Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Agata....

nauczyciel

Polecane posty

Gość ...Agata....

Mam pewien problem, proszę o pomoc i wyrozumiałość.Jestem w 2- giej gimnazjum, moją pasją jest historia Polski w dobie Jagiellońskiej.W tym roku zdecydowałam się wziąć udział w olimpiadzie i w ramach przygotowań zaczęłam chodzić na koło historyczne.Prowadził je taki miły pan około 50, miał poczucie humoru, a przede wszystkim jest znakomitym specjalistą.Ja tam byłam najmłodsza i powiem skromnie byłam jedna z lepszych. Nauczyciel cały czas się mną opiekował,zawsze dodawał pewności siebie...i właśnie na tym polega problem...czy to jest normalne , że za każdym razem jak gościa widziałam i teraz spotykam na korytarzu to mówi np "(tu pada moje imie) mój kotek kochany, dziubek" i wtedy kładzie mnie obejmuje i całuję w czoło. Jak się denerwowałam przed etapami to zawsze mnie przytulał i mówił :Wszystko będzie dobrze! Może jestm jakaś dziwna czy coś, ale jakoś mnie to niepokoi....

wg mnie nauczyciel słowami : mój kotek kochany, dziubek....przytulaniem przekracza granice jakie powinny być między nauczycielem a uczennicą ...jest wiele innych form wypowiedzi którymi mógłby Cie chwalić za wyniki jakie osiągasz ....czy masz się niepokoić hmmmm trudno powiedzieć ?...albo facet ma taki styl zachowania albo jest to jakiś przejaw ukrytej pedofilii ale trudno oskarżać kogoś obserwuj zachowanie faceta a jak jego zachowanie będzie stawało się bardziej poufałe powiedz rodzicom

Gość ...Agata....
nie chcę mu podpaść ani wyśść na jakąś dziwną, zimną i sztywną której nawet dotknąć nie można bo pójdzie się mamusi poskarżyć. Koleżanka z kółka hist. mówiła mi, żebym się tym nie przejmowała bo on taki zawsze był miły, otwarty i bezpośredni dla ludzi...ale mnie to dalej niepokoi Myślicie, ze może powinnam go unikać tzn. w szkole obchodzić dużym łukiem tak by nie przechodzić tam gdzie on ma akurat lekcje?

chyba sama wiesz ze juz dawno przekroczyl granice UCZENNICA-NAUCZYCIEL powiedz rodzica koniecznie

na zimna i sztywna to wyjdziesz wtedy jak swojemu chlopakowi nie dasz sie do siebie przytulic . DZIEWCZYNO to ty decydujesz kto MA cie dotykac . mozesz w delikatny sposob zwrocic nauczycielowi uwage moze poskutkuje

Gość ...Agata....
a czy jakiś dobry demagog mógłby podrzucić mi jakiś delikatny tekścik, który by go nie uraził a jednocześnie rozwiązał mój problem. Rodzicom ani wychowawczyni napewno nie powiem, bo nie chcę miec przerąbane...

oczywiście możesz zminimalizować Wasze kontakty unikać go jeśli jego zachowanie tak bardzo Cię razi .....ale z drugiej strony sprawa jest bardzo delikatna bo jeśli okaże się że facet jest bogu ducha winny a Ty zrobisz aferę możesz zniszczyć nie tylko jego karierę zawodową ale i życie prywatne

Gość ...Agata....
Panie Wodniku masz rację... tym bardziej, ze nigdy nie spotkałam się z opinią żeby on u kogoś posunął się widocznie za daleko... ludzie mówią o nim że on po prostu taki otwarty i bezpośredni jest ,poczekam na rozwój wydarzeń... może za rok to się zmieni,

jesteście beznadziejni! Gość poprostu ma poczucie humoru i jest otwarty... ja tez miałam takiego nauczyciela w liceum i wspominam go jak fajnego wujka! To że traktuje Cie jak córke i jest dumny z twojej wiedzy nie znaczy ze jest zboczencem! MOże nie ma własnych dzieci? To Ty sie tak nie podniecaj... ja wole takich ludzi niż wogole bez emocji

Gość Aaaaaaaa......
Agata, to ze media nasiaknięte są ciągłymi info o zbokach itp nie znaczy, zę osoba spontaniczna, otwarta ma być obwołana zboczeńcem Doceń to- on cię traktuje po ludzku, po prostu cię lubi, chce dodać ci wiary w siebie! Wolałabyś nauczyciela który jest sztywny, ani be ani me, nie docenia cię i trzyma naduży dystans???zastanów się nad tym! Ten pan chce być dla ciebie miły- doceń to bo jestem na 90 procent pewna, ze tu nie chodzi o żadne molestowanie itp.!