Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszeczke za pulchnaaaaa

chce schudnąć.. prosze o wasze porady :)

Polecane posty

Gość odchudzanie
do kacia:) no jesli pasztecik domowej roboty to jak najbardziej bo te sklepowe to sa same watroby flaczki i mozdzki... nie polecam... na praktykach zawodowych w szkole sredniej duzo sie naogladalam po restauracjach jak robia niektorerzeczy...:/ a jesli chesz przytyc to jedz wszystko co zawiera duzo białka (bialko zjada sie na mase) nie raz na silowni pakerzy o tym rozmawiali hehe:) mięso ma najwiecej, mleko sery o wiele mniej ale mozesz jesc, owoce i warzywa, węglowodany też... nie wiem co z tluszczami bo o tym kraza rozne teorie kazdy wykladowca gad aco innego... ale jestem dziewczyna ty tez wiec wiem ze napewno nie ches zobrosnac w tluszcz zeby ci sie jakas opona wokol brzucha zrobila tylko pewnie chesz nabrac masy rownomiernie... wiec zjadaj bialko :) wpisz w google produkty zawierajace duzo bialka i działaj...jest ich naprawde duzo wiec zajeloby mi godzine je wypisywac :) pozdrawiam :)

odchudzanie dzieki :) w sobote robie pasztet i spaghetti i sama zjem i sie z nikim nie podziele :) oo zpaghetti z klopsikami oj tak ;) pikantne oj mniam slinka mi pociekla

kmieso??? mieso ja w dzien w dzien rabie i nic:( cholera wolalabym miec nadwage niz byc kosciotrupem

Gość odchudzanie
troszeczke za pulchna nawet jesli brzuszek nie chce powinnas go nauczyc zjadac sniadanko:) ja jak chodizlm do skzoly sredniej a niedawno bo jakis rok temu skonczylam :P pamietam ze nie jadlam wogole sniadan bo nie mialam czasu... dopierokolo 11 zjadalam w skzole... i wiesz ze jak skonczylam szkole nie moglam sie odzwyczic nie zjadalam rano sniadan a wieczorm padalam z ezmeczenia o 19 ... rozregulowalam calkiem swoj organizm... miedzy innymi to byl powod dla ktorego wybralam dietetyke jako kierunek kształcenia... :) mowie ci jedz sniadanka chocnys miala wpychac na sile... alepamietaj po troszeczku zeby organizm szoku nie dostal ;)

Gość odchudzanie
kaciaa no to ja sie tam gdzies w sobote bede krecila kolo ciebie i ukradne ci troche jedzenia :D strasnzie dawno nie jadlam domowego paszteciku i spaghetti uwielbiam :D :) P.s masz fajne podejscie do sprawy... wiesz wszystkie dziewczyny wolaja ze chca byc chude jak patyki a tu odwrotnie :) nie myslalam ze istnieje ktos kto jeszcze tak mysli... :) wiekszosc ludzi wolao pomste do odchudzania a tu prosze :) chyba napisze o tym magisterke hehe :D :) a swoja droga zazdroszcze ci przemiany materii ;) musisz powolutku zaczac zjadac wiecej mieska :);) mowie ci :D rob sobie bomby białkowe :) sa nawet takie koktajle ( odżywki) ktore pomagaja nabrac troszke masy :) ale chyba bym nie radzila z tym kombinowac... sama przyznam z nie wiele o nich wiem...:)

a któraś z was stosowała j diete po której nie przybierało sie z powrotem?

ja tez nie chce byc nie wiadomo jak chuda chodzi o to by toszke z bioder i brzucha jak bym za mozno schudła to bede złe wyglądac wiec własnie tak jeszcze z te 4 kilo do 55.

odchudzanie zapraszam :) ale ja jem multum miesa codziennie jem zaraz bede jesc pierogi z miesem do tego paszteciki z barszczem czerwonym a na kolacje poledwiczka z gorgonzola i fryty lub ziemniaki z maslem i smietana prawdziwym wiejskim maslem ;)

a czy żytnie "wazowe chlebki" np z pomidorami rzodkiewką i innymi wazywami mżna jeść? i np zeby na tym opierało sie np śniadanie i jeszcze jais posiłek? i ile tego można?

uważaj żeby ci cholesteror nie podskoczył;p a i może waro tez zrobić sobie badanie krwi czy wszystko jest ok bo czasami są to objawy róznych chorób albo braku jakiegoś składnika którego nie ma w twoich daniach

Gość odchudzanie
aaa kaciaa ales mi smaka narobila :P ide sobie cos przegrysc bo zaraz padne :D hehehe :D wiejskie malselko ;( a do tego jeszcz etakie swiezy chlebek ;( chyba umre ;(;( hehe ale bym zjadla :D:D

Ja mam 165 cm, ważę 61 kg, urodziłam w marcu drugie dziecko, wszystko byłoby ok, ale został mi taki mały flak na brzuchu i boczki, co pozbawiło mnie wcięcia w pasie, też nie wiem co robić, nie mam możliwości przy dwójce dzieci biegać i ćwiczyć bo wiieczorem mi się już nie chce, a w dzień...z wózkiem??

