Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa tutaj...

Nietypowy problem z nianią

Polecane posty

Gość manduca
W dużych miastach wojewódzkich to norma, i to wcale nie najmniej ile płacą - za samą opiekę nad dzieckiem (mnie nie stać na nianię...). W Warszawie ponad 2 tysiące lekko niania zarabia - również za sama opiekę.

Gość jest jeszcze opcja
dokladnie w duzych miastach tak placa ja zarabialam 1400 zl za opieke nad jednym dzeckiem w dodatku to bylo 6 lat temu w warszawie

Gość aleś ty głupia
ale historia :D mialam nienię złodziejkę! jestem w stanie uwierzyc we wszystko,sama bylam nianią na szczescie moich pracodawców niedoswiadczona... choc i czasem mialam ochote pogrzebac im po szafach jednak nigdy do tego nie doszlo, bałam się... a jak ktos juz wczesniej napisal młoda niania - głupia stara - cwana ;)

Gość a zapytaj sie jej..
" Co to, maly zjadl az tye jogurtow i musli?" z usmiechem i nutka zdziwienia. TYLKO ZANIM TO ZROBISZ: upnij sie na 100% ze to rzeczywiscie ona to jedzienie pochlania, a nie np. maz czy cos tam zle doliczylas :) najgorzej to kogos bezpodstawnie oskarzyc :)

Gość mnajass
ehh no takie zarobki to ja rozumiem,bo te 400zł to czysty śmiech,a siedziałam z takim naprawde małym bąblem co mial 4 m-ce i dosc dlugo bylam niania,az skonczyl prawie 2 latka.a praca byla ciezka,przychodzilam padnieta do domu:( Ale jednak duze miasto to duze miasto,inne zarobki,inne place.

Gość jjjjjjjjjjjjj
Ale też inne koszty życia.

Gość aleś ty głupia
taa ciekawe kto samodzielnie wyżyje za 400 zł a nawet i w Kozodojcach :P

Gość jjjjjjjjjjjjj
Zakładam, że skoro jest ktoś kto chce pracować za 400zł to mu to wystarcza :o Zresztą nie pisałam nigdzie, że 400 za cały dzień z dzieckiem to kwota, za jaką wyżyć można - głupi jest ten, kto czytać nie umie i swoje teorie tworzy :o

Gość nowa tutaj...
Wróciłam do domu, otworzyłam lodówkę, że niby wyciagam wodę zeby sie napić i wyglądało ze wszystko w porządku, więc niania poszła do domu, nic nie mówiłam natomiast po przeczytaniu Waszych wypowiedzi poszłam sprawdzic inne rzeczy, no i w szafce w łazience okazało się, że brakuje: 2paku pasty do zębów elmex dużego szamponu dwupaku szczoteczek do zębów paczki tamponów nie wiem czy cos jeszcze bo jestem w takim szoku ze nie ogarniam te rzeczy kupiłam w weekend wiec na pewno nikt ich nie zużył... dzis wieczorem zadzwonie do niani i ją zwolnie juz zadzwoniłam do mojej mamy, jutro do nas przyjedzie i zajmie sie małym dopoki nie znajde nowej niani ale co ja mam zrobic? nie chce jej placic za te 3 dni ale boje sie ze bedzie mnie nekac albo grozic...

Gość aleś ty głupia
hyhyh co się tak bulwersujesz mumuśka :P z twojej wypowiedzi za wiele wywnioskowac nie można cyt. 'Ale też inne koszty życia.' :D:D:D

Gość aleś ty głupia
nowa tutaj... nie płać złodziejka nie zasługuje na wyplate moze to ja oduczy!

Gość aleś ty głupia
widzisz jednak kafe na cos sie przydaje, też byłabym w szoku! na maxa :o dopiero co zaczela u ciebie robic i juz cos takiego, zero jakiejkolwiek godnosci :o kurwa ciekawe jak sie twoim dzieckiem zajmowała.... :(:(

Gość mam babcie na podlasiu
Maja babcia ma 450 zł emerytury miesięcznie. I z tego potrafi odłożyć miesięcznie 150 zł. :D Mieszka na wsi. Za dom nie płaci (podatek roczny). Za wodę też nie (ma studnię głębionową). Tyle co za prąd. Ogrzewa chtę drewnem z własnego lasu. :D Do tego ma kurki = mięsko drobiowe i jajka. Krowę = mleko, śmietana, sery, masło. Wielki ogród z warzywniakiem. Na zimę suszy cebulę, fasolę, groch, czosnek, zioła. Pół hekrata ziemniaków sadzi co sezon. Mięso kupuje od sąsiada, który hoduje świnie. Więc można przeżyć za mniej niż 400 zł. :D

Gość aleś ty głupia
przepatrz swoje szary z ciuchami i reszte... bizuterie!!! kto wie co jeszcze szuja zajebala!

