Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elżbieta2010

problem... chyba z sektą..

Polecane posty

Gość elżbieta2010

Hej! Mieszkam sama w mieszkaniu w bloku. Codziennie rano wychodzę do pracy i wracam wieczorem więc nie za bardzo wiem, co się dzieje w okolicy, ale ten tydzień siedzę w domu i zauważyłam dziwną rzecz. Co dziennie około 9 pod moje drzwi przychodzą dwie dziewczyny. Czasem zadzwonią (nie otwieram!) a czasem po prostu postoją (o tym, że stoją pod moimi drzwiami wiem, bo pies sąsiadów wtedy głośno szczeka). To jest chyba jakaś sekta, bo niby czemu jakieś dwie obce kobiety miałyby codziennie o tej samej porze do mnie przychodzić? co mam robić i jak się ich pozbyć? Pomocy!!!

Gość a ja tak...
A może po prostu obserwuja mieszkanie i sprawdzają "teren"... Bądź bardzo uważna...

Gość elżbieta2010
No właśnie zaczęłam się bardzo bać, bo chyba wiedzą, kiedy jestem w domu a kiedy mnie nie ma... Ale gdyby to byli złodzieje sprawdzający teren to chyba by do mnie nie dzwonili?

Gość elżbieta2010
Jak się ich skutecznie pozbyć???

Gość kafezdzirson.
ee tam, to pewnie przedstawiciele Netii albo TP :classic_cool:

Gość jaa25
jak przyjda znowu to wyjdz i zapytaj sie czego chca, to chyba najlepsze rozwiazanie

Gość elżbieta2010
Nie są to raczej przedstawiciele netii - nie wyglądają tak, zresztą to jest dziwne: te same osoby codziennie o tej samej porze i tylko do mnie? Dlaczego netia albo jakakolwiek inna firma miałaby się tak na mnie specjalnie uprzeć? Jestem sama w domu i nie otworzę im, bo się boję

Gość anna przebylska
boj sie boj, bo dwie laski wparuja ci z siekiera do mieszkania:classic_cool: potem cie pocwiartuja, czesci twojego korpusu owina w reklamowki z Tesco i Biedronki, zawina je w dywan i schowaja do wersalki:classic_cool:

Gość elżbieta2010
Do Anny: Idź do psychologa. Masz problemy z agresja. Powinnaś nauczyć się asertywności i mówienia o swoich uczuciach. Anonimowe wyładowywanie agresji w necie świadczy po poważnych problemach psychicznych w codziennym życiu

Gość nie ma co się zastanawiać
nie masz jakiegoś konkretnego sąsiada z którym mogłabyś się umówić żeby sprawdził z tobą co to za jedne łażą po waszej klatce codziennie rano?

Gość TED BUNDY nowego tysiąclecia
Ale najpierw wytną pochwę i wezmą jako trofeum. Wiem coś o zseryjnych mordercach. Wiele czytam o ich zachowaniach....

Gość Przecież nie musisz ich
zapraszać do środka. Po prosty uchyl lekko drzwi.... rany jakie to społeczeństwo zastraszone :o

Gość elżbieta2010
Właśnie mam zamiar powiedzieć sąsiadowi, żeby miał je na oku. Zastanawiam się tez, czy jak to się będzie powtarzać, to jest sens powiadomić policję

Gość nie ma co się zastanawiać
sama wyjdż z siekierą i otwórz im drzwi i zapytaj : czego wy ode mnie chcecie! do mnie też przyłaziły takie dwie jehowe, wprawdzie nie codziennie , ale ...., już nie przychodzą :P , ostatni raz jak przyszły to im powiedziałam : przyjdzcie tu jeszcze raz a zrzucę was obie z tych schodów tak po chrześcijańsku!!!! WYNOCHA!!!! :D od 9 lat mam spokój :D:P

ja na Twoim miejscu otworzyłabym i zapytala o co chodzi, bo doskonale wiesz ze one tu stoją często i ze jak sie nei wyniosa to zawiadomisz policję. jasno, ostro, ale grzecznie. niech powiedzą czego chcą albo niech spadają.

Gość ja też mieszkam sama
w bloku - ale normalnie otwieram drzwi, oczywiście, jak mi się chce. Też miałam takich Jehowych, co to przychodzili o 9 rano - ale dałam im wyraźnie do zrozumienia, że o tej porze to ja śpię - i przestali. Przychodzi Cyganka po ciuchy - ale jej nie daję. Facet sprzedaje jaja - i w ogóle sporo różnych dziwaków.