Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę się czepiać

nadmierna wylewność

Polecane posty

mam pytanie czy wasze dzieci w tym wieku, też chciały przytulać i chodzić za rekę z innymi - obcymi dziećmi? Czy to jest normalne zachowanie w tym wieku? córka jak widzi inne dziecko to zaraz do niego podchodzi i chciałaby je objąć albo iść z nim za rączkę

to raczej normalne. Ja pracuję w sklepie i często jest tak że w przymierzalni dzieci się zaprzyjaźniają i za rączki się trzymają, jeszcze się nie spotkałam z rodzicami którzy mieli by coś przeciwko temu.

no jasne, nie napisałam w jakim wieku - 18 vmiesięcy. Niekiedy to nawet juz nie mam siły jej tłumaczyć, to jest nie do opanowania. Osobiście nie miałabym nic przeciwko, ale nie chciałabym żeby jakieś dziecko ją np odepchnęło, bo będzie jej przykro. No i reakcja mam moze być różńa

Moja córka nie jest aż tak wylewna .Czasami jak koleżanka do mnie przyjdzie z synkiem i mówie córce żeby go przytuliła to tak zrobi.Ale sama z siebie nie ma takiego zachowania.

No oczywiście, że nie wszystkie dzieci tak mają :-)Dzieci są różne. Moja lubi nowe osoby ale ucieka od dzieci, które zbyt szybko chcą się z nią zbytnio zaprzyjaźnić (chwytają za rękę, chcą przytulić, dać buziaka). Ma obecnie 21 m-cy i reaguje tak od samego początku. Sama też innych dzieci nie łapie za ręce, nie obejmuje i nie całuje. Najchętniej bawi się z dziećmi, które trzymają podobną rezerwę i ograniczają się do dzielenia się smakołykami, czy wspólnego rysowania.Ale - to jest cecha charakteru a nie element, którym trzeba się w jakikolwiek sposób niepokoić ;)