Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbmnbmnbmnb

Pytanie do kobiet gotujacych, pieczacych itd.

Polecane posty

Gość mnbmnbmnbmnb
To pewnie sobie cos takiego kupie. Mialem zwykla teflonowa ale mieso sie do niej przyklejalo :O. Od lat jem gotowane filety i nie moge juz na nie patrzec, dzien w dzien to samo.

Nie koniecznie. Ja biorę np piersi z kurczaka, lekko je "biję" i zostawiam na noc w zalewie z oleju i ziół, a następnego dnia na patelnię. Właśnie nie jest suche, tylko soczyste :)

Gość mnbmnbmnbmnb
Nie smaze na tluszczu bo to bez sensu- tluszcz podczas pieczenia traci swoje cenne skladniki i jest niezdrowy. Wole oliwe z oliwek "surowa". Jakies 5 lat temu zrzucilem ponad 40 kg nadwagi i od tego czasu nie przytylem. Cwicze regularnie na silowni a schudnac to mi sie udalo jak sie z domu wyprowadzilem, moja mama dobrze gotowala i zawsze fure jedzenia ktora potem wpychala we mnie zeby sie nie zepsula :). Musze troche urozmaicic obiady bo sa monotonne, chodzi o brak czasu, baza mojego obiadu jest przewaznie filet z kurczaka i ryz. Fileta zawsze gotowalem ale ostatnio w tej formie strasznie mi zbrzydl.

Gość mnbmnbmnbmnb
"do dobrej patelni teflonowej mieso sie nie przyklei - widocznie stara juz byla albo slabej jakosci." to co lepiej kupic - patelnie grillowa czy teflonowa, co jest bardziej uzyteczne ?

moim zdaniem porzadna teflonowa.mi sie nawet piersi z kurczaka nie kleja do mojej nic a nic.a jak chcesz piersi w ziolach,to najpierw skraplam cytryna:)

Gość mnbmnbmnbmnb
tak szczerze>> mozesz mi podac przepis ?

a to nie ma zadnego przepisu-ot bierzesz piers,kropisz cytryna i wcierasz,rzucasz na patelnie jak w miare przejdzie to dajesz ziola jakie lubisz (ja lubie jakies mieszanki plus oregano,prowansalskie,slodka papryka w proszku jest wazna),to sie ladnie przyklei i te ziola mozna zrumienic.chudo i smacznie:) jak to dodasz do warzyw na patelnie to niebo w gebie:D