Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Zoładek

Polecane posty

Kto mi może doradzic? Moj chlopak od 3 dnii stale wymiotuje-jedlismy to samo mi nic nie jest. Musi lezec plasko bo wystarczy ze tylko głowe podniesie i zaczyna sie na nowo..

Gość tylkojaa
to może być tzw. grypa zołądkowa, mija po 3-4 dniach

Gość tylkojaa
powinien dużo pić

Gość tylkojaa
albo zatrucie pokarmowe

sęk w tym ze onn nawet wode zwraca, probowałam tez gorzka herbate, mietową. i nic kompletnie nie dziala. Mieszkamy za granica dzwonilam tu na pogotowie to pow mi ze to nie jest emergency..

Gość tylkojaa
nie ma żadnych innych dolegliwości? nic go nie boli? ma rozwolnienie?

Gość tylkojaa
niech pije, to nic, że zaraz zwymiotuje. macie w domu Carbo med.(węgiel)? dobra tez jest Smecta. albo coca-cola.

TAK MAMY.zE TEZ NIE POMYSLAŁAM WCZESNIEJ O TYM. W irl o leki ciezko. tu na apap musisz miec recepte;/ dobrze ze wziełam leki z Pl.

Gość tylkojaa
to zapodaj mu to co tam masz, a jak nie minie do południa to do lekarza. zdrówka życzę!

Gość tylkojaa
aaaa...i dietka lekkostrawna :)

kieliszek wodki z pieprze......a potem niech zlapie palcami owinietymi w cienka scierke za jezyk....poprostu niech go wysunie i wtedy trza zlapac i trzymac......gwarantuje ze nie zwymiotuje!!!! wodeczka wyedy rozpracuje zoladek!!! sprawdzone und potwierdzone!!:P ps.to zero sexu teraz:(( :P:P

Gość kraaakowiankaa
Jeśli Ci się uda jakoś skombinować, to podaj mu Gastrolit (1 saszetkę rozpuść w ciepłej wodzie i podawaj po łyżeczce co jakiś czas- byle nie wypił na raz, bo rzygnie ;) ). To elektrolity- które uzupełnią mu poziom sodu, potasu, glukozy, co przy wymiotach szybko jest z organizmu wypłukiwane. Lek jest bezpieczny- potwierdzi to farmaceuta- zapytaj jeśli się obawiasz. Koniecznie podaj mu Smectę- zatrzymuje wymioty i biegunkę- bardzo skuteczny lek. Trzymajcie się!!! Pozdrawiam

Coca-cola i słone paluszki. Cola łagodzi nudności. Sól w paluszkach zatrzymuje wode w organiźmie. Z leków to Smecta. I dieta lekkostrawna na bazie ryżu i marchwi.

Gość nemnem
Jak już twój chłopak weźmie węgiel, skocz do sklepu i kup mu sok marchwiowy, najlepszy taki dla niemowląt i dzieci, bez żadnych dodatków, niech go pije. Nie jest pyszny, ale reguluje pracę żołądka. Węgiel medyczny ma właściwości detoksykacyjne (np. w czasie zatruć), a sok marchwiowy regulujące. Do wieczora powinno być już lepiej :)

Gość nemnem
Takie reakcje żołądkowe z reguły spowodowane są tym, iż organizm nie radzi sobie z nadmiarem spożytych toksyn z pożywienia. Ty możesz coś zjeść i tobie nic nie będzie a twojemu chłopakowi może zaszkodzić. Albo jest to grypa żołądkowa. W każdym razie, w czasie takich zaburzeń przeważnie ma to związek z toksynami, dlatego nie polecam coca coli, ani słonych paluszków. Jeśli nie ma możliwości pójścia do lekarza polecam przede wszystkim węgiel i sok marchwiowy. Jeśli masz Smectę, też dobrze.