Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :((((((((((((((((((((((

nie mam juz sil ....

Polecane posty

j.w.

Gość ...CCCC
Co się stało???

od 2 lat jestem sama, nic mi sie nie udaje, w domu mam same problemy z mama, ale nie ze sie z nia niedogaduje, ale z nia cos sie dzieje, zapomina sie, nie placi rachunkow, dwa razy byli nam juz odciac gaz, musialam pozyczac kase zeby zaplacic rachunki, teraz znowu sie powtorzylo to samo :( nie wiem co juz mam ze soba robic, w pracy nie okazuje tego po sobie ale coraz bardziej wpadam w dol, jest mi wstyd :(

Gość ...CCCC
Nie przejmuj się !matki się nie wybiera.Ty na pewno znajdziesz sobie kogoś. Główka do góry!! 🌻 dla Ciebie ten kwiatek.

nie mam do kogo sie zwrocic o pomoc, nikt mi kasy nie pozyczy a tymbardziej da...wyplata ledwo starcza na rachunki, a do nastepnej wyplaty daleko, jak pytam sie mamy czy zaplacila...twierdzi ze zaplacila, a potem okazuje sie ze jest nie placone od miesiecy :( co robic ??

Gość @@@@@@@@@@@@@@@
Twoja mama nie dochodów?????? Współczuję.

chcialabym sie z domu wyprowadzic, znalezc sobie kogos ale jak ja zostawie to sama domu nie utrzyma, jest na rencie... nieplaconych rachunkow zbiera sie coraz wiecej a pozniej jak przyjdzie placic to jest nieraz kolo 1500 do zaplaty np za sama wode a gdzie reszta rachunkow:( wiem, powinnam sama zaplacic ale przeciez mowila ze zaplaci to jak mam jej nie wierzyc ?

TAK - MASZ JEJ NIE WIERZYC i sama wziąśc takie powazne sprawy w swoje rece, tylko delikatnie, np "mamo ja bede na poczcie, może przy okazji zapłacę ...."

ostatnio juz sie na nia wydarlam z nerwow, przyszedl jakis pan i mowi ze mamy niezaplacone i ze odetna, uprosilam go ze zaraz pojde i zaplace...ustapil i nie odcial, po jakims czasie przyszedl rachunek wiec daje mamie pieniadze zeby poszla zaplacic, pytam sie na 2 dzien czy zaplacila, zeby znowu nie bylo problemow, mowi mi tak zaplacilam, a dzis znowu sie okazalo ze nie zaplacone, ja nie wiem co sie z nia dzieje, czemu ona mi tak robi, probowalam z nia gadac to sie na mnie wydarla ze nie ma kasy i ze pozniej zaplaci...zas poszlam i ostatnia kase wydalam swoja....coraz bardziej sie boje ze z moja mama jest cos nie tak, jak mam to sprawdzic ? do lekarza na pewno zadnego nie pojdzie :(

wlasnie o to chodzi ze ja pracuje w takich godzinach ze nie bardzo mam jak placic...a mama tyle razy mi juz obiecywala ze pojdzie i zaplaci...pare razy poszlam razem z nia, mowilam jej zeby mi dawala znac jak przyjdzie rachunek od razu, ja sie nie znam na tym kiedy przychodzi i co ile i za co, ona chowa te rachunki, nosi ze soba w torebce :(

Gość basik_basik
Dziewczyno...nie użalaj się nad sobą tylko weź sprawy w swoje ręce. Nie przyszło Ci do głowy że mama może jest na coś chora? Ile ma lat? Jeżeli to notorycznie się powtarza to nie masz na co czekać i musisz się zainteresować kiedy rachunki przychodzą i płać je sama, to nie takie trudne. TRzymaj się będzie dobrze:)

Gość pralka frania bez wirowania
Cholera, może to być objaw choroby psychicznej, np. początek schizofreni... może cierpi na depresję... cholera wie, ale coś z nią na pewno nie tak jak powinno być. A nie orientujesz się na co pieniądze wszystkie wydaje? Może potajemnie pije, ukrywając to przed tobą wydaje na alkohol pieniądze, albo... sprawdź może wydaje nie wiadomo na byle co. Jej zachowanie na pewno normalne nie jest :S

