Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kauuuuuttttyyyaaa

WKURZA MNIE,ŻE PEIELEGNIARSTWO TO TAKIE CIEZKIE STUDIA A ZAWÓD ZLE TRAKTOWANY!!

Polecane posty

Gość kauuuuuttttyyyaaa

-ogrom nauki, duuuzo godzin praktyk, pielegniarki teraz maja bardzo szeroką wiedze medyczną i boli mnie to,że są tak niedoceniane!! Kojarza się z kaczką i zastrzykiem, a przeciez to wszechstronny zawód! Kiedys chciałam isc na pielegniarstwo, ale juz zwątpiłam, czy sytuacja w Polsce sie kiedys zmieni...

Gość dfkmdofmodrf
niestety tak jest

Gość vooon dijjjekl
NIe martw sie mysle ze to sie zmieni za jakis czas. Ja wiem ze macie duzo nauki. Jestem nauczycielka i powiem ci tyle ze cenie pielegniarki i ich wiedze. Glowa do gory!

Gość ljkscvnl
niestety tak jest. podobna sytuacja z ratownikami medycznymi. :(

Od kiedy pielęgniarstwo się studiuje? Moja nauczycielka geografii ma uprawnienia, aby być pielęgniarką, z racji, że ukończyła liceum o tym profilu. :O

Gość kauuuuuttttyyyaaa
dorei to nie wiesz, ze licea pielegniarskie juz spory czas temu przestały istniec? Teraz są studia licencjackie i magisterka i wiedza jest o wieeele wieksza niz wczesniej

Gość dori to matolica
to chyba masz bardzon staaaara nauczycielkę dorii :D tak pielęgniarstwo się matole niedouczony studiuje. mało tego prawo wykonywania zawodu masz na 5 lat, przerwa w zawodzie dłużej niż 5 lat powoduje, że tracisz prawo i niestey musisz odbyć 3 miesięczne szkolenie oraz egzamin przed komisją z izb pielęgniarskich. to tyle dori ty matole.

Gość dori to matolica
dorei miało być

Gość Karo*
Studia ciężkie a i praca do łatwych nie należy.

Gość kauuuuuttttyyyaaa
nie wiem, jak mozna tego nie wiedziec;/ w sumie, lepiej wstawiac swoje fotki do oceny na kafe niz sie czymkolwiek interesowac;/

szeroka wiedza medyczna pielęgniarek :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D najlepszy dowcip jaki słyszałem w tym roku 🖐️

Gość pielęgniarka5
studia ciężkie, praca też ciężka a piueniądze marne albo przeciętne a odpowiadasz niejednokrotnie za ludzkie życie. i zawsze ale to zawsze jakby co to lekarz się wybroni a pielęgniarka jak nie ma dowodów na papierze to nie. i mówi to pielęgniarka. ja drugi raz nigdy nie wybrałabym tego kierunku. mało tego- w zawodzie gdzie 99,9 % to kobiety gorzej być nie może. wiecznie jedna na drugą, obgadywanie, zwalanie roboty na młody personel. ehhh. szkoda słów- baby są gorsze od facetów!

Gość pielęgniarka5
grenndoggie- a co myslisz że bycie pielęgniarka to tylko pomiar RR?

Gość kauuuuuttttyyyaaa
greeen doggie- ciekawe, na jakij podstawie wyrazasz taka opinie? bo ja wiem,ze korzysta sie tam równiez z podrecznikow kier. lekarskiego

Gość pielęgniarka5
taka ciekawa jestem czy jak ktoś z twoich bliskich będzie leżał w szpitalu albo jakimś zakładzie albo co gorzej ty sam to też takim szerokim pyskiem będziesz się śmiał :P

Gość u mnie wiekszosc pielegniarek
nie ma studiow, nie konczyly liecum pielegniarskiego, a sa nimi. nie wiem na jakiej zasadzie. Troche dziewczyn porobilo licencjaty albo magisterki po kilkunastu latach pracy. Z moich obserwacji - sa pielegniarki solide, pracowite, z drygiem do tej pracy, z podejsciem do pacjenta, takie ktore dokonuja przemyslanych decyzji. Ale niestety bardzo czesto widze takie przyglupie laski, o zgrozo - z tipsami albo dlugimi pazurami!!!!, pierscionkami, ktore nie reaguja na pacjenta. Baa, czasem ich decyzje zagrazaja zdrowiu czlowieka. Jak nie dostana od rodziny czekoladki, kawki, to nie ma mowy, ze spojrza na czlowieka. Bylam kiedys swiadkiem jak klocily sie o czekolade i kawe - ktore dostaly od kogos. Zenada. Poziom ich wiedzy tez jest zroznicowany - sa dziewczyny po prostu inteligentne, ktore potrafia wykorzystac wiedze albo takie tluki, które zajmuja sie glownie wybieraniem kosmetykow z katalogu AVONU, kiedy pacjent dzwoni. Moze moje slowa sa ostre, ale niestety poparte dluga obserwacja w tym srodowisku.

