

Zanim pójdziesz do lekarza pędź do apteki po saszetki tamtum rosa (ok 3zł) i przemywaj często okolice intymne, bez interwencji lekarza się nie obejdzie, bo nawet jeśli objawy same ustąpią to z czasem wrócą i to ze zdwojoną siłą, nieleczona grzybica prowadzi do poważnych komplikacji.

Gość truskawencjaaaa$
ja nie kupowalam tego co napsialas ale psozlam szybko do lekarki i puki co odpukac nic nie wraca ale dlugo musialam brac te tabletkizanim wszystko wrocilo do normy

truskawencja jesli szybko poszłaś do lekarza to niekonieczne były płukanki. Czasem po jakichś ziołowych preparatach objawy ustepują, jednak po jakimś czasie na pewno powrócą. Dlatego migiem do gina po czopki i się kurować.

Gość truskawencjaaaa$
no moje tabletki byly wlasnie dopochwowe i byly bardzo dobre bo juz dawno temu to mialam i do tej pory nic nie powrocilo :)

pewnie miałaś gynalgin albo pimafucin w czopkach dopochwowych. Są najlepsze i bardzo skuteczne. Autorko przede wszystkim się tam nie drap, bo to jeszcze gorzej i nie rób żadnych zimnych okładów z lodu, wiem, że przyniosłoby ulgę ale to niebezpieczne. Idź do lekarza.

Gość truskawencjaaaa$
nystatyne mialam ale pomoglo wiec autrce rowniez je polecam jesli bedzie rozmawiala z ginekolożka chyba ze jej poleci jakies inne ale przede wszystkim zapisz sie do ginekologa czym predzej lub idz prywatnie

Gość truskawencjaaaa$
no i prawidlowo hehe smigaj i napsiz pozniej jakie efekty:)

radzę udać się do ginekologa, jeśli to grzybica to twój chłopak też mógł się tego nabawić. Najczęstsze objawy infekcji to świąd, pieczenie (zwłaszcza przy oddawaniu moczu), obrzęk, zaczerwienienie śluzówki, ból przy stosunku i charakterystyczne twarożkowate upławy.

Gość wewa
może jakaś bakteria chlamydia, mycoplasma,rzęsistek idź do urologa albo ginekologa

może prezerwatywa go ochroniła przed grzybicą, ale na pewno jeśli będziesz stosowała jakieś leki dopochwowe to lepiej przerwać współżycie bo mogą one uszkodzić prezerwatywę.

Gość wewa
jakiś stan zapalny się zrobił,powinnaś przemywać rumiankiem,nagietkiem pij herbate z żurawiny ale lekarz powinien stwierdzić przyczynę i przepisać antybiotyk,warto też zrobić badanie moczu,OB może coś wykażą http://algi.pl/zurawina_5.html

Załagodzić objawy możesz przemywając roztworem Tantum Rosa, smarując Clotrimazolum i przyjmując Lacibios Femina oraz nosząc luźną, przewiewną, bawełnianą bieliznę. Zeby wyleczyć i tak musisz iść do ginekologa. Dobrze by było, żeby Twój partner też był leczony.

Gość 3i9djss
ja mialam takie objawy okropne to bylo okazalo sie ze chlopak mnie zarazil wirusem :(

Gość sprobuj poprosic
o globulki clortimazol bez recepty, moze ci sprzeda w aptece, jak nie to idz do ginekologa bo sobie krzydy narobisz...Chlopa tez niech smaruje główke penisa bo znow moze cie zarazic, bez globulek dopochwowych sie nie obejdzie!!

Gość wielki bill ccccccccc
nie musisz isc wcale do gina,po prostu nadstawiaj od dzisiaj anala