Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kavvve

35 lat po ślubie........

Polecane posty

Gość kavvve

Witam, moi rodzice obchodzą niedługo 35 rocznicę ślubu. Z rodzeństwem chcielibyśmy im zafundować jakiś wyjazd (nigdy nie byli na żadnych wczasach...). Myślałam o sanatorium tylko nie wiem jak się do tego zabrać :( Czy wogóle sanatoria działają "prywatnie", dla osób bez skierowania do leczenia? Ile trwa taki turnus i ile kosztuje? Gdzie są najlepsze? Nie chodzi mi o jakiś typowo uzdrowiskowy wyjazd, raczej rekreacyjny, powiedzmy przyjemne z pożytecznym. Bardzo proszę o jakieś informacje

Gość dziewczyna-25
tak., i bardzo polecam sanatorim na Litwie w Druskininkai... w cene wchodza super fajne zabiegi tez..masaze, kapiele w blocie uzdoriwskowym.... itd... wyzywienie 1 klasa!!

Gość dddooo
sanatorium to sama sobie jedz proponuje ale co innne:)

Gość kavvve
a orientujesz się może w cenie? i ile trwa taki pobyt?

Gość kavvve
to w takim razie co proponujesz i dlczego nie sanatorium?

Gość ciekawosciowa
kavvve--Tak zapytam z niedyskrętna cikawoscia-piszesz,ze Twoi rodzice nie byli nigdzie na wczasach.A wyjezdzali indywidualnie na urlopy,na wycieczki?

Gość WIMA
do sanatorium to raczej same dziadki jeżdżą więc to może ich dobić, że są już tacy starzy lepiej jakaś wycieczka objazdowa choćby 3 dniowa

Gość kavvve
nie byli na żadnej wycieczce (tata sam, bo gra w zespole ludowym) ale mama z tego co mi wiadomo nigdy nie była na żadnej. Inny wyjazd również wchodzi grę, tylko nie jakieś tak wielogodzinne zwiedzanie bo mama się do tego nie nadaje... :(

Wy się lepiej dobrze zastanówcie. Bo skoro nigdy nie wyjeżdżali, to może teraz wcale nie chcą tego zmieniać i prezent będzie nietrafiony. W przypadku moich rodziców tak by było. Nigdzie nie wyjeżdżają i najlepiej im w domu, a tka wycieczka, to byłby dla nich większy stres niż przyjemność. Wiem, że moi rodzice tonie Twoi, ale tak tylko radzę. :) A jeżeli ich gdzieś wysyłacie, to tak jak ktoś wyżej napisał, nie do sanatorium :O

Gość WIMA
to zamówcie im stolik w fajnej restauracji i kolację przy świecach nie będą musieli chodzić ani zwiedzać

Gość fafeleczek
wycieczka objazdowa hmm moze byc umeczeniem dla ludzi zamiast odpoczynkiem;p proponowalabym wyjazd chocby kilkudniowy w jakies zielone miejsce gdzie mozna odpoczac odetchnac swiezym powietrzem... :)

Gość opieka spoeczna
zrob im wnuka

Gość kavvve
myślę, że chcieliby... Dzisiaj mamę dyskretnie podpytałam i mówiła że chciałaby tak żeby się ktoś nią raz zajął, podał śniadanie itd... Więc myślę, że ucieszyliby się, i sanatorium byłoby trafione wg mnie, tata jest reumatykiem więc pomogłoby mu może troszkę, a mama to wiem, że wolałaby takie coś niż godzinne spacery i zwiedzanie...

Gość ciekawosciowa
kavvve--No to tylko wspołczuc Twoim rodzicom,ze nigdzie nie byli.Tylko pracowali i wychowywali dzieci.Ciekawe ile masz rodzenstwa? Ktos powie,ze 35 lat ze soba byli to na epwno sa szczesliwi.A coz to za szczescie non stop zapieprzac na dzieci i na dom i nie miec nawet mozliwosci i ochoty na wspolne wakacje,wycieczki.

Gość kavvve
oni mieszkają na wsi, też mi ich szkoda, dlatego teraz jak już mamy taką możliwość, również finansową, chcielibyśmy się w jakiś sposób odwdzięczyć... Jest nas 3

Gość ciekawosciowa
Tak to jest jak ludzie nie maja warunkow do płodzenia dzieci a płodza i potem sobie zycie marnuja i czesto,gesto swoim dzieciom tez.

Gość kavvve
restauracja odpada, czuliby się tylko skrępowani, znam ich... Poza tym w naszej miejscowości nie ma takich miejsc... Naprawdę, znam swoich rodziców i wiem, ze oboje byli by uszczęśliwieni takim wyjazdem, wiem jak reagują na wyjazdy znajomych. Dlatego pytam, czy ktoś się orientuje które są dobre a zarazem nie ukrywam, nie najdroższe...

Gość gryczka
A może weekend w hotelu spa, tak żeby w pakiecie były jakieś masaże, jacuzzi? Też wypoczną, oderwą się od rzeczywistości, a może wcale nie trzeba będzie daleko jechać. No i nie będzie samych dziadków ;-)

Gość kavvve
co wy wogóle mówicie? Kto jest nieszczęśliwy? Moi są szczęśliwi, po prostu życie poświęcili nam, dzieciom a teraz chcemy im podziękować za to... I nikt nie zmarnował życia, czemu jesteś taka bezczelna

Gość kavvve
spa kojarzy mi się raczej z młodymi ludźmi a to są już, nie oszukujmy się, ludzie starsi... A w sanatoriach przebywają naprawdę sami 70-80 latkowie? Pytam bo nie wiem, a wiem, że paru ich znajomych w wieku powiedzmy 55 lat jeździ tam i sobie to chwalą

Gość gryczka
Byłam w zeszłym roku z mężem w takim hotelu podczas wakacji. Byli ludzie w bardzo różnym wieku, zarówno młodzi (małżeństwa z małymi dziećmi, ale też po prostu pary), jak i osoby w średnim wieku, powiedzmy tuż po 50...

Gość kavvve
mama ma 55 lat, tata 60... Myślę, że lepiej czuliby się w spokojnym miejscu, właśnie w sanatorium, ale dziękuję za propozycję :)

Gość ciekawosciowa
kavvve o raju,tylko 55 lat i 60,toz to ludzie młodzi,w szczegolnosci Twoja mama. Naprawde tylko wspołczuc,ze ich szczescie tylko na pracy na roli i wychowywaniu dzieci przemineło.

Gość kavvve
tak przeglądam teraz te oferty sanatoriów i widzę, że ceny są dość wysokie :( turnus 13 dniowy kosztowałby ok 5000zł :( trochę dużo :( tylko nie piszcie że żałuje rodzicom, ale te 5000zł to naprawdę sporo :(

Gość kavvve
czy wspominałam coś o pracy na roli?? Nie dokładaj sobie dobrze?!? i proszę Cię opuść ten topik skoro nie masz nic konkretnego do zaproponowania...

Gość ciekawosciowa
kavvve no to mozna jeszce bardziej wspołczuc Twoim rodzicom,ze nie wyjezdzali nigdzie nie majac gospodarstwa rolnego.

zołza jakich mało--------> nie udało się więcej pyskaczy naciągnać i na 4 stronie stanęło:O:( Ale za zyczenia malutkie😘

Gość kavvve
ciekawościowa - każdy twój wpis utwierdza mnie w przekonaniu, że masz jakiś problem ze sobą, ale cóż - twoja sprawa...