no wlasnie - obgadywanie, klotnie wsrod dziewczyn, falsz - standard.

znam parę pielęgniarek - i wiem jak wyglądają takei studia... powiem tak - one są raczej średnio rozgarnięte - w 95%... a te studia.... no litości..... kwękacie bo sięmusicie CZEGOŚ z anatomii nauczyć??? Standardowe pretensje że nie zaliczają zupełnie za darmo 🖐️ pewnie jak zadam pytanie z anatomii to żadna z was nie tylko nie będzie wiedzieć ale i nie wygoogluje 🖐️ mam rację? ;)

no studia tez nie sa jakies mega ciezkie - bez przesady. wkuc pare ksiazek to nie jest jakis mega problem. wiadomo, ze musza czasem korzystac z ksiazek z kierunku lekarskiego, ale nie ma tez takich wymagan jak na lekarskim

Dokładnie - wielkie pretensje bo wykładowca podał na I wykładzie 3 książki z lekarskiego - tragedia 🖐️ a na zaliczenie - każda przejrzy notatki z wykładu - i same 5tki 🖐️ ;) :classic_cool:

ależproszę bardzo. o czym świadczy jasnoczerwony kolor krwi u osoby zmarłej w wypadku samochodowym? ;)

odświeżam co 0,00023 sek - i czekam... szanuję pielęgniarkę z Zabrza.... tak opalona, że pod fartuchem było wyraźnie widać białą bieliznę :classic_cool: 🖐️ widziałem ją w zeszłym roku w lipcu - jak to czyta to pozdrawiam :classic_cool: 🖐️

najgorsze sceny ponizania ludzi w wykonaniu pan pielegniarek widzialam na ginekologii i neurologii. hehe, raz zadzwonily z prosba o nareperowanie dzwonka, bo dzwoni caly dzien. Przyszedl pan Mietek, dzwonek obejrzal i stwierdzil, ze jest ok, ale to pacjent wolal:) Najlepiej widac ich falsz, jak wchodze bez fartucha - te, ktore mnie nie znaja, traktuja zgodnie ze swoim standardem - ponizyc. Ale jaka zmiana nastepuja na ich obliczach, kiedy ktos im szepnie, ze jestem pracownikiem albo nie daj Boze wloze kitel - natychmiast wlaza w tylek, slodza. Oczywiscie, jak mowilam, nie wszytkie sa takie, ale chluba baszego pielgniarstwa to niestety maly procent

i zeby nie bylo - zawod ten szanuje, jak kazdy inny. ale niestety nie jestem w stanie zaakceptowac zachowan niektorych pan.

inny przyklad - w nocy pacjent odczuwa bole i pieczenie w klatce piersiowej. przychodzi pielgniarka i z pretensjami do czlowieka, zeby dal ludziom spac.

Dlaczego zostałam wyzwana od matołów? Na mój gust intelekt dzieli się na wiele składowych, a Ty oceniasz mnie, bo nie znam się na pielęgniarstwie. :O Do studiów mi daleko, więc nie interesuję się tym. Poza tym - zapytałam, a nie skomentowałam obraźliwie. Arogancja i debilizm - tym popisała się kobitka, która mnie obraziła. Autorko... Jeśli do mnie piłaś z zdaniem w stylu "lepiej wstawiać swoje fotki, niż się czymkolwiek interesować", to pozwól mi siebie spytać: co ma piernik do wiatraka? :O Zainteresowań mam wiele, na pewno nie idą one w kierunku pielęgniarstwa, a wstawianie swoich zdjęć do oceny nie równa się głupocie. -.- Dajcie sobie spokój. Czasem zdaje mi się, że wszystkie jesteście cholernie sfrustrowane życiem, a na kafe wyładowujecie tę złość na innych. 🖐️

no zadaj kurva to pytanie ---> muszę CIę zmartwić - ale odpowiedź jest: 1. niedobra 2. bezsensowna - mówisz krwi tętniczej u osoby zmarłej????.... bez obrazy ale takiej osobie serce już dawno nie bije i nie ma krwi utlenowanej 3. tak jak myślałem - poza Twoją brak choćby próby - pięlęgniarki wolą się nie wychylać 4. ale że aż tak ciężko to wygooglować? tego się nie spodziewałem 🖐️

inna sytuacja - pielegniarka z pretensjami oznajmia corce pacjenta, ze ma myc mu tylek.

Gość zostaw go lepiej bez pisania
unia wymaga pielęgniarek z wyzszym wykształceniem, po to były studia pomostowe (do 2010r.). Pielęgniarka ma ciezko, ale obecnie szkoli się, by wyjechać za granicę.