Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Avantiii

Arytmia serca a poród?

Polecane posty

Witam! Mam pytanie do pan które miały wskazanie na cc z powodu arytmi? Czy arytmia może zagrażać mi w trakcie porodu sn?czy kardiolog powinien wypisać mi wskazanie na cesarkę?

ja mialam arytmie i kardiolog mial mi dac skeirowanie na cc, niestety nei zdazyl bo zaraz zaczelam rodzic i urodzilam sn, jedynie co to dostalam dodatkowo tlen, wszystko bylo ok, ale moim zdaniem bylo to ryzykowne :/

Gość królewna fiona
hey. Ja nie mam arytmii ale również serducho nie bije mi tak jak powinno bo bije za szybko.tzw. tachykardia. Kardiolog mówi że nie mam przeciwwskazań co do porodu SN ale za to moja gin twierdzi już inaczej i dlatego powiedziała że chce mieć na piśmie od kardiologa że mogę rodzić SN to wtedy może si zastanowi. Pewno wszystko się okaże jak już będę rodziła.

sama arytmia nie jest przeciwwskazaniem do cc - pod warunkiem, że jest zdiagnozowana i nie występują inne wady, których arytmia jest objawemja mam arytmię i nie miałam żadnych wskazań do cc

Właśnie ja jestem w 34tygodniu ciąży teraz nie dawno mój ginekolog przy rutynowym badaniu ciśnienia stwierdził że nie równo bije mi serce i że to arytmia. Czekam obecnie na wizytę do kardiologa. I zastanawiam się czy dostanę wskazanie na cesarkę. Bo poród siłami natury jest dużym wysiłkiem i trochę się boję bo jednak są jakieś problemy z sercem. Chyba wolałabym nie narażać swojego zdrowia i życia.

wszystko zalezy od nasilenia arytmii i od tego jakie masz przy tym cisnienie krwi. jesli arytmia jest połączona z napadową tachykardią z wysokim ciśnieniem to sadze że mało kto bedzie ryzykował wylew u młodej dziewczyny przy porodzie SN.

No i dlatego się boję czekam na wizytę u lekarza. Czy powinnam zarządac zeby dał mi wskazanie na cc?

zażądać? napewno nie! lekarz sam cie zbada oceni sytuacje zrobi badania i zadecyduje czy mozesz rodzić sn czy lepiej na cc

Gość Freelance24
Hej Ja mam Arytmie serca raczej za niskie ciśnienie czyli badykardia. CZy to również nie jest wskazaniem do cc??