Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czomolugma

Tylko jedna kupka przez całydzień czy to już zatwardzenie?

Polecane posty

Gość Czomolugma

Mam 6mies córkę do tej pory robiła ok3kupek.Odkąd daję jej kaszkę obi jedną.Dziś też była jedna bardzo mała czy odstawić kaszkę?Ile dziecko może nie robić kupki?Kiedy to już zatwardzenie?

Dziewczyno jedna na tydzień to zatwardzenie. dzieci w tym wieku robią już po jednej kupce, zwłaszcza jak dajesz jej już stałe posiłki. Bez paniki wszystko jest ok.!!!

no nie do końca. Ja jak zaczęłam dokarmiać synka to faktycznie się zaczęły zatwardzenia, ale problem zaczyna się jak ponad trzy dni nic, a dziecko płacze, bo go boli brzuszek. Dobrym sposobem jest też podawanie dziecku z samego rana przed jedzeniem czystą wodę do picia.

Gość Czomolugma
moja jest na piersi nie chce pi ani wody ani soczkow ani herbatki po prostu nic...jak zwalczac zatwadzenia? boje sie ze przez te kaszki deserki obiadki bedze poblem

puki nie ma problemu to na siłę go nie szukaj. Zaczniesz się martwić jak problem się pojawi. A mała prędzej czy później nauczy się pić z butelki.

Gość Jakie deserki
po co?

Gość Czomolugma
menu corki: 8:00 kaszka 12:00 obiadek 15:00 deserek 19:00kaszka miedzy czasie na zawolanie piers zle??

Gość blumlqdj
pic, dawaj pic...ucz z lyzeczki albo jakos inaczej..poróbuj...picie topodstawa!!!!!

A tak od razu zaczęłaś to wszystko podawać? Bo to trzeba stopniowo i po trochu wprowadzać.

Gość Czomolugma
obiadki i deserki je już od miesiąca i kupki były po nich normalne...kaszkę daję 3dzień i od tego momentu kupki są raz dziennie a nie jak zawsze 2-3..do tego sa ardziej gęste i smierdzace,kolor normalny

Co do smrodku to zacznij się przyzwyczajać :P A poza tym tak jest, im więcej stałych posiłków, tym gęstsze kupki, a poza tym, jeżeli dajesz kaszkę ryżową, to ona właśnie działa zatwardzająco.

Gość Czomolugma
tak ryzowa, to dawac tylko raz dziennie? dopajac dziecko co jeszcze zroic y uniknac zatwardzen?

Gość Czomolugma
gatki moja miedzy tym co napialam je z piersi kiedy chce

Gość Czomolugma
to kiedy mam martwić się że mała ma problem ze zrobieniem kupki??

Gość mamuskaaaaaa
a dlaczego zacyznasz rozszerzanie diety od kaszek a nie od warzyw czy owwocow??

jak się będzie prężyć i płakać i nie będzie mogła zrobić kupki przez co najmniej 3 dni. Wiem, że lekarze tego zabraniają, ale mogę się założyć że każda mama korzystała w takiej sytuacji z termometru (takiego zwykłego oczywiście). Albo czopki glicerynowe. Ale to dopiero jak całkiem zastopuje :)

Gość Czomolugma
ja daje deserek owocowy albo jogurt, zupkę zje ale mało o pluje...owoców jeść nie chce jedyne co to starte jabłuszko.. Gatki ile ma Twój maluch i napisz mi jego jadłospic,jak gotujesz zupki może ja roiecoś nie tak ze mala ich nie chce cyli o kaszce moze miec prolem z kaszkami?nie dawac czy zadziej?

Gość Czomolugma
mamuska moja od iesiaca dostaje owoce warzywa...teraz dalam jej kaszki na probe

Gość Czomolugma
czyli zwykle platki owsiane na wodzie tak? A Ty dajesz kaszki??

Gość Czomolugma
ja kupiłam kaszke z bobovity to mala lubi ich deserki pisze ze od 4mies ...juz nie wiem czy dawac czy nie...malej niby smakuje

Gość mamuskaaaaaa
nie dawaj kaszek w ogole tylko wazrywa i owowce plus woda do picia kaszki zatwardzaja, wprowadz je dopiero jak dziecko zacznie raczkowac bo wtedy potrzebuje wiecej energii i woda woda woda do picia, zadncyh slodkich herbatek powinno pomoc

Gość Czomolugma
to od kiedy dajecie kaszki?czym mam ja zastapic??

Gość Czomolugma
no nic w takim razie nie bede jej dawac kaszek tylko co w tedy na sniadanie i kolacje?

Gość mamuskaaaaaa
na sniadanie wystarczy mleko i na kolacje tez to jeszcze malutkie dziecko powinno jesc minimum 500 - mleka na dobe pozwol mu sie stoponiowo przyzywczaic do nowej diety zaczynajac od warzyw i owwoco kaszki sa dobre dla mlaych glodomorow ale wcale nie sa koneiczne do prawidlowego rozwoju dziecka spokojnie mozesz nie podawac kaszek do 9-10 miesiaca ( wtedy dzicko zacyzna raczkowac i chodzic i potrzebuje duzo energii)