Gość odchudzanie
troszeczke za pulchna mozesz jesc takie pieczywklo z tym co piszesz... to nie ma duzo kalorii wiec mozesz jesc tego ile mas zochote :) ale nie glodz sie tylko takimi sucharami zjadaj tez miesko gotowane np kurczacek :) jakies salatki etraz jest pora ltnia wiec warzyw jest mnustwo :) a dieta... mysle ze dieta 1000 kcal bylaby swietna dla ciebie :) nie dosc ze niewiele jesz bo jak mowisz ze od 8-16 nie mas zapetytu to ta dieta powinna byc wporzadku... tylko troszke ruchu do tego tak jak wczesniej pisalam to nie musza byc cwiczenia ustalone ;) ale radze zapelnic te godziny od 8-16 jedonkiem i skonczyc na godzinie 18 potem juz tylko kapac sie tv i wyrko :)albo jakis spacer czy rowerek czy co kolwiek :)

Gość odchudzanie
abcdefghijklmnoprstuwxyz na boczki i brzuszek polecalabym chulachop czy hulahop :) ale skoro nie mas zczasu na cwiczenia... moze udaloby sie 15 min dziennie znalesc :)? oczywsice hulahop na gole cialo... i oliwka :) wtedy masazyk jest pierwsza klasa :) a jesli nie mas zczasu na cwiczneia to daje ci gora dwa trzy miesiace i brzuszek ci wroci do normy przy dzieciach meczysz ssie bardziej niz przy cwiczeniach ;) a jesli chodzis zna spacery z wozkiem do idac po drodze napijnaj co jakis czas miesnie brzucha to co jak co etz cwiczenie :) i oczywiscie jakas dietka zeby sie nieodkladalo w tluszczyk ;) 1000 kcal albo jak pisalam wczesniej na samympoczatku wątku ;)

Gość lulka5677
lol na sniadanie bulka z serem szynka i pewnie maslem a na obiad schabowczak z kartoflami ,kotek i ty sie dziwisz ze jestes pulchna? trzy zasady: nie mieszaj bialka z weglowodanami! ,jedz potrawy o niskim ig!!! jedz 3 razy dziennie!!(nie dwa nie jeden,moze byc nawet 5)-byle nie przekroczyc magicznej dumy 2000 kcal i co jeszcze ? obiad zjedz typowo weglowodanowy a kolacje wrecz przeciwnie,warzywa,owoce albo cos bialkowego. wiem co pisze czasem nie mam czasu czy chewci na jedzenie i gotowanie to wcinam co jest ale po takim zestawieniu co napisalas oczywiscie jedzac go codziennie przez 3 dni to napewno bym z kilograma przybrala . i pamietaj o ruchu,rower ,jogging ,spacery nawet moga byc cokolwiek .. i cos ode mnie pij zielona herbate ,zadna z amrketu,bez jakichkolwiek aromatow,czytsa zielona herbate ,dzieki niej waze tyle ile waze a jem co chce :) pozdrawiam i wez sobie do serca pierwsza czesc mojego postu serio to wazne

na to moge sobie powolic od lipca gdy skonczymi sie sesja.. troszke nie dosypiam wiec pewnie to tez mi utrudnia utrate wagi

lulka5677 juz którys raz pisze ze nie znosze ziemniaków wiec nie jem ich tak wiec nie łacze miesa w tym wypadku schabowych z kurczaka - które tez były przykładem bo czasem jest ryba czasem kurczak. bułka bez masła gdyż również nie lubie :)

dziekuje wam bardzo jeśłi ktoś jeszcze wie jak w miare przyjemny spsosób pozbyć sie paru kilo to prosze o wypowiedz

wiesz co?? Nie wiem ile masz lat ale jak mozesz czesto sie caluj i uprawiaj sex ;) nie dosc ze bedziesz szczesliwsza to jeszcze kalorie Ci spadna ;)

Gość lulka5666
kacia co fakt to fakt ,ale niech dziewczyna zajmie sie teraz sesja :)) pulchna a co powiesz o kolacji :salata lodowa pomidory tunczyk zz puszki czerwona cebula i moze byc pare oliwek czarnych grubo skropionych octem jablkowym kamisa(inne sa niedobre)i oliwka z oliwek? powiem ci ze pyyyychaa kg same leca