Gość wmordejeża
do :((((((((((((( załóż sobie konto internetowe nie bedziesz miała wtedy problemów sama zaplacisz rachunki zajmie ci to pare minut

no wlasnie przyszlo mi do glowy ze moze byc chora :( staram sie jak moge, biore kredyt zeby pozaplacac wszystko, ale to nie o to chodzi, nie zarabiam duzo, nie mam skad wziasc kasy, jestem sama z mama, poki babcia zyla bylo ok...ale teraz... jestem mloda chce miec swoje zycie... ale chyba nie jest mi to dane....czemu tak jest ze innym sie przelewa, wszystko sie udaje i maja sie swietnie a inni nie maja nic :( nie mam nawet z kim o tym porozmawiac, w pracy sie wstydze kolezanek, nigdzie juz nie wychodze... dzis mam znowu jeden z gorszych dni, moze nie powinnam sie zalic ale chyba potrzebuje tego :(

Gość orzechy miodowe
upewij sie , że mama tych pieniędzy nie gubi. Poza tym mi to wyglada na jakies zobojetnienie z jej strony, depresje jakas czy co

Gość majahi
nie martw sie, dobzi ludzie zawsze maja pod gorke...

albo nawet poczatki Alzheimera... Ale ile mama ma lat? Moze to tylko poczatki menopauzy, brak celu w zyciu?

gubic chyba nie gubi...nie mam pojecia co robi z ta kasa, nie dostaje duzo tej renty...nic do domu nie kupuje, nic nie zmienia . kiedys dostawala jakies listy z roznych bankow, nie otwieralam bo to bylo do niej, podejrzewam ze nabrala kredytow tylko nie wiem na co, przeciez nic do domu nie kupuje, nic sobie, zadnych ubrac itp, rozmawiac z nia sie nie da, wykreca sie, nie odpowiada, pytam sie jej tysiac razy na co jej te pieniadze co z nimi zrobila, odpowiada ze na zycie :o

ma 55 lat

rachunki opłacaj sama, a Mama niech zajmuje się sobą i czasami obiadkiem:) i koniecznie wyślij Mamę do lekarza rozmawiałaś z Nią o Jej zapominalstwie? od dawna tak zapomina? może sama nie wie, co się dzieje, może się wstydzi odłóż na bok złość, jakoś finansowo sobie poradzisz najpierw poznaj przyczynę

Gość seseseeses ,.............
w żabce rachunki mozna płacić do 23:00 a z konta przez internet 24 godziny na dobę. możesz tez zrobić stałe zlecenie z konta... i po kłopocie (bynajmniej jeśli chodzi o kwestie kasy).

od zimy w sumie sie tak dzieje, rozmawiac z nia rozmawialam o ile to mozna rozmowa nazwac, wykreca sie zawsze, pytam a ona nie odpowiada, trzasnie drzwiami i sie zamyka, albo udaje ze nie slucha, siada zakrywa rekoma twarz i mowi ze mam jej dac spokoj i mam jej nie meczyc, ja juz nie wytrzymuje nerwowo, rachunki zazwyczaj placimy w gazowni, elektrowni itp, a staly przelew... hmmm wyplaty by mi brako teraz na to wszystko.

może ma jakieś kłopoty finansowe? znajomi, sąsiedzi zauważają różnicę? mi to wygląda na jakiś problem ze sobą, zdrowotny albo finansowy raczej się nie wzięło znikąd zrobiłabym badania i zbadała sytuacje finansową powodzenia życzę i szybkiej poprawy sytuacji Aaa, wnoś podania gdzie się da o rozłożenie na raty, umorzenie płatności itp. - nie wstydź się

Hmm... Może dom dla geriatrów? Wybacz, ale Twoja matka już jest w podeszłym wieku, a Ty masz całe życie przed sobą i nie powinnaś go zmarnować. Ułóż sobie życie, znajdź męża, w którym będziesz mieć oparcie, załóż rodzinę. ;) Oczywiście nie wszystko od razu. Stopniowo uwalniaj się od obecnego stanu rzeczy, porozmawiaj z matką, cokolwiek. Zmień coś, bo jeśli Ty tego nie zrobisz to nie wydarzy się nic, a Twoje życie być może na wiele lat pozostanie takie samo. Powodzenia!

Gość altissimus
To chodź ze mną na wesele!!! Co?

mamy samej nie zostawie, tym bardzie nigdzie bym jej nie oddala, chyba juz nie bede przynudzac Wam :( nie ma chyba dla mnie zadnego rozwiazania...no chyba ze w totka wygram, oj jak bym chciala :)

Gość altissimus
kuzyn ma wesele i na zaproszeniu napisał że mam przyjść z osobą towarzyszącą. Czy któraś zechciałaby pójść?

chcialabym miec taki problem jak Ty ;)