Gość jjjjjjjjjjjjj
A po co mam rozwijać, skoro to nie o tym temat? Jeżeli niektórym się wydaje, że "duże" zarobki w mieście oznaczają wygodne życie, to jego problem. I to chyba nie ja się bulwersuję :P Zresztą jak widać nie dość, że kradną, często nie mają ani wykształcenia, ani doświadczenia, to jeszcze zarabiać by chciały jak prezesi firm "bo praca ciężka".

Gość aleś ty głupia
mam babcie na podlasiu dobrze ze jej zdrowie pozwala... ty lepiej zamiast sie chwalic samodzielna bab cia pojechałabys czasem jej pomóc przy wykopkach :P

Gość mam babcie na podlasiu
Oj, nie bój się. Co sezon cała rodzina jedzie jej pomagać w wykopakach. :) Póki co, zdrowie jej dopisuje. Oczywiście mój brat z ojcem jeżdżą jej działkę kosić. Przed zimą drewno rąbać. Pomagamy. ;)

Gość ciemnogród istniej istnieje
do nowej tutaj - zwolnij nianke i jej nie płać Jak zacznie się rzucać to mozesz ja wziaśc pod włos - powiedz ,ze wszystko masz nagrane i jak jej coś nie pasuje to dasz sprawe do sądu Powinna się uspokoić Do miałam nianie złodziejke - szokująca historia :-0 Nigdy nie ufałam nianiom , bo albo psycholki , albo sadystki ,albo złodziejki albo koorwy ALBO WSZYSTKO PO TROCHU :-0

Gość jjjjjjjjjjjjj
Nic jej nie płać - już sobie zapłatę odebrała w naturze.

Gość co ty pierodolisz
MINIMALNA EMERYTURA JEST COS 1000ZL BRUTTO

Gość 1500 zl to tylko platne
w Polsce. Ja w Stanach czy Anglii za opiekę nad dzieckiem zarobiłam w miesiąc tyle, co tutaj w przeciągu 2 - 3 miesięcy. Dlatego coraz częściej nianie się najzwyczajniej w świecie buntują.

dokładnie !!! I postrasz ,ze zaniesiesz nagranie na policje (jesli jesteś pewna tych kradziezy ) , na pweno zamknie gębe

Ale po kiego straszyć? Jeszcze problemów się nabawisz przez bezpodstawne oskarżenia. Zwolnij ją i zatrudnij mnie, o ile jesteś z Warszawy :)

jakto bezpodstawnie :-0 Więc wtedy ona zacznie domagac się zapłaty , za co ??? się pytam ??? Mało nakradła ??? Jesli faktycznie kradła , to niech autorka ją zwolni i powie ,ze jej nie zapłaci , a jak tamta będzie miała jakies wąty ( a bedzie miec , bo chamidło i złodziej złodziejem zostanie ) to trzeba powiedzieć o ( nieistniejacym nagraniu) Jesli naprawde kradła to odejdzie i nie będzie żadała wynagrodzenia !!!

Bo do tego, żeby oskarżyć o kradzież potrzebne są dowody, a nie tylko pomówienia. Znikający prowiant w lodówce raczej średnim jest dowodem.

ehehe , a na złodzieju czapka gore :-D Uderz w stół ,a nozyce się odezwą - jak kradłą to nie będzie zadałą wynagrodzenia A ja nie mówie ,zeby autorka od razu powiedziała o nagraniu ,ale dopiero jak tamta zacznie się rzucać A tak będzie , bo autorka to kura znoszace złote jaja :-D A nianka to jakś niewychowana chamka i złodziejka !

Gość no bez jaj!!
chcesz jej jeszcze placić?? no nie żartuj sobie! ty lepiej podlicz ile cie kosztowało to co nakradła! powiedz jej ze mialaś kamere i wszystko wiesz i zapłate dostała w rzeczach! tylko nie mow że jest złodzijkom ani nic żeby nie było tylko zasugeruj że o wszystkim wiesz i dosadnie wyraź że jestes niesamowicie zbulwersowana!! :/

czy ja wiem czy znikający prowiant to marne podstawy do oskarzenia i zwolnienie ? :-0 Autorka pisała ,ze zginęła jej tez chemia :-0

Gość mam bacię na podlasiu
do "co ty pierdolisz" sprawdz ile dają emerytury z krus'u.

Gość a ja nie rozumiem ludzi
co obcego zapraszają do domu i od samego początku wszystko jak na tacy.... ja tam mam do ludzi ograniczone zaufanie...jakbym miała obca nianie zatrudnic- to na pewno wartościowe rzeczy bym zabezpieczyła... ... a jedzenie przez jakiś czas kupowałabym tylko na 1 dzień - może parę groszy bym przepłaciła w sklepie osiedlowym - ale przynajmniej nie miałabym takich problemów :P