Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paolinkaaa24ll

czy tak zatrzymam okres? help

Polecane posty

Gość paolinkaaa24ll

muszę koniecznie przed jutrem zatrzymać okres. tzn jeszcze go nie dostałam ,ale ostatnią tabl wzięłam w sobotę . zwykle dostaje okres 4 dnia więc przypada jutro . dzis postanowiłam ,że nie mogę dostac okresu więc wzięłam tabletke skracając przerwę. jest szansa ,że okres się nie pojawi ,albo tylko plamienie? już dzisiaj miałam plamienie lekkie :( ale jak jutro wezmę 2 tabletkę...

Gość paolinkaaa24ll
bo zwykle było tak ,że zawsze jak skonczyła mi się przerwa i bralam tabl to okres ustawał po 2 tabl juz go nie było. a normalnie jak nie brałam tabletek to trwał nawet 10 dni

Gość ghjkllmn
raczej już teraz nic z tego nie wyjdzie.Jak nie chcialaś mieć okresu to trzeba było od razu nie robić przerwy w pigułkach

teraz chyba już będzie okres,bo żeby nie mieć to dłużej się bierze(np.więcej niż 28 dni) a tak to tylko skróciłaś przerwę,to chyba nicc nie daje ale może ktoś lepiej wie???

jeżeli nie chcesz mieć krwawienia w danym cyklu to nie robisz w ogóle przerwy, tylko po ostatniej tabletce na drugi dzień rozpoczynasz nowe opakowanie. Oczywiście można tak robić w wyjątkowych sytuacjach, np. gdy okres masz dostać na wczasach. Skoro zrobiłaś przerwę to pewnie dostaniesz okres.

Gość jeśli tak zrobilaś to
z ulotki yasminelle(choc nie wiem jakie Ty bierzesz) Jeżeli pacjentka przyjmuje tabletki zgodnie z instrukcją, menstruacja/krwawienie z odstawienia rozpocznie się w tygodniu bez tabletek. Jeżeli trzeba zmienić ten dzień, robi to się przez skrócenie (ale nigdy wydłużenie!) okresu bez tabletek. Na przykład, jeżeli okres bez tabletek rozpoczyna się w piątek, a chce się zmienić dzień na wtorek (3 dni wcześniej), trzeba rozpocząć nowy blister 3 dni wcześniej niż zwykle. Jeżeli bardzo skraca się okres bez tabletek (na przykład 3 dni lub krócej), może się zdarzyć, że nie wystąpi krwawienie podczas tego okresu bez tabletek. Może wtedy wystąpić plamienie (kropelki lub plamki krwi) lub krwawienie międzymiesiączkowe.

Gość jeśli tak zrobilaś to
i myślę ,że okres u Ciebie zatrzyma się albo bedzie skąpy bo to w koncu krawienie z odstawienia jak zaczynamy brać pigułki okresu już nie ma

Gość paolinkaaa24ll
no mam nadzieje ,że sie zatrzyma :/ albo ,że przynajmniej będzie krocej trwał...

Gość glen b
co ci tak zalezy na tym okresie?